Zkušenost s AutoTOPRA Praha

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
zdvori
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 37
Registrován: 21.11.2014 20:04
Bydliště: Břasy

Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od zdvori »

Ahoj všichni milovnící vozů VW,

poslední dobou sem na forum píší docela často, někdy nejspíš i s uplnými kravinami, ale hned se vám pokusím vysvětlit proč se raději na všechno ptám a třeba i několikrát.

Všechno to začalo koupí mého nového miláčka VW Passat B6 combi 07.
Není to uplně ta nejvyšší verze, ale měl málo najeto a byl v dobrém stavu, takže jsem koupil.
Vždycky jsem chtěl auto, který bude mít výbavu pokud možno uplně na high, takže jsem začal pomalu chtít věci, které jsem viděl někde na jiném autě, u známých, kamarádů v tv apod.

Začal jsem pokukovat po Magicaru, kterej umí dálkovej start, protože to měl soused od naproti v subaru a už asi tři roky se mi to hrozně líbilo.
Objednal jsem si tedy Magicar 880AS s CANEM a hledal někoho, kdo mi to zapojí. Mám jednoho známého elektrikáře, ale ten si na to netroufl, ale řekl to alespoň na rovinu, takže jsem sháněl dál.

Našel jsem na netu, že to dělá firma v Praze Auto TOPRA, zavolal jsem tedy a že není problém a že je to otázka dne, ať auto dovezu a že mi to pán zapojí.
Domluvili jsme se tedy na osmou hodinu ráno, hned první věc ...
Dorazil jsem přesně na osmou, dokonce měl asi 5 minutek rezervu, dal jsem tedy cigáro a postával u káry před dílnou. Něco málo po osmej a pořád nikde nikdo. čekám tedy dál a vyleze frajer a že se pán zdržel, že zapsal. Tak fajn, se může stát přeci každému. Přijel asi na půl devátou, dal jsem mu klíče od auta, magicara, sepsali papíry a šel jsem ke známým, kde jsem byl domluvenej, že u nich počkám, než to bude hotové. Jsem totiž až z Plzně a mám to tedy přes 70km do Prahy k Topře.

Domluvili jsme se na 18 hodinu, že si auto vyzvednu. Přišel jsem ke známým, vše v pohodě jenže mě chytli nějaký střevní potíže, takže jsem většinu času trávil u nich na hajzlu, takže jsem docela trpěl a musel čekat do večera na auto, asi v 17 hodin mi chlápek volá, že už mu to chodí, ale že s autem nejspíš neodjedu, protože nemám druhej klíč a immo z toho co jsem mu dal musel vrazit do bypassu, kvůli dálkovýmu startu. Jenže to mi dopředu neřekl, že si mám vzít druhej klíč, že jo. Ať tedy přijedu a že zkusíme něco vymyslet. Jel jsem tedy ze Zličína do Holešovic metrem, což je dobrá půl hodinka ne-li víc doufajíc, že se snad nikde neposeru :)
Přijdu do Topry, auto kompletně rozebraný ... Sice startovalo i dálkou, ale tím že magicar to řeší tím, že pokud se šlápne na brzdu, tak auto chcípne pokud nestrčíte klíč do zapalování, kvůli tomu aby vám tam nikdo nesedl a neodjel. Takže sice hezký, ale odjet jsem nemohl skoro 19 hodin večer, auto rozdělaný a já nemohl odjet. Chlápek začal obvolávat všechno možný, kdo mu v "noci" nakoduje novej klíč.
Samozřejmě bezúspěchu. To nic nemění na tom, že i kdybych měl ten druhej klič u sebe, tak neodjedu stejně, protože to měl rozebraný. Kdyby mi zavolal dřív, tak jsem normálně hned ráno jen vlakem domů a pak přijel zpátky, dodám ještě že vlakem to mám rychlíkem přes hodinu jednu cestu! a přes 100,-
Takže jsem mu řekl, ať to dá dohromady, že pojedu tedy vlakem a přijedu druhej den s klíčem. Takže jsem nasranej šel na vlak, kterej mi nejbližší jel v 21 hodin, 1.5 hodky cesty pak dalších 30 minut z vlaku a to ještě jsem musel otravovat rodiče, aby pro mě jeli skoro v 23 v noci na vlak a ráno vstávat v 4:30 do práce.

