Doporučení dobrého servisu a popis závad, BKP 2006

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Odpovědět
MLOKMLOK
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: 14.12.2015 14:57

Doporučení dobrého servisu a popis závad, BKP 2006

Příspěvek od MLOKMLOK »

Ahoj všem,

mám Passata BKP 2006, a sešlo se mi teď na autě vícero závad. Jelikož jsem zatím nenašel servis, se kterým bych byl spokojen (tj. nebyli by to chroničtí měniči všeho s nejasným výsledkem), rád bych si nechal doporučit nějaký dobrý servis, buď v okolí Prahy či ve Východních Čechách, případně po cestě z Prahy do Ústí nad Orlicí, (Hradec Králové, Rychnov, Žamberk, Chlumec, Pardubice atp.).

K závadám:

Nefunkční ABS, ESP a závada parkovací brzdy (svítí kontrolka, parkovací brzda normálně funguje) — v autorizovaném servisu vyměnili ložisko se snímačem na pravém zadním kole, závada zmizela, bohužel jen na 14 dní, všechny tři závady se znovu objevily najednou. Při reklamaci opravy diagnostikou zjistili, že závada je v ?řídící jednotce u sloupku řízení?, která je spojená s komfortní jednotkou a je potřeba vyměnit obě — nacenili to na 24 tis. za materiál bez DPH a s nejasným výsledkem. "Nezaručíme Vám, že se závada neobjeví někde jinde"
Druhý servis diagnostikoval závadu na snímači ložiska levého zadního kola, tj. znovu, zkusíme to vyměnit a pak se uvidí.
Zadní brzdy se sjely dříve než přední, měnil jsem je najednou, destičky na levém zadním kole byly sjety ještě jednou tolik než na pravém zadním kole, skoro až na kov.
Na fóru jsem se dočetl, že by to mohlo být celé způsobeno špatným posilovačem brzd nebo brzdovým válcem. Občas (velmi málo) se stane, že se spojkový pedál nevrátí plynule a zůstane trčet ve spodní poloze, po pár sekundách se sám (pokud mu nepomůžu) skokově vrátí.

Emise do dílny — při každém startu se objeví hláška Emise do dílny, auto nijak nekouří, nepadá do nouzového režimu, závada se na diagnostice druhému servisu neobjevila (když bylo auto v prvním, závada ještě nebyla na světě). Jelikož při vyšších teplotách a zahřátém motoru auto občas špatně startuje, přisuzuji tuto závadu špatným žhavícím svíčkám. EGR ventil jsem vyčistil, nebyl nijak špinavý ani zanešený, žádná změna. Při studeném motoru auto startuje ihned na první otočení. Na fóru jsem se dočetl, že by to mohlo být způsobeno těmi žhavícími svíčkami.

Posilovač řízení — svítí žlutý volant, posilovač funguje cca na 70 %, při otočení volantu na doraz chybí typický dojezd a volant jakoby "narazí" na konec dráhy. V servisu chtějí rovnou měnit snímač otáček/polohy volantu, na fóru jsem se tu dočetl, že by mělo jít volant nastavit aby si znovu zapamatoval krajní polohy a tím závadu vyřešit.

Díky moc za případné rady a hlavně za doporučení nějakého servisu, pěkný den.

Uživatelský avatar
nemecek
Člen klubu
Příspěvky: 186
Registrován: 02.08.2013 21:15
Bydliště: Praha

Re: Doporučení dobrého servisu a popis závad, BKP 2006

Příspěvek od nemecek »

Zkus se domluvit s uživatelem Jirka. (ta tečka tam patří).
Je z Počernic, to bys měl akorát na příjezdu do Prahy.
Za sebe ho mohu jen doporučit a na tomto fóru nejsem zdaleka jediný.
Audi A4 Avant TDI B9 2016 110 kW Manhattan gray
Bylo: VW Passat Variant Highline 2.0 TFSI 2006

Uživatelský avatar
GOLFÁK
Profík
Profík
Příspěvky: 1009
Registrován: 19.02.2008 16:42

Re: Doporučení dobrého servisu a popis závad, BKP 2006

Příspěvek od GOLFÁK »

Taky doporučuju, zkus mu napsat.

MLOKMLOK
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: 14.12.2015 14:57

Re: Doporučení dobrého servisu a popis závad, BKP 2006

Příspěvek od MLOKMLOK »

Ahoj,

díky za tip, ozvu se mu.

luda.l
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 24.03.2012 15:50

Re: Doporučení dobrého servisu a popis závad, BKP 2006

Příspěvek od luda.l »

Na západě někoho neznáte?

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“