dopsání pneumatik

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
roxtidy
Řidič
Řidič
Příspěvky: 61
Registrován: 16.06.2015 23:16

Re: dopsání pneumatik

Příspěvek od roxtidy »

Ahoj, resil sem s VW povoleni, ktery je nutny pro to, aby ti to zapsali do TP, pro jiny rozmer pneu, a proste jsem ho nedostal. Navic to neni zadarmo a stoji to nekolik tisic. Uz si to presne nepamatuji kolik. Tudiz se to v podstate vubec nevyplati.
Zustal jsem tedy u puvodniho rozmeru a zmenil znacku pneu z continentalu na nexen. A svete div se, guma levnejsi o vic jak polovinu a jezdim bez problemu.

Uživatelský avatar
dr.t
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 214
Registrován: 12.10.2010 20:06

Re: dopsání pneumatik

Příspěvek od dr.t »

Řešíte tu jenom ekonomickou stránku. A že je to jiný obvod kola atd. Blbe rychlomèr... Nejsem ani technik ani testovací jezdec, ale dle mého je u širšího rozměru o 1 cm širší styčná plocha pneumatiky s vozovkou. Ať si má superb kola jaké chce, učíte nebudu dávat užší než má být, kvůli brzdění to může dělat rozdíl a to mi za to nestojí. Pochopím chtít o něco širší, ale užší? Pouze na zimu a u malého auta možná. ..

Odesláno z mého SM-G3815 pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
GOLFÁK
Profík
Profík
Příspěvky: 1009
Registrován: 19.02.2008 16:42

Re: dopsání pneumatik

Příspěvek od GOLFÁK »

Pro roxtidy: vw k tomu ani bejt nakloneno nemuze, ty ti maximalne poslou papir na rozmer kol co jsou schvaleny na dany typ auta. Takze pokud chces jiny rozmer pneu musis hledat primo mezi vyrobci kol ktery maj typovy list. Ale toho tady je psano uz hodne na klubu co a jak, ja mam na 3C zapsany i 19" kola s trema ruznejma rozmerama pneu.

Pro dr.t: precti si predchozi stranku co pise Master, a ma pravdu.

Uživatelský avatar
Qido
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 3029
Registrován: 26.10.2012 20:04
Bydliště: Praha

Re: dopsání pneumatik

Příspěvek od Qido »

dr.t píše:Řešíte tu jenom ekonomickou stránku. A že je to jiný obvod kola atd. Blbe rychlomèr... Nejsem ani technik ani testovací jezdec, ale dle mého je u širšího rozměru o 1 cm širší styčná plocha pneumatiky s vozovkou. Ať si má superb kola jaké chce, učíte nebudu dávat užší než má být, kvůli brzdění to může dělat rozdíl a to mi za to nestojí. Pochopím chtít o něco širší, ale užší? Pouze na zimu a u malého auta možná. ..

Odesláno z mého SM-G3815 pomocí Tapatalk
Rychloměr možná. Zbytek logiku taky postrádá. V TP máš i rozměr 205/55 r16.
Je to každého věc.

Dle mě. Celé je to kokotina na ntou. Je spouta krásných originálních kol a pokud chci jiná, tak OK, proč ne. Tak si je koupím i s typovým listem.

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“