Druhej den jsem vzal klíče, jel znova vlakem do Prahy. Byli jsme domluvení, že mi auto předá, všechno ukáže, vysvětlí ... Přijdu tam, že mám klíč, jenže magicar má svůj ovladač a spoustu funkcí. Jenže ten chlápek co mi to montoval tam vůbec nebyl a předal mi to nějakej recepční co tam sedí a vrazil mi ovladač do ruky a poser se. no nastartoval jsem normálně klíčem, takže pohoda že pak mrknu na net, jak se to ovládá nebo pročtu manuál. Auto vyluxovaný, vyčištěný, všechno vypadalo ok. vyjel jsem tedy na 70 km cestu. Jenže jsem ujel pár metrů a potřeboval pro něco šáhnout, takže jsem pustil volant a zjistil, že auto krutě táhne k jedný straně. Vrátil jsem se tedy zpět a povídám to na recepci nebo co to je. On mu volá, dal mi ho k telefonu a že mám zajet na Zličín což mám po ceště na Plzeň, že bude nejspíš přesazenej volant, že to dělal do 4 do rána a že neměl čas to vyzkoušet. tak snad když něco dělám, logicky vše zkontroluju a vyzkouším, než to někomu předám.

Vyrazil jsem tedy směr Zličín, kde jsme na něj měl čekat, že do půl hodinky dorazí, což byla akorát, než tam dojedu, dorazil jsem ke Zličínu, volám mu že už tam jsem a on že už je na ceště, čekal jsem asi hodinu, několikrát mu zkoušel volat, po hodině mi volá, že se tam nedostanu že mi to udělá jeho známej v Rudný u Prahy, což mám taky při ceště. Takže nasranej jsem vyrazil do Rudný, kde docela milej chlapík mi volant nasadil jak má bejt a vyrazil jsem domů. Venku už opět tam jak v pr---- doma zase věčer.

Druhej den jsem si začal hrát s magicem, nastaroval jsem auto na dálku a zjistil, že po startu hlásí chybu na zámku řízení, ten elektronickej, volal jsem mu a povídám mu to a on že to jen normální, že se mu to nepovedlo vyřešit, že magicar to neumí. Začal jsem zjištovat a nikde se nedočetl, že by někdo řešil stejnej problém, takže to asi normální není.
Takže jsem mu volal, že to chci reklamovat a opravit. Jel jsem tedy znova do prahy a on že to dá za chvíli do kupy. Zjistil jsem si, že magic má ještě dva volný výstupy na ovládání čehokoli v autě, tak jsem chtěl at mi to rovnou zapojí na výhřev oken do klimatroniku.

On že jo a ať si zajdu tedy zatím na kafe a že to udělá, vrátil jsem se za 3 hodinky, byl jsem zatím s kámošem pokecat. auto zase rozdělaný, závada pořád, zapojení na klimu naletovaný, že to zkusí pustit, nic tak to další hodinu přeletovával, zapojil zpět, z klimatroniku se zakouřilo a nic. závada na zámku pořád, tu ani neřešil. až mu to asi hodilo zkrat a že to vag vyhodnotil jako závadu, ale že má vaga v rudný, tak ať jedu napřed že tam za chvíli dorazí, takže jsem tam dorazil, čekal zase minimálně hodinu na něj, samo že vag nic nehodil a klima nejela, tak si nechal klimu a já zase večer valil domů, takže opět 140km mrtě nafty a h***o z toho.

