Pomoc s nákupem

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Aki.Lee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 03.03.2014 13:27

Pomoc s nákupem

Příspěvek od Aki.Lee »

Zdravím vážení,
přečetl jsem obecné rady k nákupu a něco málo o modelech tady a o možných problémech, přesto bych moc rád, kdybyste napsali co myslíte:
mám možnost koupit z bazaru '06 Variant 2.0 TDi 125kW DSG Highline, v bazaru to vypadá velmi slušně, lepší auta, žádní ukecaní orvanci, auto je z němec, má servisku pravidelně až do '14, při dovozu i v Porsche Prosek se zárukou mobility, měněny rozvody, filtry, oleje, pak startér, baterie, bazar sám před prodejem vyměnil dvojhmotu, má čerstvou STK, oboje obutý kola, to auto je v tmavě hnědý metle a vzadu na nárazníku má třícentimetrovou oděrku na laku, jinak přátelé nemá ani čárku, prostě nic, děti v tom jezdit určitě nemohly, neskutečné, skoro jak z fabriky, když nepočítám trochu malinkou osezenou alcantaru, kůže je netknutá. A má čistý laufy. No bohužel jsme se svezli 8O . Ve středu to vezeme do autorizáku na prohlídku, bazar s tím nemá problém,, ma to jediné ale: na tachu svítí 242 t. km, trochu se toho bojíme po zkušenostech s posledním autem, kde taky pan říkal, jak je to v pořádku a servisované a nakonec je přetočený, zahulí zpod motoru a startuje nadvakrát, musely by se dělat vstřiky, čerpadlo, a kdoví co ještě, ve vyměněném nárazníku jsou vyřezané díry na ostřiky a nádržka na ostřik je přilepená k tomu nárazníku lepící páskou, radši půjde pryč.
Co vy na to, má to cenu, je ten nájezd v pohodě, nebo je riziko, že je něco špatně, případně co čekat ještě za opravy nebo nějaký jiný průšvih? Ještě je jeden podobný na soukromý inzerát, který má pro změnu nové vstřiky, oleje, filtry, rozvody a DPF, všechno měněné ve VW, najeto 180t. a má jenom climatic a nemá výhřev čelního ... Oba jsou ovšem na hraně našich financí ... no a taky můžeme koupit Octu II o 20t. Korun míň, že. Uff, prosím poraďte ... :oops:

Uživatelský avatar
capo
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 449
Registrován: 12.02.2008 09:47

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od capo »

Náhoda je blbec, a už jen z toho důvodu by ses nikdy na hranu financí vydávat neměl. V servisu je zkus požádat zda ti dokážou načíst stav km z DSG, často se tu mluví o tom že ne každej umí km upravit v ní, pokud by se to lišilo od budíků, je to známka podezřelosti.
Spousta lidí tady ti řekne že by do těch prvních dvoulitrů nešli, že radši commonrail. Nemám zkušenost, je to o štěstí, dopředu ti nikdo nic nezaručí...
Minulost : Passat Variant 3C MR2010, 2.0 TDI 125 kW, DSG, R-LINE; Pak chvilku Octavia 2,0TSI DSG L&K
Současnost : Passat Variant B8 MR2016, BiTDI a dost solidní výbavička ;)

Aki.Lee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 03.03.2014 13:27

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Aki.Lee »

To samozřejmě chápu, ono ale rozdíl 20t. od Octy, se mi nezdá tolik, když by měl být Passat lepší třída, tudíž líp a kvalitnějc vyrobený a měl by zvládnout třeba půl mil. km bez větších problémů líp než ta Oktáva (pokud se o to člověk stará), spíš jsem myslel, co třeba dál čekat za poruchy nebo větší opravy, které by se mohly prodražit, jestli třeba někdo řekne, že dvěstěpade, to nic není u tohohle auta, nebo naopak pozor, mohl bys už měnit tohle a tohle, ruce pryč, malej Hyundai najede 60 a to auto je pomalu na odpis; zkrátka za tu cenu to vypadá a jede neskutečně. Teďka máme TDCi od Forda a je to pěkně na pendrek, na druhou stranu služební Octa, co jsme měli novou, měla CR neskutečnej, to říká spousta řidičů, že je perfektní, ale až čas ukáže co udělá 1.6 motor s velkým těžším autem.

