Vstřiky

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Odpovědět
Uživatelský avatar
TomB
Pilot
Pilot
Příspěvky: 872
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Re: Vstřiky

Příspěvek od TomB »

Jirka. píše:Ač nerad tak musím také přispět do tohoto tématu.
Jsem majitelem 3C s kodem motoru BKP, vstřiky funguovaly dobře tudíž jsem svolávačku-výměnu zdarma odkládal až do ted, udělal jsem si trochu času a zajel do vw na výměnu.
Vše proběhlo OK, vstřiky vyměněny, doma si řikam že se na to ještě raději podívám, ani jsem nechtěl sundávat víko ventilů, spíš se jen podívat jestli někde neteče olej protože v servisu říkaly že těsnění zůstává původní.
První co mě zarazilo bylo že zásuvka zvenku na elektrické rampě je celá zaprášená, očividně sundávaná nebyla, říkám to by mě zajímalo jak tu rampu mění a už jsem měl neblahé tušení.
No nezbývalo nic jiného než víko od ventilů dolu a podívat se co mě čeká. Vstřiky byly naštěstí všechny vyměněné s indexem S ale na rampě byl rok 2007 tudíž rampa neměněná.
Nejdřív jsem si řikal že se na to vykašlu, nová rampa by mě stála 1800 tak na to prdim, ale pak mi to nedalo a zavolal jsem do servisu a ptal jsem jestli by neměli vyměnit i tu rampu a že mi připadá že je původní, už jen kvůli tomu že auto je rok 2007 a na rampě je stejné datum. Tady asi mohl ještě servis zachránit situaci a říci že se spletli, ale to ne, řekli že mechanik jí 100% měnil a že je i v použitých dílech! A že mam druhý den přijet že to otevřou a podíváme se.
Druhý den po mém příjezdu, už byly prý použité díly odeslané, ale ten kdo je odesílal také tvrdil že tam rampa samozřejmě byla.
Nicméně po sundání víka přišel pán a začal se omlouvat že mechanik spletl papíry a prý na audi se rampa nemění a u vw ano a on prý prohodil papíry s nějakou audinou a rampu mi vymění. No doufam že alespon šrouby na vstřikách nenechali původní. Nevím jestli tam mají takový bordel že prohodí papíry s jiným autem, ale to se může stát, každopádně rampu mam po druhé návštěvě novou, sice to vypadalo že jí ani neuměli pořádně vyměnit, ztratili takový to čevený zajištovátko co zajištuje zásuvku aby se sama nepovolila ale to jsem našel doma jiný a vše cajk.
Vzhledem k tomu že mi rampu nakonec vyměnili tak nebudu psát kde se to stalo, navíc si myslím že zrovna tento autorizák patří mezi ty nejlepší, více méně i na moje doporučení k nim jezdí cca 30 aut od mladý z úřadu a nikdy žádný problém.
KAŽDOPÁDNĚ VŠICHNI KDO POJEDETE NA VSTŘIKY TAK SI ZKONTROLUJTE JESTLI VÁM VYMĚNILI I RAMPU
No, je to jednoduchý, když tu rampu nevymění a do papírů napíše že jo, tak mu zbyde a prodá jí pod rukou. Malá domů...
Nevěř tomu, že někdo omylem prohodil papíry. Prostě klasickej podraz, jen si ho odhalil, protože si šťoura :D

Uživatelský avatar
seler
Řidič
Řidič
Příspěvky: 132
Registrován: 16.08.2009 22:04
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vstřiky

Příspěvek od seler »

Klasika origo servis, odrbávaj na oleji na filtrech a v podstatě na čem se dá... Někteří mechanici si tím kompenzujou výplaty... Moje zkušenost je, že když jdeš pro nové auto, vlezou ti i do zadku, ale co se týče oprav záruk a podobně opruz a nezajímáš je. Naposled se dva technici hádali čtvrt hodky, kdo si mě vezme na starost...
3C 125kW

Uživatelský avatar
Jirka.
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 6214
Registrován: 12.05.2010 00:53
Bydliště: Praha

Re: Vstřiky

Příspěvek od Jirka. »

