Hučící přední diferák

2002 - 20..

Moderátor: Mára_VR6

Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Odpovědět
fandak
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: 17.09.2012 11:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Hučící přední diferák

Příspěvek od fandak »

Zdravím vás a přidám zkušenost. Mám Touareg V8 v nejvyšší výbavě rok 2003 najeto 250000km.Auto jsem koupil se zánovním motorem(původní se okotil)Bylo firemní,takže jezdilo pravidelně do značkověho servisu.Po cca 2 letech se začalo ozývat mírné hučení jako ložisko kola.Při bližšším podrobném zkoumání i stetoskopem nešlo rozeznat odkud vychází,proto jsem jej nechal další asi 1 rok jezdit s tím že až se to rapidně zhorší tak to budu řešit,jelikož údajně je difec neopravitelný.A opravdu to byl přední difec.První bylo,nahlédnutí do ETKY,kde není nic,jen nakreslený celý difec.Dotazem co je tam za ložiska u značkového servisu VW (kde mám dobré známé)se nedá nic zjistit,nikdo nic neví,nikdy ho nemněl rozdělaný,dodává se celý za cca 60 000kč.Takže vrakoviště.15 000 stav km??? záruka 0.Polsko vše stav OK cena do 10 000kč jenomže věř jim.Nakonec jsem sehnal napřed na porovnání a případný prodej diferák rok 2013 skoro nový.Vizualně stejný,podle hrubého měření pod autem na zvedáku celkem seděl.Demontovali jsme starý a zjistili že nejde zaměnit.Má jiné unašeče poloos a výstup na kardan.Proto jsme přistoupili k rozborce hučícího diferáku ,která je jednoduchá a nalezli jsme příčinu.Pravé ložisko má vyjetou vnitřní dráhu,asi vada materialu,která toto hučení způsobila.Ložiska jsou běžně dostupná,v Brně fa.Mateza.Značka Timken,cena 800kč.kus.Po předchozích konzultacích s odborníky na diferáky a rozvodovky Touaregu,kteří mně zrazovali od opravy a tvrdili že je to protočené v těle hliníku a nejdou sehnat ložiska tudíž neopravitelné a snažili se udat svůj díl,jsem vymněnil obě ložiska za cca 2000kč včetně oleje.Ložisko na hrušce bylo bez vůle a OK,proto jse je ani nedemontoval.Podotýkám že mám autoservis,tudíž nepočítám práci,Práce je zhruba na 16 hodin.Pokud by byl zájem ,můžu zaslat návod nebo poradit při demontáži.Po výmněně je nutno udělat geometrii,jelikož jsou rozdělaná ramena a sundaný spodní rám,demontováno řízení.

Uživatelský avatar
ameron
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1402
Registrován: 24.02.2006 21:02

Re: Hučící přední diferák

Příspěvek od ameron »

Super ze si sa s tym info podelil. Ak mozes daj ten navod sem moze sa to zist hocikedy. To lozisko tam presne ake islo? Treba ho tam nalisovat?

Mikolda
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2014 22:12

Re: Hučící přední diferák

Příspěvek od Mikolda »

Zdravím, doporučuji všem zárověň vyměnit i gufera na unašečích poloos,tento pán mi vyměměnil pouze ložiska a difec mi teče jako Dunaj. Takže difec znovu ven a vyměnit,ovšem pán chce zaplatit práci podruhé s tím,že je to vlastně moje vina,protože jsem mu neřekl ať je vymění:-(Podotýkám,že mám najeto 350tkm. Jinak difec opravdu nehučí,bohužel jen teče:-)

PistaCZ
Řidič
Řidič
Příspěvky: 53
Registrován: 05.06.2012 13:41

Hučící přední diferák

Příspěvek od PistaCZ »

Zdravim. Mam stejny problem s diferakem. Huci presne podle popisu jako loziska. Mohl bych poprosit o zmineny navod? Kdyz uz jsi to delal tak urcite budes mit nejaky postrehy na ktere jsi prisel pri samotne vymene ;-)

Mikolda
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 25.06.2014 22:12

Re: Hučící přední diferák

Příspěvek od Mikolda »

Zdravím,tak problém s tekoucím diferakem vyřešen. Experti v Zelesicich skripli gufero na pravé poloose,jak tam násilím rvali unaseč, takže poloosa odmontovat,vyrazit unasec,vyměnit gufero a kroužek a vše složit zpět, samozřejmě to jde na autě. Gufero 180kc,kroužek 30kc, 2 hodiny práce. Jo holt co si člověk neudělá sám, to nemá.

slavuta
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 06.11.2016 18:35

Re: Hučící přední diferák

Příspěvek od slavuta »

Zdravim panove.Prosim o pomoc,nastal problem s hučicim přednim diferakem na VW Touareg 2.5TDI. Rad bých požadal o navod ale i foto k tomuto tematu.Po připadě kontakt na někoho v okoli Kladna,Prahy kdo by se te opravy ujal.Předem děkuji.Jarda.

Odpovědět

Zpět na „Touareg“