Uživatelský avatar
Qido
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3029
Registrován: 26.10.2012 20:04
Bydliště: Praha

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Qido »

Opět se opakuji.
Číslo na tachometru nic neznamená. Rozhoduje faktický stav.

Co u passata podrobná historie v Německu? Co vstřiky? Zaplnění DPF? Pokud je interiér až moc hezkej, tak prolést, obrátit vzhůru nohama a hledat štítky s datem.

Předpokládám, že je to tento:
http://www.tipcars.com/basic/karta.php? ... 1393924507" onclick="window.open(this.href);return false;

Byla vyměněna RNS, ale to nemusí být na škodu.

Nicméně připravit peníze na vyvažováky a honem mazat za Sharikem. Neodkládat! Do Octy bych nešel a nemá to nic společného z kvalitou zpracování apod.

Uživatelský avatar
selatko
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1238
Registrován: 23.08.2013 10:46
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od selatko »

První věc, kterou vyměníš, po koupi budou vyvažováky (teda myslím že se to týká jak DSG/Manual). S prací u mechoše to vyjde tak na 6 tisíc. Pokud je tam "opravdu" vyměněná dvojhmota a taky rozvody, tak si ušetřil cca 20 tisíc.

Jaká je cenovka toho auta? Já koupil auto s 260 tisícama km před půl rokem. Zatím najeto 10 tisíc mojich a v pořádku. Ale s tím, že jsem do auta během toho půl roku vrazil přes 20tis kč.

Každopádně musíš počítat s tím:
1. že je dost možný, že ti bude sovím houkáním výt turbo v nízkých otáčkách.
2. že ti můžou odejít motorky el.mech. parkovací brzdy
3. že ti odejdou vstřiky
4. že ti to v zimě bude blbě startovat (možná)
5. že ti budou vrzat silentbloky v nápravách
atd. atd. atd. Všechno je tady řešeno na fóru, ale pokud si to četl, tak o tom víš :)

Edit:
Každopádně mi nejde do hlavy, proč lidi hledají auta v bazarech? Všichni ví, jak to v našich bazarech funguje, ale lidi jsou asi nepoučitelní.. Na fórech čas od času najdete uživatele, co prodávají svoje "miláčky" a určitě je to výhoda. Další věc je objet co nejvíc soukromých inzerentů a po čase poznáte solidní lidi, kteří se nesnaží prodat auto před vrakovištěm. Navíc není problém z fleku najít 10 soukromých inzerntů a za jeden víkend je všechny objet. Je to můj subjektivní názor a možná se pletu :blush:

Edit2:
Pokud je to opravdu ten inzerát na pašíka za 169tis., tak je otázka za kolik to proboha musel koupit ten bazar? Pokud vyměnili vše, co je uvedeno, tak bych to viděl tak, že to koupili za cca 110tis :D a to je úlet.
VW Passat 3C Variant - 2.0TDi bez DPF - manual - 125kW BMR
-----------------------------------------------------------

Aki.Lee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 03.03.2014 13:27

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Aki.Lee »

Tak ono je to nakonec trošku jinak. Ano je to přesně ten kus.
ad prohlídka -> uvidím zítra odpo ...
ad RNS -> rádio a navi jsou mi fakt jedno, navi mám na smartphonu a ve sklepě audio za 25, vymontovaný z bývalý Octy, který už se nemůže dočkat až zase někam zaleze 8)

ad Edit 2 ->
dle bazaru:
- bazar při koupi dělal ten setrvák, aby to prý bylo ok na prodej
- přišel pán, který právě prodal Meďoura a koupil si tohoto Passata, udělal servis (ten poslední v knize), filtry, olej, převodovej, startér, baterka, koupil zimní kola a udělal STK
- chvíli s tím jezdil a pak jim to prodal zpátky !!! prý se v tom "necejtí" a koupil si od nich zase Meďoura, lepšího :laugh:
- vůbec to nepochopili a kroutili nad tím hlavou, nicméně prodávají ho znovu

ad vyvažováky -> díky, pokud koupíme, obrátím se na místní borce (ale moc na mě nemluvte španělsky, nebo začnu taky, jsem jenom ajťák, prd tomu rozumím :blush: )
ad 1. -> turbo zatím i se studeným motorem lehce ševelí (jako u naší bývalé 1.9 PD Octy) :|
ad 2. -> OK
ad 3. -> uff, OK
ad 4. -> OK, to souvisí s těma vstřikama? nebo proč jako?
ad 5. -> máme kámoše ve Škodováckým autorizáku, který kolegovi opravuje Golfa, tak předpokládám udělá základní věci