TomB: no já tomu taky moc nevěřím, protože nejdřív mechanik tvrdil že jí 100% měnil. No podle mě tyhle díly ze svolávaček někam posílají tzn rampa by mu zbýt neměla, jedině že by tam místo ní dal svojí použitou, spíš si myslím že si chtěl mechanik ulehčit práci, každopádně ze mě museli mít velkou radost:-)
ŠKODA 1000MB DE LUXE
ŠKODA 136GL Tuzex
Pásovec 3C 2.0TDI BKP Highline DSG
ŠKODA Octavia RS CEGA

Uživatelský avatar
TomB
Pilot
Pilot
Příspěvky: 872
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Re: Vstřiky

Příspěvek od TomB »

Jirka. píše:TomB: no já tomu taky moc nevěřím, protože nejdřív mechanik tvrdil že jí 100% měnil. No podle mě tyhle díly ze svolávaček někam posílají tzn rampa by mu zbýt neměla, jedině že by tam místo ní dal svojí použitou, spíš si myslím že si chtěl mechanik ulehčit práci, každopádně ze mě museli mít velkou radost:-)
Zažil jsem nedávno taky něco podobného. Chtěl jsem srovnat zadní dveře, neseděly tak jak mají.
Přijímací technik tvrdil, že je to na 15-20 minut, pohoda.
Šéf reklamačního, se kterým jsem to konzultoval a viděl to fyzicky, tak mi potvrdil, co lze a co nelze udělat, kde jsou jaké šrouby.
Potud bylo vše v pohodě.
Co ale nebylo v pohodě, tak jsem na to ve finále čekal hodinu, než to dodělali.
Auto mi předali, vezmu za zadní dveře, otevřu, zavřu - a dveře nedovřely. Tak obejdu ostatní troje, zkusím.. s jemným klapnutím zavřou.
Koukám na šrouby pantů, krásně od prachu, evidentně nepovolované.
No nic, zpět dovnitř, pozval jsem reklamačního technika, ať si jde ty dveře zkusit - aniž bych mu řekl, co se mi nezdá.
Přišel, zkusil, viděl - blbě osazený protikus zámku (ta podkova) dveře moc utopené. to se musí předělat.

Mezitím jsem si počkal dalších 20 minut na klempíře (lterý ty dveře dělal) , který měl jinou, "strašně důležitou" práci, takže nemohl přijít hned. Až přišel, tak jsem se ho zeptal, co vlastně na tom autě dělal, že jsem chtěl srovnat zadní dveře.

"Nééé, pane, já jsem šteloval přední, ty byly svěšení, se zadníma jsem nic nedělal, jen jsem posunul zámek."
Tak mu říkám, ať si je zkusí zavřít. Jebnul s nima, a že je to prý normální. Není.
Zeptal jsem se ho, jestli to posouval na šroubech pantů nebo tak, prý ne.
Pak znova přišel reklamační technik, tak jsem je zkonfrontoval. Docela ce do toho hoši zamotali, protože mechanik evidentně udělal něco jiného, než se po něm chtělo.

Pointa toho celého je, že mi rozdrbal přední panty, které potom přeskakovaly (byly zkřížené) a vrzaly a zadek rozesral taky.
Takže doma klíče do ruky, izolepu na značkování a dvě hodiny jsem si s těma předníma dveřma hrál, než začaly zase chodit jak mají.
Zadní si udělám taky, ale až na to budu mít čas.

gsx1000r
Řidič
Řidič
Příspěvky: 86
Registrován: 05.11.2010 21:59

Re: Vstřiky

Příspěvek od gsx1000r »

Zdravim.Chtel bych se zeptat,na me hodnoty vstriku.Jsou po vymene,ale auto zni divne.tady jsou ty hodnoty a snad mi nekdo poradi:-0,75 mg/str -0,41 mg/str 0,73mg/str 0,42mg/str.Diky moc

Uživatelský avatar
hkr
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3268
Registrován: 08.08.2013 21:38
Bydliště: Praha

Re: Vstřiky

Příspěvek od hkr »

Na nove vstriky dost. Jsou opravdu nove?
Audi A6 C7 Limo 3.0TDI 180kW Quattro
Volkswagen Golf VI 1.6TDI 77kW DSG

gsx1000r
Řidič
Řidič
Příspěvky: 86
Registrován: 05.11.2010 21:59

Re: Vstřiky

Příspěvek od gsx1000r »

