Zadni bazpecnostni pas

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Odpovědět
Uživatelský avatar
Plankamarek
Řidič
Řidič
Příspěvky: 89
Registrován: 01.09.2009 17:04
Bydliště: Ostrava

Zadni bazpecnostni pas

Příspěvek od Plankamarek »

Ahoj chlapi,
jelikož jsem začal používat dětskou autosedačku, tak jsem zjistil, že zadní bezp.pásy jsou po skoro úplném vytažení (abych obepnul autosedačku) "zaseklé" (navíjet zpět jdou,ale znova povytáhnout už ne) a to je velký problém, protože když příliš moc se navinou, tak je v podstatě nemůžu sundat ze sedačky..
zkrátka, když vytáhnu pás skoro nadoraz a chci ho zpět navinout, tak sice navíjí, ale už se zvláštním zvukem a znova když ho chci natáhnout,tak už nejde..teprve až ho znova celý navinu zpět (přibližně 5cm před úplným navinutím), tak začne znova fungovat, tak jak má....snad jsem to vysvětlil dost srozumitelně :-)
a teď se ptám..co s tím..??? :-) nerad bych, aby se mi stalo, že mi v podstatě uvězní sedačku v autě :-) :-((
díky moc ..

Uživatelský avatar
Goauld
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4727
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Prostějov

Re: Zadni bazpecnostni pas

Příspěvek od Goauld »

Přesně tohle to děla aji mě, nikdy sem to neřešil, ale zjistil sem, že záleží na úhlu pod jakým se pás vytahuje, pak to buď udělá, nebo neudělá. Ale taky by mě zajímalo nějaky řešení, jestli to někdo někdy zkoumal.
GOLF IV 1.9TDI ; Jeep Grand Cherokee WK2 5.7 HEMI

Uživatelský avatar
vtuni
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 15402
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: BACK in ProstějoVW - GTI comming soon on road

Re: Zadni bazpecnostni pas

Příspěvek od vtuni »

no já to zkoumal celkem dost, když jsem předělával pásy z GTI jubi do 5 dv....a mám k tomu i fotodokumentaci jak ten mechanismus funguje a pracuje...... prostě zjednodušeně řečeno, je tam takovej zapeklitej mechanismus plnej ozubejejch koleček a západek s těžítkama, který brání tomu aby se ty ozubený kolečka pohybovaly v nestandartních úhlech....

tzn. pokud budeš rvát ten pás ze dveří ven... tak on se díky tomu systému těžítek vlastně chová jako by auto bylo např převrácený na boku ... a sekne se...což je jeho primární funkce...ke které byl vymyšlen....


takže moje rada..která funguje.. při upínání sedačky vytáhnu celý pás směrem jako bych chtěl připoutat člověka...podržím si ho... omotám okolo sedačky... zajistím a pak mu pomůžu se navitnout opět ze směru "jako by se tam poutal člověk"
HotHatchShop Your girlfriend will hate your car!
the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it
my GTI on VIMEO

Uživatelský avatar
Plankamarek
Řidič
Řidič
Příspěvky: 89
Registrován: 01.09.2009 17:04
Bydliště: Ostrava

Re: Zadni bazpecnostni pas

Příspěvek od Plankamarek »

Super, tak to je vyčerpávající odpověď..sice jsem slyšel něco málo o těch úhlech a snažil se to jako by simulovat, ale asi ne úplně dokonale, tak to ještě vyzkouším a snad to tak opravdu je... díky moc... ;-)

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“