ad Edit ->
- auto potřebujeme na 3 roky, pak může být ihned služebák,
- máme new mimino a musíme se zbavit nynějšího auta, než klekne :evil: a ihned mít jiný, bez auta to nejde, s tím souvisí, že nemůžu jen tak kdykoliv celý den objíždět
- samozřejmě hledám odevšad na netu (je to nejrychlejší, nejvíc položek atd., sortovat), na fórum jsem pravda nekoukal, stačí když procházím ty inzeráty, tak mám hlavu jak pátračku, ale jinak teda, prosím, koukněte se na to takhle:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
MAMAcaru nevěřím ani nos mezi očima, ale nechali by mě to v klidu prověřit

http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
zatím jsem nezjišťoval, nepíše opravy

http://www.tipcars.com/volkswagen-passa ... 81211.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ještě jsem nevolal, muselo by se domlouvat

http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
viděl jsem, auto z ČR, první majitel, prý garantované km a NEMÁ servisku? chrastí tam dvojhmota a to tak že chrastí furt :?

http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list" onclick="window.open(this.href);return false;
o tomto jsem psal výše, taky stojí za úvahu, zatím jsem nezjišťoval

a jsem zase tam, kde jsem byl :lol: tak co vy na to?

Uživatelský avatar
Prochy01
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4178
Registrován: 12.05.2012 18:28
Bydliště: Praha

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Prochy01 »

No asi te nenapisu to co chces slyšet, ale v tvé situaci, kdy auto budes kupovat na hrane rozpočtu k tomu mate novy přírůstek a auto budete víceméně potrebovat kazdy den a nechcete resit opravy, tak bych z vyberu Pasika v teto cenove relaci hned vyloučil, protoze az na výjimky to budou odjete "šunky" navic prvni kousky, ktere maji různé neporesene mouchy a driv nebo později se neco muze posrat (spis se posere). Navic pokud se v autech nevyznas, tezko posoudis aktualni stav a i kdyby, tak do takové staré vrány nikdo nevidí!!!

Pohadkam z bazaru never!!! Takovýhle plky jsou fakt k smíchu..:-))) Stejny je to s autama z dovozu, kde vsechny dovezený auta jezdi jen po dálnicích, vetsinou je maj důchodci, nebo manželky :-))) u českých aut jen původ ČR taky neni ničím výhodný. Poohlidni se po levnějším aute a nech si nejakou rezervu, navic pokud mas vidinu za 3roky sluzebaka, nijak zbytečně bych za auto neutracel!
VW Passat 3C Variant HL Executive, 2.0 TDi CBBB

Uživatelský avatar
ppfox
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 7833
Registrován: 02.04.2012 00:02
Bydliště: east bohemia

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od ppfox »

selatko píše:Každopádně mi nejde do hlavy, proč lidi hledají auta v bazarech? Všichni ví, jak to v našich bazarech funguje, ale lidi jsou asi nepoučitelní.. Na fórech čas od času najdete uživatele, co prodávají svoje "miláčky" a určitě je to výhoda.
to je svatá pravda, já jsem to taky nakonec dal do bazaru - tady si jen pár lidí dělalo :gey: co že za to jako chci, tak si to teď někdo holt koupí v bazaru s pěknou marží a navíc bez druhých kol, bez HF...no a co, já jsem tu možnost dal, že jo :D
Aki.Lee píše:Tak ono je to nakonec trošku jinak...
dle bazaru:
- bazar při koupi dělal ten setrvák, aby to prý bylo ok na prodej
- přišel pán, který právě prodal Meďoura a koupil si tohoto Passata, udělal servis (ten poslední v knize), filtry, olej, převodovej, startér, baterka, koupil zimní kola a udělal STK
- chvíli s tím jezdil a pak jim to prodal zpátky !!! prý se v tom "necejtí" a koupil si od nich zase Meďoura, lepšího :laugh:
- vůbec to nepochopili a kroutili nad tím hlavou, nicméně prodávají ho znovu
kámo sorry, ale ono to bude spíš "trošku" úplně jinak - tohle by ani v mexický telenovele nevymysleli...to je krásná historka :D osobně ti radím, honem od toho pryč!!!
Passat B6 Variant 2008
Passat B6 r-Line 2010 148 kW/404 Nm
Passat B8 Alltrack 2016 140kW DSG 4M
Passat B8 Alltrack 2017 140kW DSG 4M
Passat B7 Variant 2013 2.0TDi 4M DSG rLine 153 kW/430 Nm

ricom
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 7993
Registrován: 02.06.2009 12:45
Bydliště: v prdeli

