Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 09.01.2020 17:32 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.05.2009

Příspěvky:

116

Zdravím,
potřebuji si zapojit paměťový modul, který si pamatuje poslední volbu start-stopu. Koupeno zde:
http://www.ispshop.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=633

Do tlačítka start-stop vede asi 7 drátů viz foto.

Potřeboval bych vědět která barva je +12V, která je zem, a které dvě barvy spíná to tlačítko. Poradil by někdo?
Díky


Přílohy:
zzzzzz.JPG
zzzzzz.JPG (47.91 KiB) Zobrazeno 1012 krát

Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 09.01.2020 19:16 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.08.2010

Příspěvky:

261

Myslím ze je to pin 2 a 4, ale nejsem si jist, podívám a zitra řeknu

_________________
Golf VII 2.0 TDI, Tungsten


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 09.01.2020 21:24 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

48

Bydliště:

zilina

Ahoj. Ale predsa toto ide deaktivovat cez VAG. Teraz si už hned nespomeniem presne ako (pozriem to na webe znova) robil som to aj z deaktivaciou bezpečnostných pásov . (signalizacia nezapnutia).

upravujem: teraz som to precital cele . toto je variabilnejšia uprava.

_________________
technik


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 10.01.2020 18:34 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.08.2010

Příspěvky:

261

Jestli máš tehle spínač tak je to pin 1 a 7, a tohle jsou k tomu konektory, ať to máš udělané pečlivě


Přílohy:
IMG_20200110_170125.jpg
IMG_20200110_170125.jpg (169.16 KiB) Zobrazeno 852 krát

IMG_20200110_133209.jpg
IMG_20200110_133209.jpg (195.7 KiB) Zobrazeno 852 krát


_________________
Golf VII 2.0 TDI, Tungsten
Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 10.01.2020 20:00 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.09.2016

Příspěvky:

904

Proč to neudělat složitě, když to jde jednoduše :-D

_________________
Passat B8 2.0 BiTDI 176 kW, 4x4 (f TOPu mimo Webasta, držáku na lístky a tažného) - 2016 // 6,5 l/100 km
Passat CC 2.0 TSI - 155 kW - 2014 // 10 l/100 km - > Benzín nemá v autě tohoto typu co dělat


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 10.01.2020 20:15 
Offline
Člen klubu
Uživatelský avatar

Hodnost:

Člen klubu

Registrován:

24.02.2006

Příspěvky:

3195

Bydliště:

Praha

A neměl by k tomu být návod.??

_________________
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4

Úprava výkonu vašeho vozu. Zlepšení emisních limitů.


Obrázek

Motorpower - Chiptuning

_________________
Telefon: 608 230303


Nahoru
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 11.01.2020 09:22 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.08.2010

Příspěvky:

261

JirkaVys píše:
Proč to neudělat složitě, když to jde jednoduše :-D

jak to uděláš jednodušeji, abys to měl po startu vypnuté a měl možnost to spínačem kdykoli zapnout/vypnout, to by mě zajímalo, úplně deaktivovat to je to poslední.

_________________
Golf VII 2.0 TDI, Tungsten


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 11.01.2020 10:18 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

24.03.2013

Příspěvky:

2285

Bydliště:

Česká Lípa

Pokud tě start stop štve, jako většinu lidí, tak nevidím důvod to mít možnost zapinat ho zpátky... Mám deaktivovano na furt a je to.

_________________
http://www.rkkirch.webnode.cz

VW Passat B8 Comfortline 2015 2,0TDi 110KW DSG - topic
Škoda Fabia II facelift, 2011, 1,2 TSi 77kW, elegance -topic

VW Passat-PRODÁNO- topic
VW Touran-PRODÁNO - topic


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 11.01.2020 10:55 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.09.2016

Příspěvky:

904

pajosII píše:
jak to uděláš jednodušeji, abys to měl po startu vypnuté a měl možnost to spínačem kdykoli zapnout/vypnout, to by mě zajímalo, úplně deaktivovat to je to poslední.

A k čemu takovou věc, co ničí resp nadměrně opotřebovává/zatěžuje motor, bys potřeboval zpětně zapínat?
U žádného auta mě už nikdy víc nenapadlo vůbec pomyslet to zapnout během jízdy, ani když jsem někde stál jen tak 5-10 minut. A emisím bych stejně nepomohl, protože startem je jejich ještě víc, kor když to člověku startuje co 5 metrů v koloně :-D
Ale pokud to opravdu někdo potřebuje jednou za čas zapnout, pak je to jeho volba.
A pokud nevím jak to zapojit, tak je lepší to dát k někomu kdo to ví, než udělat více zbytečné škody :)

_________________
Passat B8 2.0 BiTDI 176 kW, 4x4 (f TOPu mimo Webasta, držáku na lístky a tažného) - 2016 // 6,5 l/100 km
Passat CC 2.0 TSI - 155 kW - 2014 // 10 l/100 km - > Benzín nemá v autě tohoto typu co dělat


