Startovací kabely

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
Demy
Řidič
Řidič
Příspěvky: 77
Registrován: 09.09.2012 19:40

Startovací kabely

Příspěvek od Demy »

Byl jsem včera úplně v šoku, po tom co jsem si přečetl aktuální číslo Světa motorů. Testují tam startovací kabely a drtivá většina z nich nenakopla ani 1.9TDI a s větším motorem si poradily jen jedny.
Nechci tomu věřit, tohle přece není možný. Kabely tlustý jak palec měly jen jeden a půl milimetru tlustou hliníkovou žílu.
Má někdo s tím zkušenost? V kufru jedny vozím, ale zatím jsem je nepotřeboval. Tak přemýšlím jestli je vůbec vozit.

Uživatelský avatar
street-dog
Člen klubu
Příspěvky: 349
Registrován: 05.05.2010 09:41
Bydliště: Jižní Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Startovací kabely

Příspěvek od street-dog »

Startovací kabely mám, už jsem je koupil s autem. Několikrát jsem je použil a naprostá spokojenost, minulou zimu jsme s nima startovali i traktor :) a upozorňuji, že jsou to normálně koupený kabely (jeden červenej a druhej černej) žádná domácí výroba :)

PS: jinak kamoš si udělal startovací kabely ze svářeckých kabelů a taky bez problémů :)
Koupím doklady ČZ 125/453

Obrázek

d.d.t33
Závodník
Závodník
Příspěvky: 590
Registrován: 14.02.2008 11:16
Bydliště: Litvinov
Kontaktovat uživatele:

Re: Startovací kabely

Příspěvek od d.d.t33 »

mam taky nejaky obycejny jen cernej a cervenej a jedina zavada za 8 let ze se mi malinko roztekl plast u celisti :laugh: preci jen ta kamosova mrcha nechtela chytit tak kabl dostal zahul bylo -18

Uživatelský avatar
FandaTDI
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1805
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha-západ

Re: Startovací kabely

Příspěvek od FandaTDI »

To je vcelku známý, že některý "startovací" kabely (speciálně čína) jsou těžce poddimenzovaný a aby to tak nevypadalo, je tam izolace (aspoň vizuálně, diel.vlastnostma taky asi ne vždy...) jak na CAT IV :) , ale hliníkový snad ne, ten by se při tý tlouštce roztekl/odpařil už "na kontrolky", teda pokud by nebyl polámanej už po rozmotání kabelů :) ... A pak se lidi divěj, proč jim to při pokusu o start hned po připojení teče izolace nebo proč se jim čoudí od kabelu ... jako nouzový se daj použít i ty slabší, pokud chvíli tu baterku nabíjej (a nerozžhavěj se už při tom), ale nejlepší dneska asi je si je fakt vyrobit ... koupit nějaký festovní svorky a použít co nejtlustší kábl (ale pak je zas dobrý brát ohledy na výkon altíku/kapacitu a nabití baterky auta, ze kterýho cucáš proud, v tomhle ty levný fungujou tak trochu jako proudová ochrana :) )

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“