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od ricom »

Prochy01 píše:No asi te nenapisu to co chces slyšet, ale v tvé situaci, kdy auto budes kupovat na hrane rozpočtu k tomu mate novy přírůstek a auto budete víceméně potrebovat kazdy den a nechcete resit opravy, tak bych z vyberu Pasika v teto cenove relaci hned vyloučil, protoze az na výjimky to budou odjete "šunky" navic prvni kousky, ktere maji různé neporesene mouchy a driv nebo později se neco muze posrat (spis se posere). Navic pokud se v autech nevyznas, tezko posoudis aktualni stav a i kdyby, tak do takové staré vrány nikdo nevidí!!!

Pohadkam z bazaru never!!! Takovýhle plky jsou fakt k smíchu..:-))) Stejny je to s autama z dovozu, kde vsechny dovezený auta jezdi jen po dálnicích, vetsinou je maj důchodci, nebo manželky :-))) u českých aut jen původ ČR taky neni ničím výhodný. Poohlidni se po levnějším aute a nech si nejakou rezervu, navic pokud mas vidinu za 3roky sluzebaka, nijak zbytečně bych za auto neutracel!
lépe to snad ani nešlo napsat pane.. naprosto se vším souhlasím.. jen bych asi ještě dodal, že jestli někdo kupuje auto a je na doraz finačně už při pořízení a nemá alespoň 15-30k na první servis tak je asi blázen či něco horšího..

jo a ještě jsi zapoměl německý doktoři jsou taky dost populární při koupi vozu :taunt:

Uživatelský avatar
ppfox
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 7833
Registrován: 02.04.2012 00:02
Bydliště: east bohemia

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od ppfox »

ricom píše:jo a ještě jsi zapoměl německý doktoři jsou taky dost populární při koupi vozu :taunt:
to je to úplně největší klišé...i já měl kdysi francouze z Berlína od 70-letý doktorky a proto prý měl tak málo najeto :laugh: :laugh: :laugh:
Passat B6 Variant 2008
Passat B6 r-Line 2010 148 kW/404 Nm
Passat B8 Alltrack 2016 140kW DSG 4M
Passat B8 Alltrack 2017 140kW DSG 4M
Passat B7 Variant 2013 2.0TDi 4M DSG rLine 153 kW/430 Nm

Uživatelský avatar
Prochy01
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4178
Registrován: 12.05.2012 18:28
Bydliště: Praha

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Prochy01 »

ppfox píše:
ricom píše:jo a ještě jsi zapoměl německý doktoři jsou taky dost populární při koupi vozu :taunt:
to je to úplně největší klišé...i já měl kdysi francouze z Berlína od 70-letý doktorky a proto prý měl tak málo najeto :laugh: :laugh: :laugh:
A jestli ty km jeste najezdila po dálnici, tak je to skoro tak dobra pohádka jako o chlapkovi co mění mercedesy :-)
VW Passat 3C Variant HL Executive, 2.0 TDi CBBB

Aki.Lee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 03.03.2014 13:27

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Aki.Lee »

Já jim to taky nevěřím, chce to myslet ještě zadním kolečkem, ale to bylo u Forda taky, všechno v servisce OK, ale nebyla až do konce a pak jsme zjistili tohle, tohle a už to jelo;
ale na druhou stranu se k nám v tom bazaru chovali férově, klidně si to můžeme prověřit, rezervovali nám to na týden, to když jsem zkoušel jinde, tak ani omylem, max. 24 hodin, nic nám necpali, čekali trpělivě, co my na to, když jsem řekl, že mezi pravým blatníkem a nárazníkem je malej fuk, bylo to jakoby nedocvaklý, tak na to koukl a řekl, že to klidně nechají rozdělat a scvaknout pořádně, prostě normální přístup, v několika bazarech jenom jsem začal o rodině, tak hned tady máme ale super Galaxy 2.3 s plynem, jezdím s tím sám, skvělý, nikde nic nevrzne, benzín nesmrtelnej, plyn vychází levně a tahali hned do auta a hned si ho můžete koupit a vnucovali prostě hned, trošku rozdíl, no nevím, tak holt uvidíme po té kontrole, ještě mám dost nalezených Oktáv a i Tourany jsme si říkali, že by nebyly špatný, ale kombajn nám prostě zatím vychází líp ...

