Klakson, zvukové upozornění na světla a spínač osvětlení dveří.

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: standokan, rapid.direct

Odpovědět
Dr.Ueno
Řidič
Řidič
Příspěvky: 104
Registrován: 09.02.2014 18:20

Klakson, zvukové upozornění na světla a spínač osvětlení dveří.

Příspěvek od Dr.Ueno »

Dobrý den,
1) dnes jsem parkoval u chodníku a ze šikmého stání z druhé strany silnice vycouval pickup a nahulil mě do zadních dveří.
Já jsem viděl jak couvá a říkal jsem si "ten mě určitě napálí" a taky že jo. Jak jsem viděl, že opravdu jede na mě, tak jsem začal mačkat klakson a ono nic. Zjistil jsem, že při vypnutém klíčku klakson prostě netroubí.
No a tak mám dotaz,jestli je to normální a jestli to jde nějak jednoduše zprovoznit, aby troubil i při vypnutém klíčku ?

2) aby toho nebylo málo, tak jsem přijel před dům, zaparkoval a šel domů. Asi za hodinu jsem zjistil, že mi svítí světla. Tak jsem vlezl do auta, světla vypnul, pak jsem je znovu zapnul, vytáhl jsem klíček a ...nic. Neslyším zvukovou signalizaci zapnutých světel.
Včera ještě fungovala potvora. Nevíte, kde by mohl být problém ?

3) den blbec - při otevírání dveří u řidiče mi spodní osvětlení svítí asi tak na 5 centimetrů otevřených dveří, pak zhasne. Žárovka funguje, ale nějaký spínač má nejspíš špatný kontakt. Jakmile otevřu dveře víc, než cca 5 čísel, tak to přestane svítit.
Mohl by mi někdo i tady poradit,kde hledat chybu ?

Děkuji

Dr.Ueno

B.I.G.
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 224
Registrován: 20.05.2010 14:27
Bydliště: Praha 4

Re: Klakson, zvukové upozornění na světla a spínač osvětlení dveří.

Příspěvek od B.I.G. »

1) je podle mě normální

2) asi mikrospínač

3) zkus tu lampičku vytáhnout z tapecíru a zkoukni jestli je na pohled všechno ok, jestli třeba neni nějak uvolněná žárovka nebo konektor... pak už asi jedině sundat tapec a projít si tu kabeláž...

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“