Koupě dieselu

Co se nedá zařadit...

Moderátoři: vwCharlie, areka

Odpovědět
mike.rodrigues
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 15.04.2014 21:21

Koupě dieselu

Příspěvek od mike.rodrigues »

Ahoj, jsem tu nový a mám takový dotaz, měl jsem nabídku na koupi golfa II za cenu mezi 15 až 20 tisíci, auto není skoro vůbec zrezlé, eko daň zaplacena není, motor je 1,6 nafta s turbem, najeto 251 000, chtěl bych se zeptat zda se to vůbec za ty peníze vyplatí a jak je to s dostupností dílů a tak, a jaká je u tohoto motoru eko daň, kolik tenhle motor vydrží, spotřeba atd... Díky

Uživatelský avatar
Vecernicek
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4285
Registrován: 24.02.2006 21:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě dieselu

Příspěvek od Vecernicek »

vydží min. 450tkm s dobrým servisem... může mít v prdeli tlaky, ale za dalších 15000 to dáš dohromady. spotřeba od 4-6,5l/100km.

vintera
Závodník
Závodník
Příspěvky: 634
Registrován: 10.05.2012 00:58

Re: Koupě dieselu

Příspěvek od vintera »

otázka je, na kolik není auto skoro zrezlé, a jestli jsou km skutečné, což je u dieselů bývá najeto hodně. Už když je sem ve velkém po roce 89 tahali, tak jim km s jistotou stáčeli.

Další věcí je přepis a ekodaň, jestli ji budeš platit, tak celková cena s opravami tě vyjde jak za Golf IV. Nevýhodou nepřepsání je skutečnost, že nemůžeš s autem nakládat jako s vlastním, např. nemůžeš auto dočasně vyřadit (depozit), ani vyřadit trvale. I jiné věci jsou problém (havárie, pokuty).

Majitel může být za leta buhví kde a také bývá. Snad ještě tak v polopřevodu, ale dát pozor, aby nebylo osvědčení ( malý tp), s omezenou platností, což někdy úředník udělá, někdy ne. Je možností i koupit, nepřepsat, ale od majitele vedle kupní smlouvy si nechat podepsat plnou moc na odhlášení (přepis) auta na úřadě na svoji osobu. Poté se dá i za léta přepsat.
Kdo kupuje auto bez přepisu, tak většinou na dojetí, nebo jde časem dál na prodej.

Ty chceš, jak je vidět, jezdit, investovat, opravovat, takže nejlépe i vlastnit. Jednou jsem se tahal o nepřepsané auto po létech s dědici a platil znovu.

G2 diesel je skvělé auto, bez poruch, opravy laciné, snadné i v garáži doma, spotřeba při normální jízdě velmi nízká, já řeknu, skvělé auto na běžné denní ježdění, do práce, za nákupy, ale na dnešní dálnice určitě ne, to tak vypustit duší.

Pro mne by ale takováto cena jakou uvádíš s ekodaní, byla extrémní, to by musela být leštěnka, nebo s fungl novým motorem.
Jestli ti za to golf stojí, musíš uvážit sám, ale za mne, dal bych deset a ještě něco možná podle stavu kol.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“