Problém - po otočení klíče svítí jen airbag a chytne když se mu chce

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
JendaZBrna
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 10.11.2015 09:12

Problém - po otočení klíče svítí jen airbag a chytne když se mu chce

Příspěvek od JendaZBrna »

Zdravím,
Mám už letitého pašíka 3B2 1.8T r.v. 98, LPG, najeto 320 tisíc km. Leta sloužil jak má, ale nedávno se mi vysypala vodní pumpa a asi měsíc po výměně se začala dít zajímavá věc. Když klíček zapalování otočím do první pozice, tak někdy rozsvítí kontrolky správně, zhasnou, já protočím klíč do druhé pozice, auto chytne a jede se :drinks: Jenže.. někdy se stane, že po pozhasínání kontrolek začne svítit výstražný výkřičník a auto pak nenaskočí(ale startér normálně točí). No a jindy se rozsvítí jenom kontrolka airbagu a to ještě slabě a pak motor zase jenom točí a nenaskočí. Ale co je zajímavé, většinou se tak na pátý šestý pokus nechá pašík na start ukecat, když klíč rovnou otočím do druhé a hned začnu startovat, tak pak někdy chytne a jede se. Tzn. Když nastartuje, tak nastartuje na první natočení startéru(tzn. že ho nestartuji třeba několik vteřin). No a proto si myslím, že to bude asi něco s elektronikou. Ta vodní pumpa byla dost na hadry a stříkala mi voda do prostoru motoru, tak jestli tam něco někde nezateklo nebo tak? Dokázal by někdo poradit? Nebo ještě lépe, kdyby byl z Brna a okolí, tak případně i za rozumný peníz opravit. Někdo, kdo by třeba dokázal zhodnotit, jestli se vůbec ještě do toho auta vyplatí investovat. Ta vodní pumpa mě vyšla i s prací na tři a půl tisíce, a to jsem se zařekl, že už je opravdu poslední investice a teď tohle :fool:

tož tak.. omlouvám se, že tady s tím prudím, ale fakt nemám moc komu říct a dovézt to do servisu jen tak na blind, tak to mě stáhnou z kůže

Uživatelský avatar
majkl1
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 10099
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Ždírec nad Doubravou (VWysoČína)

Re: Problém - po otočení klíče svítí jen airbag a chytne když se mu chce

Příspěvek od majkl1 »

První pomocí by mělo být vyčtení paměti závad. Bez toho ti tady můžeme z rukávu tahat mraky možností od vadné spínačky až po vadnou ECU a stejně budeš vědět prd. :roll:
Passat B5,5 4motouz (AVF)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)

JendaZBrna
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 10.11.2015 09:12

Re: Problém - po otočení klíče svítí jen airbag a chytne když se mu chce

Příspěvek od JendaZBrna »

Tak vyřešeno.. bylo to spínací skřínkou. Ten mechanik byl strašně férový. Říkal, že diagnostika stejně ukáže prd, ale že to zkusí bez ní a během deseti minut z volantu čouhaly dráty a on věděl příčinu. Vyměnil takovou divnou malou bílou věc za 800 peněz a Já snad zase můžu chvíli jezdit jako král :smoke:

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“