Přestala fungovat klima (climatronic)

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Petee
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 02.03.2011 23:31
Bydliště: Jihlava

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Petee »

Kanin - podle me by to mohla delat jednotka dochlazovani - zkus ji rozpulit a zkontrolovat relatka.
Jinak dotaz pro vsechny, dneska jsem dostal typ, ze problem by mohla zpusobovat elektomagneticka spojka na kompresoru - ze pry muze mit velky ( proudovy ) odber a tim dochazi k vypnuti klimatizace. Chci se zeptat zda nejaky komponent v okruhu klimy muze hlidat odber spojky a pokud ano, tak ktery? A dale pak kdyby to tak bylo, nepsal by to nahodou VAG?

Uživatelský avatar
Goauld
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4651
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Prostějov

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Goauld »

Spojku kompresoru ovládá řj. dochlazování. Takže buď je vadná spojka, nebo jednotka. Jestli hlídá proudovej odběr nevím, ale když je cívka spojky špatná, tak to diagnostika zjistí. Jednotka měří odpor cívky a pokud se nevleze do požadovaných hodnot, spojku nesepne, aby nedošlo k poškození.
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6

Petee
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 02.03.2011 23:31
Bydliště: Jihlava

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Petee »

Aha, tak to jsem treba vubec nevedel. Ale tim padem mam spojku dobrou - jak uz jsme psal drive - diagnostika cista....ale objednal jsem jinou jednotku dochlazovani, tak uvidim az dorazi....jestli se neco zmeni ;)

Hroch.R420
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 44
Registrován: 23.11.2008 09:06
Bydliště: Plzeňsko

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Hroch.R420 »

Tak já taky ladím klimu. Začlo to loni na podzim,kdy klima běžela pořád i když bylo chladno. Pak zdechla,v zimě jsem to neřešil a ted pátrám. Takže klima je naplněná,vyzkoušeno u chlaďařů,spojka kompresoru nespíná ani sahary neběží. Našel jsem prasklou pojistku na přerušený kabel ke konektoru jednotky dochlazování. Opraveno,vyměněno,klima furt neběží,kompresor nespíná,větráky nic a jediný co se změnilo,tak že po zapnutí klíčku chvíli bliká panel climatronicu. Jednoutku dochlazování jsem rozebral,vše je čistý a ok,při sepnutí jednoho relátka se rozběhnou větráky,při sepnutí druhého nic. Na VAGu to ještě nebylo,musím to dořešit.

Petee
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 02.03.2011 23:31
Bydliště: Jihlava

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Petee »

Tak jsem dnes namontoval jinou jednotku dochlazování ( zdravou ) a problém stále přetrvává - takže tím to nebylo :( Poradí mi někdo kde ve VCDS najdu hodnotu tlakového spínače F129? Zkusím ještě zjistit jestli mi nenarůstá tlak.....

Uživatelský avatar
bocanek
Řidič
Řidič
Příspěvky: 89
Registrován: 06.01.2008 13:36
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od bocanek »

Ahoj... Mám uplne ten stejný problem... Už jsi to vyřesil prosim te ???
Taky uz nevim, kde patrat... :/
Petee píše:Tak jsem dnes namontoval jinou jednotku dochlazování ( zdravou ) a problém stále přetrvává - takže tím to nebylo :( Poradí mi někdo kde ve VCDS najdu hodnotu tlakového spínače F129? Zkusím ještě zjistit jestli mi nenarůstá tlak.....

Uživatelský avatar
Peetty
Řidič
Řidič
Příspěvky: 131
Registrován: 30.06.2009 15:06
Bydliště: Znojmo

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Peetty »

Prosím o radu. Z ničeho nic mi přestala fungovat klima. Diagnostika bez chyby. Kompresor OK. Na konektoru co vede do kompresoru je stále hodnota 6V. Po výměně jednotky dochlazováni klima sepla, ale hned vypla a na další pokus už žádný náznak zapnutí. Na konektoru zase hodnota 6V. Takže předpokládám, že mi asi něco odpaluje tu jednotku. Nemáte někdo scháma zapojení ty jednotky a hodnoty pinů na té jednotce.
VW Bora Variant 1.9TDi --- VW Lupo 1.7SDi

