Prosím o radu - problém s pátými dveřmi

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Odpovědět
Boost88
Řidič
Řidič
Příspěvky: 58
Registrován: 17.09.2015 19:47
Bydliště: Brno

Prosím o radu - problém s pátými dveřmi

Příspěvek od Boost88 »

Ahoj klubáci,

doufám, že mě hned neukamenujete, ale potřeboval bych poradit ohledně toho, jak fungují páté dveře v Passatovi B6 Variant (rok 2006), znám to jen u B5. Včera mi přestalo fungovat otevírání dveří - nereaguje ani tlačítko odemknutí na dveřích řidiče, ani dole ve dveřích jak je tlačítko na nádrž, ani na klíčku, ale ani na samotných pátých dveří mi nejde ten mikrospínač. Každopádně mechanicky to funguje přes nouzovou páčku co je na dveřích za trojúhelníkem.

Hledal jsem hodně, ale nanašel jsem, co potřebuji. Znamená to, že kdyby byl v háji ten mikrospínač v tlačítku na pátých dveřích, tak bude fungovat otevírání třeba přes řidiičovy dveře? Znamená to tedy, že je v háji zámek pátých dveří, nebo to není jisté?

Potřeboval bych hlavně poradit i s dílem, protože zrovna auto potřebujeme hned po víkendu na cestování a bez kufru to fakt nejde. Hledal jsem na netu, ale nejsem si jistý, jestli mi stačí jen ta klapka (předpokládám že ne), co se dá mechanicky otevřít, anebo potřebuji jiný díl, kde bude elektromotorek? Znám to jen z B5, kde je klasicky zámek s vložkou. Nemohli byste mě prosím nanavigovat, po kterých dílech (ideálně i číslo) se podívat? Rovnou bych vyměnil i to tlačítko na kufru, takže i to.


Předem moc díky za rady!
VW Sharan II, 2005, 1.9 TDI 96kW (ASZ)
VW Passat B6, 2006, 2.0 TDI 103kW (BMP)
VW Passat B5.5, 2003, 2.5 TDI 132 kW (BAU) 4motion Tiptronic

Uživatelský avatar
patrikrs
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1446
Registrován: 24.02.2008 22:22
Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - problém s pátými dveřmi

Příspěvek od patrikrs »

Tlačítko na dveřích řidiče není na otevírání, ale na odjištění, pokud teda nemáš el. kufr. Nejsem si jistý jestli by to náhodou nefungovalo přes ovladač na klíči. Ale myslím že ten taky jen odjistí. Takže kontrola spínače na madle tě asi nemine

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“