Za dva dny jsem tam jel znova, že klimu přeletoval a že už to povalí, klima nejela takže byla v pr---- no nic, nechal jsem tam auto a jel dom vlakem opět.
druhej den v sobotu jsem tam jel na devátou ráno, s tím že to hotový. vylezl maník, že mám počkat ještě půl hodinky že už to bude. to mi řekl asi třikrát, pak at jdu dál, auto rozesraný, milion kabelů venku a nejelo to už vůbec ...

no abych to zkrátil, jel jsem tam ještě asi dvakrát vlakem, pokaždý mi řekl, že auto už je hotový, opravený a že to jede.

nebylo to hotový, tak mi došla trpělivost, našel jsem si fimu Bluetuning, volal jim s prosbou, jestli by pro auto mohli dojet, odtáhnout k sobě a dát do kupy, moc se jim do toho nechtělo, že topru znají a umí si představit v jakým je to stavu, ale dojeli odvezl k sobě, ráno v 9 mi volali, že na tom začínají makat a že se diví, že mi to auto neshořelo někde po cestě na dálnici :) v 16 h mi volali, že maj hotovo a že vše běží jak má, sehnali mi i novej klimatronik. No prostě jsem čuměl, že oni to dali za půl den, sehnali klimu narychlo, všechno funkční, běhá to skvěle.

Takže topra prostě nikomu a nikdy nedoporučuju, arogantní, pouští se do věcí o kterejch zjevně neví nic, neumí to, lžou ...

Určitě jsem to nenapsal uplně celý, bylo by to asi na hodně dlouho, ale alespoň část z toho, jak jednali a chovají se k zákazníkovi.

Proto se teď raději na vše ptám, hledám rady, nerozumím tomu a vím to, alepon to přiznám a raději zaplatím za něco, když to chci a dám to udělat někomu kdo tomu opravdu rozumí a ví co dělat.

Uživatelský avatar
teekey
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3840
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od teekey »

nejspis si byl prvni, tak se na tobe ucili. Bohuzel se obcas stava, najit dnes slusny servis nebo garaz je opravdu umeni...
VW Passat B6@103kw (BMP) | Range Rover V8 | eGolf

zdvori
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 37
Registrován: 21.11.2014 20:04
Bydliště: Břasy

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od zdvori »

Jenže se nemaji učit na zakaznikovi a navíc maji na webu, ze pusobi na trhu již X let ...

Uživatelský avatar
Prochy01
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4178
Registrován: 12.05.2012 18:28
Bydliště: Praha

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od Prochy01 »

Tak to je k posrani, to ti povím... Bluetining muzu taky doporučit, i kdyz jsou to garazmistri - ono je to nekdy i ku prospěchu veci ;-)
VW Passat 3C Variant HL Executive, 2.0 TDi CBBB

zdvori
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 37
Registrován: 21.11.2014 20:04
Bydliště: Břasy

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od zdvori »

Bluetuning, fakt obrovská spokojenost ... sice doma v garáži, ale prostě umí :) ono asi je jedno, kde to děláš, hlavně jestli víš, jak to udělat :)

ricom
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 7993
Registrován: 02.06.2009 12:45
Bydliště: v prdeli

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od ricom »

no nebudu hodnotit radši výběr alarmu, nemám v oblibě magiccar a už vůbec neuznávám vzdálené starty vozu.. proč ti časem možná dojde takté. ale to je druhořadé..
ale spíše nechápu a teď se na mě pane nezlob, jak můžeš bejt tak s prominutím blbej a ject někam na montáž alarmu xx km daleko, svěřit auto úplně neznámým lidem, nechat ho bez dozoru atd atd..

jako smutné co se ti stalo nic proti, ale narovinu, můžeš si za to jen a jen sám a můžeš líbat pr**l všem co potkáš náhodně, že to tahle jen dopadlo.
pokud jsi nějaký mladý kluk, tak asi chápu, chybama se člověk učí a mládí tě omlouvá, ale pokud jsi staršího data narození, pak jsi s prominutím asi blázen a neskutečný dobrodruh..

zdvori
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 37
Registrován: 21.11.2014 20:04
Bydliště: Břasy

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od zdvori »

tak určitě máš z poloviny pravdu, asi i s tím věkem (24), ale když v okolí nebyl nikdo, kdo to umí nainstalovat do b6, protože má elektronickej zámek volantu, bluetuning má na to vlastní modul dokonce, kterej to řeší ... a určitě by mě nenapadlo, že firma, která se chlubí 20let praxe, nabízí něco k montáži, řekne ti, že není problém, tak ti nic jiného nezbyde, to ti můžou říct prakticky kdekoli a jak máš dopředu vědět, že to dopadne dobře nebo stejně jako v tomhle případě ?