Jsou tam cca 4mesice.A jsou měneny na kulanci.Ale to co mi komentoval jeden klubak tak proc jsou 2vstriky v minusu.Ve vw mi rikali pri vymene vstriku,ze davaji jakysi repasovany od siemense ale ze to davaji vsude.Abych upresnil,jsem ve Spanelsku.Ale o to nejde.Ja jen,ze na narazniku mam usazeniny jak od v3s a zda se mi,ze to vic zere.A hlavne divne rachoti.V servise mi rekli,ze to asi bude olejova pumpa.V pondeli to tam vezu,tak bych byl rad trochu pripravenej a neplatil jen proto,ze to maji radi €

gsx1000r
Řidič
Řidič
Příspěvky: 86
Registrován: 05.11.2010 21:59

Re: Vstřiky

Příspěvek od gsx1000r »

hkr píše:Na nove vstriky dost. Jsou opravdu nove?
Né,vyprané v perwolu:-D

Uživatelský avatar
ricardo
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 264
Registrován: 03.11.2008 12:18

Re: Vstřiky

Příspěvek od ricardo »

Stretol sa niekto z vas po vymene vstrekov s problemom pri starte? Raz sa mi to stalo hned po privezeni auta zo servisu, kedy sa menili vstreky a dalsi den rano mi auto tocilo, tocilo a snad az na 3ti krat startovania naskocilo. Dnes sa mi to stalo opat po asi 3 dnoch co auto stalo a nejazdilo. Sadnem do auta (vonkajsia teplota +12C) a len tocilo, tocilo a potom som pri tretom pokuse drzal tak 5sec a zacalo pomaly naskakovat. Stretli ste sa s nicim podobnym??

Uživatelský avatar
deme
Řidič
Řidič
Příspěvky: 150
Registrován: 30.08.2009 20:39

Re: Vstřiky

Příspěvek od deme »

gsx1000r kde si v spanielsku??

Uživatelský avatar
jen.marek
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 10
Registrován: 31.10.2013 19:55

Re: Vstřiky

Příspěvek od jen.marek »

Tak mam auto též po výměně vstřiků,vše se obešlo bez nějakých problémů jen mi ale vyměnili pouze dva vstřiky a napájecí lištu,protože jeden vstřik už tam někdo měnil za díl s novým indexem,což je samozřejmě dobře ale druhý byl repas na kterém to bylo již bohužel vidět a to mi řekli,že bych si ho musel zaplatit v plné palbě.Auto mi teď přijde během motoru tak nějak klidnějši,už jen dodělat vyvažováky a mělo by vše být v cajku.Repas převodovky,spojku a setrvák mam za sebou:-)

Luckykucky
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 16.04.2009 03:05

Re: Vstřiky

Příspěvek od Luckykucky »

