Polodot, odemykání a zamykání

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Odpovědět
Uživatelský avatar
Fessy
Řidič
Řidič
Příspěvky: 127
Registrován: 03.08.2016 08:27

Polodot, odemykání a zamykání

Příspěvek od Fessy »

Zdravím,

hlavním předmětem je otázka, zda se dá na polodotu nějak nastavit, aby se naměřené údaje (ujetá vzdálenost, průměrná spotřeba) daly mazat pouze manuálně nebo po nějakém větším intervalu. Protože se mi záznamy mažou po pár hodinách stání. Dále bych se chtěl zeptat, zda se tam dají některé funkce přidat (zapnout), protože vím, že sestře to na Octávě 1 ukazuje i dojezdovou vzdálenost na benzin atd..

Dále bych se rád zeptal kde může být problém, když se občas neodemknou dveře u spolujezdce přes DO. (Já s tím zase takový problém nemám, ale přítelkyně si stěžuje, že ji nechce moje auto pustit dovnitř, tak, že mě taky příště nepustí dovnitř :D ). Jo a když jsem zkoušel zamknout auto zevnitř přes čudlíky na dveřích, tak se nikdy nezamknou dveře řidiče. Našel jsem, že tam můžou být nějaké studené spoje nebo problém s mikrospínačem. Nejsem elektrikář ani opravář, ale rád bych se toho co nejvíc naučil a taky nechci jezdit s každou blbinou do servisu. Našel jsem nějaké návody na rozebrání dveří atd, to bych si kdyžtak prošel, spíš jestli někdo nemáte nějaký nápad, kde by mohl být jinde problém.

A ještě jedna věc, při zamykání na DO autko nebliká (ani když zmáčknu zámek 3x po sobě, což jsem tu taky někde četl), tak zda se to dá někde přenastavit.

Díky za odpovědi :)
VW Golf 1.6 74 kW AKL, 2000

Uživatelský avatar
majrek001
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9298
Registrován: 08.10.2008 11:24
Bydliště: Svitavsko

Re: Polodot, odemykání a zamykání

Příspěvek od majrek001 »

první věc palubní počítač má dvě paměti krátkou "1" maže po tuším 3hodinách stání a dlouho "2" je dlouhodobá přepíná se krátkým stiskem OK/reset

k dojezdu na nádrž pokud máš budíky VDO IMMO3 polodot/maxidot dojezd jde dohrát.


druhá věc - studený spoje v zámcích řidič a spolujezdec možná i dalších (v podstatě každý zámek musí cvaknout dvakrát když zamyká/odemyká pokud ne je vadný nebo to jde vyzkoušet když se zamkneš dálkou / klíčem z venku ve dveřích který dveře na dvě zatáhnutí vnitřní klikou otevřeš mají vadný zámek - správně musí kolíček zase zajet a dveře nejdou otevřít ani kdyby si to kliku urval

pokud zamkneš kolébkou vevnitř a některý zámek se odemkne tak je taky vadný

s tímto je spojeno proč ti neblkne potvrzení zamčení jelikož jsou vadný zámky a některý se nezamknout na SAFE tudiž ti nebliká ani dioda SAFE na dveřích řidiče nebo bliká jen někdy.. až opravíš/vyměniš vadný zámky bude to blikat a vse fungovat jak má

pokud si ty zámky nikdy nerozebíral tak se do toho nepouštěj a někomu to svěř jde to víc zkazit jak opravit (v případě že budeš kupovat nové zámky tak se vyhni čínám za 800,- a kup origo nový)


opravu zámku neodkládej a udělej to urychleně dokud to ještě jde otevřít pak když trháš tapec na zavřených dveřích není to vždy pro slabé povahy!!!
paštika B6 variant TFSI & paštika B5.5 variant AVF
:arrow:
kódování a diagnostika vw koncernu

Uživatelský avatar
Fessy
Řidič
Řidič
Příspěvky: 127
Registrován: 03.08.2016 08:27

Re: Polodot, odemykání a zamykání

Příspěvek od Fessy »

Aha, to jsem nevěděl, že má 2 paměti, díky. Jak poznám jestli mám VDO IMMO3 polodot?

Tak jsem tedy zjistil, že pokud zamknu, tak dveře u řidiče otevřu zevnitř bez problému a při zamykání a odemykání cvakne pouze jednou. U spolujezdce cvakne dvakrát, ale jde také zevnitř otevřít. Ale zjistil jsem aspoň, že auto má alarm, protože po otevření dveří u spolujezdce auto začalo troubit a blikat (milé překvapení :D ) U dveří u řidiče se to nestalo. Zadní zámky oba v pohodě. Ono ve dveřích u řidiče nefunguje ani stahování okýnka, ani elektrická zrcátka nejdou, takže v těch dveřích bude něco špatně.

Každopádně v úterý to jde do servisu na spravení toho okýnka, tak nechám vyměnit i ty zámky :)
VW Golf 1.6 74 kW AKL, 2000

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“