Jak poznat prasklou hlavu, nebo těsnění?

TDi, TDi PD

Moderátoři: standokan, rapid.direct

termotulen
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 45
Registrován: 30.07.2011 13:27

Re: Jak poznat prasklou hlavu, nebo těsnění?

Příspěvek od termotulen »

to VWmaniak

To mě nedávno dělalo u pašíka taky s těma otáčkama hnec po stratu tak otáčky okolo 1300, po lehčím zahřátí jakoby se snížili, taky sem si říkal, to je snad automatický sitič :-) Do toho mě trvalo asi 15-20sec než zhaslo žhavení. Servisák mě vyměnil spínač chladící kapaliny a všechny žhaviče, motor ted nažahaven za cca 2sec. a po stratu je hned na otáčkách něco přes 900. Kdyby mě to neřekl, tak bych ani nezjistil že to má být na autě takto nastavené.

Navíc mě ještě děsí co mi řekl, myslel si že mám verzi 66kw, ale ono né samozřejmě a já mám verzi 81kw a cosi mu ukazlovalo na vagu s odchylkou váhy vzduchu, tak budu muset měnit ješte jí, taky vůbec nepoznám jak má auto správně jet (zátah od spodu), mě připadne že jezdí jak závodnička i tak, ale preventivně jí vyměním za váhu bosch, váha byla v minulosti čistěná ale prý je to oddalování konce.

tomas klement
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: 02.10.2013 21:19

Re: Jak poznat prasklou hlavu, nebo těsnění?

Příspěvek od tomas klement »

ja mel stejny problem stale mi mizela voda tak se jezdilo do servisu a postupne se vymnenilo vse co slo rozvody hadice a ted nakonec se delalo tesneni a je klid mne se to projevovalo bublanim v topeni a kdyz se po jizde otevrela expanzka tak byl natlakovanej tesneni zda je fuc zjistis pouze sundanim a kdyz by neslo vydet profouknuti tak nekde ve Slanym je clovek tlakuje nezavidim ja byl z toho uplne nestastnej ale po investyci cca 25000 je pasik ok a ty rozvody mas nejaky drahy ja na meho passata b5 r.v 2000 85 kw sehnal dily orig vw za 180 EURO zdroj EBAY.DE drzim palce a pevny nervy

Uživatelský avatar
M@ty
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3331
Registrován: 30.05.2012 13:00
Bydliště: Karlovarsko

Re: Jak poznat prasklou hlavu, nebo těsnění?

Příspěvek od M@ty »

Můžeš si udělat test na přítomnost CO2 v chlad. kapalině. Je to rychlejší, jednodušší a levnější.
VW Passat 3BG Variant AVF 4motion , VW Passat 3B Variant AFN Syncro
VW Passat 3B variant AVG 4motion , VW Passat 3B/3BG Variant AFN kripl
BMW e30 325i cabrio , BMW e24 635csi

Odpovědět

Zpět na „Motory - diesel“