Porucha airbagu

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Odpovědět
No-limits
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 31
Registrován: 20.12.2015 10:37

Porucha airbagu

Příspěvek od No-limits »

Mám G4, 1,9 TDI AXR, r.v. 2003 a už nějakou dobu svítí kontrolka airbagu. Po vymazání chyby ve VAGu se během pár vteřin chyba objeví znova. Jedná se o střešní airbag na straně spolujezdce. Bohužel nemám log z VAGu, ale jen z nějaké DELPHI diagnostiky (log přikládám).
Auto už bylo u dvou elektrikářů a první vše proměřil, vyčistil kontakty a auto mi dal bez chyby... ta se objevila po ujetí 5 km. Druhý elektrikář, řekl, že je přerušený kabel a než jsem měl čas k němu auto dát na opravu (prý výměnu kabelu), tak jsem dostal kontakt na jiného dobrého. U něj auto bylo, vše prý proměřil, prošel, vše funguje správně a na nic nepřišel. Pytel odpojil a místo něj dal odpor. Chybu vymazal a auto mi předal s tím, že mám jezdit a uvidí se, zda se chyba objeví (zatím nechtěl platit). Najezdil jsem s ním 20 km a chyba se v průběhu jízdy znovu objevila.
Co může být v systému airbagů špatně, když se chyba projeví, i když je pytel odpojen a je tam jen odpor? Nemůže být tedy problém např. v nefunkčnosti některém čidle zrychlení při bočním nárazu, či jiné komponenty?

Už jsem vážně v koncích. Navíc máme brzy technickou a obávám se, aby auto s rozsvícenou kontrolkou airbagu technickou prošlo.

Nevíte někdo o dobrém autoelektrikáři v Plzni a okolí, kdo by mi mohl pomoci?
Přílohy
chyby-golf-airbag.JPG

Uživatelský avatar
xerxes
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 10178
Registrován: 24.02.2006 21:02

Re: Porucha airbagu

Příspěvek od xerxes »

pokud je hlavový airbag tak by tam mělo být bočni cidlo ne?elektrikář tomu nepomuže chtělo by to spíš zkosit vyměnit dane věci a podle toho by se to poznalo

No-limits
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 31
Registrován: 20.12.2015 10:37

Re: Porucha airbagu

Příspěvek od No-limits »

Jenže teď mě napadlo, že pokud by bylo boční nárazové čidlo zrychlení špatné, tak by přece byla porucha i na boční airbagy v sedačkách, které jsou aktivované také z bočního čidla... nebo ne?
Co všechno je tedy potřeba postupně sehnat a zkoušet vyměňovat? Přeci je tam jen řídící jednotka airbagů, čidla nárazů a jednotlivé pytle s pyropatronami.

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“