Uživatelský avatar
azicko
Řidič
Řidič
Příspěvky: 78
Registrován: 03.03.2013 17:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od azicko »

Ahoj,

v tej riadiacej jednotke je podla mna niaky IO s vykonovym FET tranzistorom, odmeral by som napatie ci tam nieje vacsie (alebo niaky dovod ktory by mohol odpiect jednotku znova ) skontroloval kostru ..nemozem ale najst nic na netu co by vypovedalo o pinoch na kabli ktory ide do RJ, ten kde je moc pinov ..
<< (toto je asi vsetko nepravdepodobne)

Pokial by som postupoval ja v hladani zavady, tak by som napojil novu/pouzitu RJ znova, ale nezapajal by som konektor do systemu, jednoducho by som skontroloval ci jednotka "spina" .. jestli privadza + 12V na vetraky a taky na kompresor ... je totiz mozne ze RJ spina dobre ..ale do RJ naspat sa dostava niake rusenie alebo neco co zakazdym odpali RJ ..tak by si mozno zistil co to sposobuje ..ci kompresor ci vetraky ...
<< (Tymto by som vylucil prvu moznost )

Ak je moja moja teoria nespravna, prosim opravte ma ..rad sa naucim ..pred nedavnom som klimu moju riesil tiez a este riesim ale uz nesu peniaze zatim :)

Uživatelský avatar
azicko
Řidič
Řidič
Příspěvky: 78
Registrován: 03.03.2013 17:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od azicko »

Najrychlejsie : vyskusat cez VAG, test akcnych clenov ..ventilator, spojka ..uvidis na com ti to failne :good:

VejusQIn
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 28.05.2013 21:14

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od VejusQIn »

na schemy elsa... elsa pani

Uživatelský avatar
paranek
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 466
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od paranek »

Koukám, že je nejlepsí se obrátit na elektrikáře, ať to najde ;)

Mám stejná problém jako je popsán an první straně tohoto vlákna:
- chladivo čerstvě doplněno 760g
- diagnostika čistá
- sahary se točí obě
- pojistky všechny OK
- na VCDS climatronic hlásí že chladí
- na kompresoru je kostra, ale + tam nejde :( KLIMA NEJDE

Včera sem nad tim s mechošem strávil hodinu a výsledek nula.. :(
Můj dětský sen: "GII mTDI Wintercar a GII 16V G60 limited Rally jako leštěnka" ;)
Asistence při nákupu ojetého vozidla - více než 15let zkušeností http://www.auta-pocitace.cz/

Uživatelský avatar
stevocz
Profík
Profík
Příspěvky: 1033
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Košice

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od stevocz »

tiez som take riesil. vsetko vpohode. pripojilo sa na plnicku klimy a pozrelo sa aky tlak je ked sa klima zapne. ukazalo ze len ledva tlaci takze sa vymenil kompresor a vpohode.

tu teoretciky bola zla iba spojka ale kedze sme mali cely iny tak sme ho prehodili.
GIV 1,9TDI ALH 3dv s DPF

Uživatelský avatar
paranek
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 466
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od paranek »

Tak klima kompressor spíná, snad bude OK.
Nejde do něj ale proud. Kabely překontrolovány, ty jsou OK.
Vypadá to na nejčastější závadu v podobě jednotky dochlazování. Tak zkusím sehnat jinou jednotku 1J0 919 506K a pak dám vědět ;)
Rozebral sem jí a relé je v ní elektronické, takže na něm nic nezjistím :(
Můj dětský sen: "GII mTDI Wintercar a GII 16V G60 limited Rally jako leštěnka" ;)
Asistence při nákupu ojetého vozidla - více než 15let zkušeností http://www.auta-pocitace.cz/

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

Zrovna řeším to samý..klima nacpaná, sahary se točej, vcds čistý a tváří se že chladí..zbejvá změřit napětí ke spojce..ale tipuju to na spojku

Uživatelský avatar
majrek001
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9259
Registrován: 08.10.2008 11:24
Bydliště: Svitavsko

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od majrek001 »

je na diagnostice vidět, že sepnula spojka? je tam přesně náplně kolik má být?
paštika B6 variant TFSI & paštika B5.5 variant AVF
:arrow:
kódování a diagnostika vw koncernu

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“