Přestala fungovat klima (climatronic)

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Uživatelský avatar
paranek
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 466
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od paranek »

majrek001 píše:je na diagnostice vidět, že sepnula spojka? je tam přesně náplně kolik má být?
Nevím přesně na koho to byl dotaz ;)

Náplně má být 750g, dali sme 760g (to by nemělo ničemu vadit).
Spojka kompresoru je funkční - pokud na ní přivedu z baterky napětí tak sepne.
Ovšem jinak nespíná protože na svorkách nemá napětí tj. neteče do ní proud připojenými kabely.
Tedy to co ovládá kompressor mu nedává povel k sepnutí...
Můj dětský sen: "GII mTDI Wintercar a GII 16V G60 limited Rally jako leštěnka" ;)
Asistence při nákupu ojetého vozidla - více než 15let zkušeností http://www.auta-pocitace.cz/

Uživatelský avatar
Goauld
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4646
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Prostějov

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Goauld »

Vyzkoušej jinou tu jednotku dochlazování a překontroluj kabeláž, občas se to někde prodře, nebo vyoxiduje. V testu akčních členů je i test spojky kompresoru, pokud by spínala, znamenalo by to chybu někde v části, která ovlivňuje spuštění klimatizace. Takže například snímač teploty vody, tlakovej spínač klimatizace, atp.
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6

Uživatelský avatar
majrek001
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9252
Registrován: 08.10.2008 11:24
Bydliště: Svitavsko

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od majrek001 »

bylo to na PJDefort

paranek - u tebe bych viděl problém v dochlazovací jednotce co je pod baterkou a na diagnostice ti to ukazuje, že sepl klimakompresor ..

kdyby byla moc nebo málo naplněná klima tak to bude psát chybu tlakové spínače

kanál 001 / 1 zap/vyp spojka klimy a pak 008 kde by měl být vidět odběr
kódování a diagnostika vw koncernu

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

Do klimy se dávalo 750g...ve vcds to má ukazovat číslovku v měřenejch hodnotách např 7 pro vyplej ventilátor, 6 pro režim ECON atd...0 je že je vše ok..a nulu to ukazuje když je v režimu AUTO...kouknu do dalších měřenejch skupin podle zdejších rad a změřim konektor do spojky...je to kamarádův golf..já mám O1 a nedávno mi přestala jít klima a taky bez chyb a ukazovalo to 0 jakože vše ok a byla to klimaspojka..proto si myslim, že tady to může bejt taky

Uživatelský avatar
paranek
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 466
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Praha

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od paranek »

to majrek001:
Díky, zkusim tu dochlazovací jednotku až ji někde seženu a pak uvidíme ;) co dáíl. díky
Můj dětský sen: "GII mTDI Wintercar a GII 16V G60 limited Rally jako leštěnka" ;)
Asistence při nákupu ojetého vozidla - více než 15let zkušeností http://www.auta-pocitace.cz/

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

Takže Skupina 001 blok 1 (Compressor Shut-Off) ukazuje 0 což je správně podle příručky...blok 2 (Engine Speed Recognized) ukazuje 1 ..takže otáčky motoru rozpoznává...Skupina 008 blok 4 (Voltage A/C Clutch) je pořád 0.00 V ...takže do spojky nic nejde...

Jenže jsem zjistil další věc...má motor 1.4 16V...po připojení na ŘJ motoru je kódování jednotky 00031, což je podle příručky pro výbavu manuál řazení, ABS, airbag....potřebuju změnit kódování na 00071 což je s klimou...jenže kódování změnit nejde...jde mi tam cokoliv jinýho např 00001 jen manuál převodovka bez výbavy, ale jakýkoliv kódování s klimou mi to nevezme..

Je to 14 dní co tu byl známej a nešla mu klima na fábii motor 1.4 16V...po všemožnym prohledání mě napadlo mrknout na kódování a měl tam 00031, podle příručky se překódovalo na 00071 a klima od tý doby funguje perfektně..ale tady změnit ta hodnota nejde..podle mě je to teda v tomhle, motorová jednotka neni nakódovaná pro klimu a proto neposílá signál pro spuštění kompresoru..ale nejde mi do hlavy, proč nejde kódování změnit..

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

Můžete někdo s benzínovym motorem postnout svoje kódování a WSC kód z řj motoru? Díky..

Uživatelský avatar
majrek001
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9252
Registrován: 08.10.2008 11:24
Bydliště: Svitavsko

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od majrek001 »

já jsem koukal na svůj 1.6 16v a kódování mám 00031 - klimatronik

viděl bych to na jednotku dochlazování - roztočí se druhý větrák na sahaře při zapnutí na auto nebo když tam není nic?
kódování a diagnostika vw koncernu

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

To kódování nechápu...podle veškerejch dokumentací by mělo bejt pro klimu 00071...mě se po zapnutí na AUTO roztočej oba větráky..za chvíli půjdu změřit napětí na konektoru do spojky kompresoru

Uživatelský avatar
majrek001
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9252
Registrován: 08.10.2008 11:24
Bydliště: Svitavsko

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od majrek001 »

nech tam kódování co tam bylo pokud se v tom nikdo nešťoural tak se ti kódování nezmění..

hledej problémy v čidlech např kdyby ukazovalo pod 5°C, tak se klima nezapne a jednotka dochlazování
kódování a diagnostika vw koncernu

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

čidla ukazujou všechny normálně, krom myslim G191 co ukazuje -53 stupňů, to jsem ale vyčet tady na klubu, že ukazuje normálně tuhle hodnotu pokud auto nemá elektronicky řízenej termostat..což tahle 1.4 16V nemá..

píchnul jsem sondy do konektoru co vede do spojky kompresoru a měřák ukazuje 9V i bez klíčku v zapalování..pokud nastartuju a zapnu klimu, tak pořád 9V a cca každejch 10-15 sekund tam problikne necelejch 12V a hned zas 9V a takhle se to střídá v tomhle intervalu...se spojkou jde rukou točit, ale to předpokládám, že když je rozeplá, že je normální..

Uživatelský avatar
majrek001
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9252
Registrován: 08.10.2008 11:24
Bydliště: Svitavsko

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od majrek001 »

G191 je teptota středového ofuku ten by neměl ukazovat -53°C musí ukazovat stejně jako ten na nohy tedy G192
Naposledy upravil(a) majrek001 dne 15.06.2017 10:06, celkem upraveno 1 x.
kódování a diagnostika vw koncernu

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

já vycházim právě z týhle diskuze http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?p=2281391#p2281391" onclick="window.open(this.href);return false;

jinde jsem se zase dočetl, že to G191 je až od určitýho roku, do tý doby se nemontuje..každopádně ještě odpoledne změřim odpor klimaspojky abych jí mohl vyloučit..a zaměřit se na tu jednotku

Uživatelský avatar
majrek001
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9252
Registrován: 08.10.2008 11:24
Bydliště: Svitavsko

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od majrek001 »

jo tak to je možný já mám 2000 golfa a myslím si, že mi ukazuje - můžu zkusit napíchnout
kódování a diagnostika vw koncernu

PJDefort
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2012 15:56

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od PJDefort »

když budeš mít chuť, tak se mi mrkni...1.6 16V by měla mít obyč termostat pokud se nepletu...kámošův golf je r.99

EDIT: když nad tim přemejšlim, to G191 to určitě nebude..v autě nebude vůbec..to by v měř.hodnotách 001 blok 1 nebyla 0 že je vše ok ale jiný číslo vyjadřující závadu..ukazuje 0 že je bez závad a kompresor má běžet..

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“