Uživatelský avatar
selatko
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1238
Registrován: 23.08.2013 10:46
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od selatko »

Je to pořád to stejný dokola. Dokud si nevezmeš s sebou někoho kdo se vyzná v autech a budu ochotnej ti to projít od hlavy až k patě, tak ti každý auto z bazaru může přijít sebelepší.
VW Passat 3C Variant - 2.0TDi bez DPF - manual - 125kW BMR
-----------------------------------------------------------

Uživatelský avatar
Nemo
Pilot
Pilot
Příspěvky: 786
Registrován: 18.03.2008 19:19
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Nemo »

Ešte jedna vec, kedže to je v DSG, ako dopadla jazda ale už so zahriatym motorom, tým pádom zahriatou prevodovkou. Pri rozbehu netrhá? žiadne znaky poskakovania alebo neplynulého rozbiehania? Inak vyzerá pekne ale ozaj by som sa nenechal s týmto autom na hranu financií. Pri tom nájazde sa môžu za chvíľu ozvať poloosi (400€, origo 700€, investícia do spravenia vyvažovákov u sharika-cena v téme vyvažováky, a nedaj boh aby sa niečo stalo mechatronike alebo celkovo DSGčku ale ako pozerám podľa servisky bolo s ňou niečo robené alebo sa tým myslí výmena tej dvojhmoty... a tom som zhrnul len pár vecí). Je pravda, ja mám na pasaku 360 000 a nemôžem sa sťažovať ale bohužial nejaké investície už požralo a to nehovorím o prkotinách ako vylepšovanie výbavy, rádia a iných podobných veciach, je tu dosť maniakov čo by o tom mohli rozprávať ale to už je o inom :-)
Prvá láska vw bora 1,6 16v AZD
Momentálne Passat 2.0 TDI CR DSG :-)

Aki.Lee
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 03.03.2014 13:27

Re: Pomoc s nákupem

Příspěvek od Aki.Lee »

S těma bazarama máte samozřejmě pravdu, proto to chci za každou cenu prověřit vodshora dolů,
s DSG nemám nic najeto, pouze s kolegovým MB s tiptronicem, ale toto DSG se mě zdá tišší, plynulejší,
a ani teda zahřáté nevykazovalo žádné křeče, prostě plynulé řazení, akorát se mě to zdálo jakoby pomalejší než s manuálem,
ale říkal jsem si, že člověk u manuálu furt jakoby něco dělá, kdežto u toho automatu akorát čeká :)
Možná jsem to špatně napsal, nejsou to jakoby všechny prachy, ale chtěli jsme káru do 150ti a tahle už je za 170,
když nepočítám pojistku, prostě se nám to zdálo už víc, než jsme chtěli - a tím pádem jestli to stojí za ten rozdíl.
Včera jsem zjistil jednu zajímavou věc - když na sauto.cz dáte prověřit vin, máte nejdřív stránku zdarma, kde je prověření odcizení a leasingu,
pak když se dá prověřit dále, jste na Autotraceru, vyběhne tabulka, kde je počet různých záznamů od do a máte možnost si to koupit a pak máte podrobnosti.
Zkoušel jsem tam dávat všechny Octy, Passaty, Golfy, Sharany a Tourany, co jsem měl najité, a pouze tři auta měly komplet záznamy od začátku provozu (podle toho počtu a datumů v tabulce, co souhlasilo s uvedením do provozu), a ostatní auta ne, i když měly český původ. Jenom třeba od doby, kdy jezdily u nás. Ty tři jsou tenhle Passat, pak ten Passat co má 149 najeto a Octa, kterou máme jako alternativu. Zatím jsem to neodkrýval (nekupoval), počkám na tu kontrolu. Takže ani auta, co mají servisní knížku nemají jasnou historii z cizí země a nejspíš ji nezjistíte ani přímo z auta. Nebo z auta ano?

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“