Neustálé vibrace, vždycky při jiné situaci

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Odpovědět
kejhal
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: 22.08.2015 21:35

Neustálé vibrace, vždycky při jiné situaci

Příspěvek od kejhal »

Čaute, celé léto se trápím s vibracem na passatu b6, 2006 2.0 tdi, 103kw.
Na zimních gumách nebyl žádný problém, passat jel úplně krásně bez jediného problému. Po přezutí na letní jsem si po nějaké době všiml začínajících vibrací, začalo se to řešit nejdřív ze začátku převážením a vždycky to bylo nějakou dobu ok. Tím, že se to děje celé léto, tak si už nevzpomínám kdy se to tak začalo zhoršovat.
Potom se měnily přední brzdy - kotouče i destičky a manžeta a po téhle opravě se to celé zhoršilo ještě víc, vibrovalo to kolem stovky, ale vždycky jinak. Nebylo to ani tak ve volantu, že by vibroval celý volant, ale spíč celé auto.
Během posledního měsíce (co to bylo asi 5x převážené) se to tak zhoršilo, že jsem s tím nemohl jednu dobu jet víc jak 90. Musím ale říct, že co je divné, tak úplně vždycky byly kola špatně vyvážené, přitom den před tím to bylo podle váhy ok a to jsem to třeba 2x během dvou dnů nechával převažovat ve stejném servise. Znovu se převažovalo + se dělala geometrie, co jsem vyjel ze servisu, tak to vypadalo ok, od 140 to trochu něco dělalo, ale oproti tomu, co to bylo předtím to bylo fakt zanedbatelné, spíš jsem už byl přecitlivělý. Asi 5 dní jsem s tím nebyl nikde na dálnici a nejel jsem rychleji, dneska jsem s tím zase jel a od 110 se s tím zase nedá jezdit. Někdy to kope i do volantu, někdy ne. Někdy to dělá při zatáčce a ve druhé (stejně točené zatáčce) to zase nedělá. Když dám volnoběh (v rychlosti i na místě), tak páka ani pedály nekopou. Dříve jsem si třeba všiml, že při jízdě kolem 90 do kopce to jelo úplně krásně hladce, ráno to bylo do kopce taky ok a odpoledne to do kopce vibrovalo a to to byl ten stejný kopec :D

Nesetkali jste se někdo s něčím podobným? Diagnostika byla před 2 měsíci ok, najeto sice 240k, rozvody měněné něco po 200k. Už si říkám, že snad to bude na zimních v pořádku a bude to kolama, ale minulý rok na stejných letních to nic nedělalo. Díky za nápady :good:

Uživatelský avatar
Jirka.
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 6214
Registrován: 12.05.2010 00:53
Bydliště: Praha

Re: Neustálé vibrace, vždycky při jiné situaci

Příspěvek od Jirka. »

Pokud je to v tahu tak to většinou dělá vnitřní kloub na poloose.
ŠKODA 1000MB DE LUXE
ŠKODA 136GL Tuzex
Pásovec 3C 2.0TDI BKP Highline DSG
ŠKODA Octavia RS CEGA

Uživatelský avatar
matasimek
Pilot
Pilot
Příspěvky: 772
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Moravák su ze Zlínska

Re: Neustálé vibrace, vždycky při jiné situaci

Příspěvek od matasimek »

S tímto jsem se setkal u neoriginálních alu kol, neseděly středící plastové kroužky a kolové šrouby to nebyly schopné vycentrovat, koupil sem 4 vložky a pak už byl klid.
images.jpg
images.jpg (10.38 KiB) Zobrazeno 1294 x
Jo a ještě na golfu jsem měl zatrhlé ty přidržovací malé šroubky od kotoučů, jak se sundaly kola vždy tam zapadla nějaká okuje nebo smítko a to taky trochu zlobilo ale spíš chvěly brzdy.

kejhal
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: 22.08.2015 21:35

Re: Neustálé vibrace, vždycky při jiné situaci

Příspěvek od kejhal »

VWmaniak teď jsi mi připomněl situaci při přezování. Frajer si totiž popletl kroužky z letních a zimních a když sundal zimní a dával letní, dal tam stejné kroužky jako na zimní. Po pravdě bych si myslel, že to jsou furt jedny a ty samé, ale byl s něma takový problém, že se při utahování kroužky sekly přímo na náboji na autě a nešly potom sundat a nešlo sundat ani kolo, tak se s tím chvilku trápil to sundat. Pak se tam daly správné kroužky z letních a šlo to v pohodě utáhnout. Zkusím pořešit ty kroužky, respektive uvidím co to bude dělat za chvilku na zimních. Jen doufám, že se tím dotažením kola se špatným kroužkem nemohlo stát nic přímo na náboji, bohužel se v tom na tolik nevyznám, tak nevím jak velký problém to mohlo udělat :D

Uživatelský avatar
matasimek
Pilot
Pilot
Příspěvky: 772
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Moravák su ze Zlínska

Re: Neustálé vibrace, vždycky při jiné situaci

Příspěvek od matasimek »

Tak dej vědět jak to dopadlo :)

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“