ricom
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 7993
Registrován: 02.06.2009 12:45
Bydliště: v prdeli

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od ricom »

jsi mladej to tě omlouvá.. příště jeď jen a pouze na doporučení toŤ moje rada.. :good: :thanks:

Uživatelský avatar
yessmen
Profík
Profík
Příspěvky: 1192
Registrován: 28.08.2011 22:43
Bydliště: Jablonec n/N

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od yessmen »

Mě je 23 a auto bych v servisu nenechal bez dozoru ani na přezutí :D natož takovejhle horor.. upřímnou soustrast.
MY14 MK7 R
DeepBlue MK5 08.:R32 *SOLD*

zdvori
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 37
Registrován: 21.11.2014 20:04
Bydliště: Břasy

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od zdvori »

Takže když ti budou měnit nevím co a prace bude na 8hodin, tak tam budeš 8hodin čekat a koukat na ne? :-)

ricom
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 7993
Registrován: 02.06.2009 12:45
Bydliště: v prdeli

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od ricom »

a to zase přeháníš.. když budeš mít nějaký osvědčený servis tak proč ne.. a tady je plno klubáků, kterým bych nechal nejen auto ale i partnerku na 8hodin.. :laugh:
yessmen píše:Mě je 23 a auto bych v servisu nenechal bez dozoru ani na přezutí :D natož takovejhle horor.. upřímnou soustrast.

Uživatelský avatar
motorpower
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3332
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od motorpower »

Přijeď vyzkoušet , na nás je spoleh. Uvidíš jak nás bude chválit... :)
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4

Úprava výkonu vašeho vozu. Zlepšení emisních limitů.


Obrázek

Motorpower - Chiptuning

Uživatelský avatar
Lukkii
Profík
Profík
Příspěvky: 1021
Registrován: 18.05.2014 11:41
Bydliště: Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od Lukkii »

Smutná story. Já sem docela uchylnej v tom smyslu, ze mam velkej problem pujcit svyho pasika a natoz nechat rozebrat nekym, koho neznam a nemam aspon nejakou zaruku. Takze jedina rada - nekdo tady z fora, je tu par kluku co to delaj. Treba ja ted jednak s Kimikem a uz z toho telefonatu poznas, jak moc tomu hoví nebo ne. Budes to mit kvalitne a zaplatis si jen to, co zaplatit mas a navic tu maji skvely reference - a reference je to o co tu jde...
Auto TOPRA ma reference, jaké vidíme....
Passat B8 2.0TDI, 110kw,DSG.Webasto,pACC, přestavba facelift Matrix, kapacitní volant/travel assist, Area View 360, PLA3, MIB2.5, RGB ambient 30 barev

Uživatelský avatar
auckland
Pilot
Pilot
Příspěvky: 770
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od auckland »

No ono se není ani čemu divit, když člověk co tuto firmu zakládal (znám "bohužel" osobně) je vyhulená palice :mrgreen: :mrgreen:

Jinak prostory firmy Auto TOPRA fungovaly i jako noční klub, jmenoval se Šrot, ostatně mohl jsi si v dílně všimnout "disco" světel :mrgreen: :mrgreen:

Byl jsem tam taky jednou objednanej... objednával jsem se přímo u bývalého majitele a když jsem tam dorazil, nikdo o mě nevěděl :D Takže suma sumárum, koukám, že tato firma pokračuje pořád ve stejné tradici...
Škoda Superb Combi Elegance Drive DSG; 2.0 TDI, 125 kW
Škoda Fabia; 1.4 MPI
Škoda Superb Combi Exclusive; 2.0 TDI 4x4, 125 kW
Passat 3C; 2.0 FSI
Passat B5.5; 1.9 TDI, 96kW

zdvori
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 37
Registrován: 21.11.2014 20:04
Bydliště: Břasy

Re: Zkušenost s AutoTOPRA Praha

Příspěvek od zdvori »

Ted už jsem se poucil. Už třikrát mi montovala firma Bluetuning a všechno slape. Rychle, skvělá domluva, odvedená práce skvěle. Tady z klubu mi bude dělat tornádo budíky, tam se taky neobavam žádných problémů ...

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“