B6 - problém s hlukem a čoudění - prosím o pomoc

2005 - 20..

Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec

Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Odpovědět
MarasLoner
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: 30.08.2017 13:34

B6 - problém s hlukem a čoudění - prosím o pomoc

Příspěvek od MarasLoner »

Ahoj VW, doteď jsem hledal a nenašel nic podobného, tak se předem omlouvám, kdyby to tady už bylo. Mám VW Passat B6 rok výroby 2007, motor 103kw BKP (16ventil), najeto okolo 240.000km. Chtěl bych se zeptat, při 1800 otáčkách na 2 - 3 - 4 je hlučnější motor (připomíná mi to něco jako traktor). Start mu nedělá problém, ale i při něm je hlučnější. Někdy ten hluk je silnější někdy slabší, je to jak kdyby se mi Passat vždycky vyspal dobře nebo špatně. :D S tím hlukem se dá docela žít, jen se ptám, co by to mohlo být a jestli nemám čekat nějakou pohromu. Auto mám od 220.000, byl měněn 2x olej (EDGE Turbo Diesel 5W-40) a filtry. Pak mi trochu žere olej, není to nic hrozného.. Pak to, že trochu čoudí, když se trochu na to šlápne, ale hodně čoudí, když se "udusí" (podtočí) a pak i vytočí. Nevím zda je auto načipované. Může to mít s tím spojitost, co jsem psal před tím? Diagnostika od VW nic neukazuje a 2 automechanici mi řekli, že taky neví i když to viděli a slyšeli a jim se to nezdá nijak hrozné. Napadají mě hydroštely nebo převodovka, ale nechám si poradit. Jinak auto bylo do 140.000 km servisováno v autorizovaném servisu v Holandsku, kde mají nejspíš lepší naftu a podle servisní historie jsem se dozvěděl, že tam byly měněné "v akci 3+1" vstřiky na 80.000km. A ještě k tomu co jsem psal, že čoudí, když se podtáčí nebo vytáčí, nedělám to vůbec! Párkrát se mi to povedlo, ale to je 1% z toho co jsem s ním najezdil, jinak jezdím normálně jako každý správný řidič i když to někdy svádí. Jezdím například na dálnici cca 110km/h. O auto se starám a proto bych chtěl poradit, abych ho když tak co nejdříve opravil.
Prosím o pomoc :)

Odpovědět

Zpět na „Passat 3C / CC“