Vibrace podvozku

Podvozky, kola, nápravy, brzdy, pneu...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
Uživatelský avatar
isita
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 33
Registrován: 09.04.2008 18:03
Bydliště: Dvorce okr. Bruntál

Vibrace podvozku

Příspěvek od isita »

Mám takový problém. Passat rok 99, synchro 4motion. Při razantnějším zrychlování (1800 ot/min výš) silné rozvibrování celého auta. Po čase jsem to dal do servisu, kde zjistili, že kardan je zralý na repas (najeto 224tis. km). Repase KONI zlín, 10500Kč i s dopravou. Při opravě mi ještě měnili prasklou manžetu na LP kole. Po téhle opravě se začali projevovat JINÉ vibrace zhruba od 60ti km/hod nahoru. Čím vyšší rychlost, vibrace stejné. Při razantním zrychlování vibrace stále, ale v menší míře. Opět servis, kde po projetí, posléze roztočení kol na zvedáku zjištěno špatný silentblok na rozvodovce. Při téhle kontrole si všimli, že je spadlá manžeta, jež opravovali. Nasadili zpět, doplnili mazivo. Po výměně silentbloku vibrace (od 60ti km/hod nahoru) přetrvávají. Vibrace při razantním zrychlování se zlepšili až zmizeli. (ještě jsem pořádně nevyzkoušel)
Nevím si rady s těmi vibracemi od 60ti nahoru. Je to tak citelné, že si toho všimla i moje žena již po pár km. Jde o to, že než začali dělat kardan a tu manžetu, tyhle vibrace v autě neexistovaly. Když jsem v jakékoliv rychlosti vyhodil kvalt, bylo ticho. Teď ne... Servisák říkal, ať to projedu a zase se objednám, že to budou určitě zadní poloosy. Nějak tomu nevěřím. Připadají mi ty vibrace spíš do LP kola.

Podotýkám, že jsem navštěvoval samozřejmě neautorizovaný servis. Po dnešním vyzvednutí vozu už jsem měl také nervy, že jsem se objednal do VW servisu, aby zjistili skutečnou příčinu vibrací. Tak doufám.. :mad3:

Uživatelský avatar
M@ty
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3331
Registrován: 30.05.2012 13:00
Bydliště: Karlovarsko

Re: Vibrace podvozku

Příspěvek od M@ty »

224tis. km není na pohon nějak moc. Pokud to tedy již není výrazně stočené číslo co zbylo. Prvně bych vyzkoušel jinou sadu kol. Uložení motoru, převodovky a zadního diferenciálu dělá neplechu spíš cukáním při řazení, vybracemi (hlavně na volnoběh). To se se projevuje tobě může být vadným dvouhmotým diferenciálem, volnými klouby (hlavně vnitřními) nebo v případě motoru PD i vstřiky a jejich kabeláží. Ani problém s kardanem není zcestný. Ale tam se může podělat jen spojka nebo dvě ložiska. Měl by se snad i vyvážit.
VW Passat 3BG Variant AVF 4motion , VW Passat 3B Variant AFN Syncro
VW Passat 3B variant AVG 4motion , VW Passat 3B/3BG Variant AFN kripl
BMW e30 325i cabrio , BMW e24 635csi

Uživatelský avatar
Dymák
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 2797
Registrován: 02.07.2011 09:22
Bydliště: Praha

Re: Vibrace podvozku

Příspěvek od Dymák »

to bude něco na zadku... buď silentblok nápravy, diffu, nebo ramena... předpokládám, že kola jsou vyvážený, gumy nejsou oskákaný a kola seděj rovně na středu náboje
Dlužníci: Recius = 4700,- czk
Objects in the mirror may be looser than they appear
B6 variant PD170
G4 variant PD270 still in progress

Bora variant PD115

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a kola“