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 12.01.2020 09:11 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

09.08.2010

Příspěvky:

261

Dobře, dobře chtěl jsem jenom poradit petrando30 jak to má zapojit aby nemusel deaktivovat, ale vy si to klidně vše co momentálně nepoužíváte deaktivujte a " auto vám pojede " :laugh:

_________________
Golf VII 2.0 TDI, Tungsten


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 13.01.2020 11:08 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.05.2009

Příspěvky:

116

pajosII : Díky moc. Chápu to dobře tak, že tlačítko sepne piny 1 a 7. +12V tam snad někde najdu a zem bude ten hnědý.

ostatní: Mám to jako soukromý projekt, který uskutečním až bude čas. Proto se ptám. Někdo si to vypne VAGem, někdo ne. Někdo holky, jiný vdolky.... :D


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 13.01.2020 17:01 
Offline
Pilot
Pilot

Hodnost:

Pilot

Registrován:

27.11.2018

Příspěvky:

49

Hmm, mě to taky zajímá - ten paměťovej modul. Ta funkce start-stop tam je a někdy (třeba na šraňkách) jí využívám, jinak to standardně ručně vypínám. A tedy modul, co mi umožní držet poslední volbu, je přesně ono. Počkám tedy jak Ti instalace dopadne a pak se možná budu taky inspirovat teda.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 14.01.2020 11:48 
Offline
VWmaniak
VWmaniak

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

14.05.2009

Příspěvky:

116

Ono už to dopadlo dobře mnohokrát ...(i na jiných než koncernových autech - Dacia, Nissan)

http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=213&t=352279
https://forum.skodahome.cz/topic/131980-start-stop-system/page/12/

Jde jen o to najít správné dráty, ke kterým to připojit.


Nahoru
  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 14.01.2020 14:25 
Offline
VWmaniak
VWmaniak
Uživatelský avatar

Hodnost:

VWmaniak

Registrován:

29.09.2014

Příspěvky:

1398

Bydliště:

Opavsko

CentriFUGA píše:
Pokud tě start stop štve, jako většinu lidí, tak nevidím důvod to mít možnost zapinat ho zpátky... Mám deaktivovano na furt a je to.


Ta paměť by byla super u aut, které mají Traffic Jam Assistent, nebo jeho novou generaci která funguje do 210kmh Travel Assist.
Když stojíš v koloně dlouhé 5-15-25km tak se to může hodit, když tam nastane situace, že delší dobu stojíš, třeba 7minut 15minut a pak jen popojedeš a pořád dokola. U krátkých zastavování to smysl nemá, jasně.
Většina lidí to asi nezažila, ale kdo víc jezdí, dálnice jsou často ucpané a kolony na dlouhé hodiny a legislativa Ti zakazuje třeba držet v ruce mobil, když běží motor, atd...
Zkrátka jako Autohold, pamatuje si to poslední nastavení a ty určíš, zda chceš mít stále deaktivováno, a občas jednou za čas si to můžeš v koloně aktivovat.
Už jsou prováděny venku zátahy na auta, kde se kromě měření reálných emisí mobilní zkušebnou vyčítá přes OBD funkce AdBlue a Katu (SCR FAP DPF) a jestli to nemají v legislativě už nyní, tak to tam brzy doplní, že i trvalá deaktivace start stopu je nepovolený zásah. Lepší je vždycky to umět před kontrolou aktivovat...


_________________
Auto1 - Import a prodej aut http://www.eauto1.cz
Obrázek


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky   Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení paměťového modulu pro deaktivaci start-stop
PříspěvekNapsal: 14.01.2020 17:00 
Offline
VWexpert
VWexpert

Hodnost:

VWexpert

Registrován:

11.09.2016

Příspěvky:

904

V podstatě jsou to jen nesplněné podmínky pro aktivaci start/stopu. Tedy většinou nízké napětí baterie.
Tudíž řešit nějaké kontroly v tomto směru je zcela zbytečné.
Kontrola DPF a emisí je zcela v pořádku, naštěstí zastavují jen pokud mají vizuální podezření, jako je dým a starší vozy atd. Při představě, že mi nějaký lojza vytáčí motor do nesmyslných otáček ve kterých auto nikdy nejede, ještě jinde než na STK, tak bych to nesl dost špatně :-D

_________________
Passat B8 2.0 BiTDI 176 kW, 4x4 (f TOPu mimo Webasta, držáku na lístky a tažného) - 2016 // 6,5 l/100 km
Passat CC 2.0 TSI - 155 kW - 2014 // 10 l/100 km - > Benzín nemá v autě tohoto typu co dělat


Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  





Sháníte levné povinné ručení? - povinné ručení kalkulačka Vám pomůže.
Skvělé ceny a přístup najdete v autopůjčovně Automoc v centru Prahy.
E-regaly.cz - Dodáváme profesionální regály a regálové systémy, zajišťujeme dopravu a montáž. Policové regály skladem.

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group