ahoj kde ti prosim měnili vvstřiky? mě v Tukasu ve Štěrboholech, přemýšlím že bych se také podíval na rampu jestli ji vyměnili, je to složité to rozebrat? jinak auto jede super jak nové. jinak mě před rokem a půl odešel vstřik, tak jsem nechal repasovat radši všechny za 8000,- ted přišla svolávačka a výkon a chod motoru je sakra znát... Jo a naštěstí mi vyměnili i ty repasované, bylo na nich vidět že se v nich někdo hrabal, plast byl roztaven a znovu zataven.... díky
Jirka. píše:Ač nerad tak musím také přispět do tohoto tématu.
Jsem majitelem 3C s kodem motoru BKP, vstřiky funguovaly dobře tudíž jsem svolávačku-výměnu zdarma odkládal až do ted, udělal jsem si trochu času a zajel do vw na výměnu.
Vše proběhlo OK, vstřiky vyměněny, doma si řikam že se na to ještě raději podívám, ani jsem nechtěl sundávat víko ventilů, spíš se jen podívat jestli někde neteče olej protože v servisu říkaly že těsnění zůstává původní.
První co mě zarazilo bylo že zásuvka zvenku na elektrické rampě je celá zaprášená, očividně sundávaná nebyla, říkám to by mě zajímalo jak tu rampu mění a už jsem měl neblahé tušení.
No nezbývalo nic jiného než víko od ventilů dolu a podívat se co mě čeká. Vstřiky byly naštěstí všechny vyměněné s indexem S ale na rampě byl rok 2007 tudíž rampa neměněná.
Nejdřív jsem si řikal že se na to vykašlu, nová rampa by mě stála 1800 tak na to prdim, ale pak mi to nedalo a zavolal jsem do servisu a ptal jsem jestli by neměli vyměnit i tu rampu a že mi připadá že je původní, už jen kvůli tomu že auto je rok 2007 a na rampě je stejné datum. Tady asi mohl ještě servis zachránit situaci a říci že se spletli, ale to ne, řekli že mechanik jí 100% měnil a že je i v použitých dílech! A že mam druhý den přijet že to otevřou a podíváme se.
Druhý den po mém příjezdu, už byly prý použité díly odeslané, ale ten kdo je odesílal také tvrdil že tam rampa samozřejmě byla.
Nicméně po sundání víka přišel pán a začal se omlouvat že mechanik spletl papíry a prý na audi se rampa nemění a u vw ano a on prý prohodil papíry s nějakou audinou a rampu mi vymění. No doufam že alespon šrouby na vstřikách nenechali původní. Nevím jestli tam mají takový bordel že prohodí papíry s jiným autem, ale to se může stát, každopádně rampu mam po druhé návštěvě novou, sice to vypadalo že jí ani neuměli pořádně vyměnit, ztratili takový to čevený zajištovátko co zajištuje zásuvku aby se sama nepovolila ale to jsem našel doma jiný a vše cajk.
Vzhledem k tomu že mi rampu nakonec vyměnili tak nebudu psát kde se to stalo, navíc si myslím že zrovna tento autorizák patří mezi ty nejlepší, více méně i na moje doporučení k nim jezdí cca 30 aut od mladý z úřadu a nikdy žádný problém.
KAŽDOPÁDNĚ VŠICHNI KDO POJEDETE NA VSTŘIKY TAK SI ZKONTROLUJTE JESTLI VÁM VYMĚNILI I RAMPU

Uživatelský avatar
lukasko144
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 2526
Registrován: 25.06.2009 21:40
Bydliště: Malacky, SR
Kontaktovat uživatele:

Re: Vstřiky

Příspěvek od lukasko144 »

Ako je to s kablovym zvazkom ku vstrekom?

Mne menili uz pred viac ako dvomi rokmi len vstreky, lebo vtedy sa to tak malo robit. Teraz sa sice ma menit aj kablovy zvazok, ale len spolu so vstrekmi. Vstreky mam vsak uz tie novsie, takze podla vyjadrenia servisneho technika nemam narok na bezplatnu vymenu stareho kabloveho zvazku za novy.
06/2009: Passat Variant 2.0 TDI 2008 103 kW BKP 4Motion Highline Foto CZ , Foto SK
07/2007 - 05/2009: Skoda Fabia 1.4 MPI Foto
12/2006 - 06/2007: Skoda 130 Foto

xstanda02
Řidič
Řidič
Příspěvky: 138
Registrován: 27.06.2013 18:36
Bydliště: BRNO

Re: Vstřiky

Příspěvek od xstanda02 »

Luckykucky:
Jaká svolávačka na vstřiky?
Octavia III, 1.4 TSI/110 kW, DSG, liftback.
Ex: Pašík 3C sedan, 1.9 TDI 77kW BKC 3/2005

Uživatelský avatar
Marchello
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 18.08.2010 20:23
Bydliště: PrešoVW - Slovensko

Re: Vstřiky

Příspěvek od Marchello »

ono to nie je doslovna zvolavačka ale v kratkosti že vw si uvedomil že vstreky u 2.0TDI od Siemensu su zle tak ich bezplatne menia.Musiš však ale ty ist do vw servisu a oni ti podla kodu motora ovedia ci maš na take niečo narok.K tejto zvolavacke nemusiš mat ani servisnu knižku,ani auto pravidelne servisovane vo vw,a nie je ani nijak omedzena počtom km či niečim podobnym.Preto vw nezvolava majiteľov ale proste kto o tom vie tomu to spravia ak ma na to narok ;)
troška si to tu preštuduj par stran dozadu je to tu o tom pisane
Scheiss auf TUV,die haben eh kein Geschmack

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“