Přestala fungovat klima (climatronic)

Sedačky, volanty, palubní desky, elektro...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Uživatelský avatar
bocanek
Řidič
Řidič
Příspěvky: 89
Registrován: 06.01.2008 13:36
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od bocanek »

Ahoj, z ničeho nic mi přestala fungovat klima (climatronic).
Klima je doplněná, ale prostě nesepne a na konektor kompresoru nejde proud.
Diagnostika bez závad. Zkoušel jsem měnit čidlo tlaku, spojka ok, pojistky ok...
Nesetkal jste se s tim někdo, popř. kde by mohl být problém.
Díky

Uživatelský avatar
Goauld
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4646
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Prostějov

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Goauld »

Například to může dělat jednotka dochlazování, to je častá závada.
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6

Uživatelský avatar
bocanek
Řidič
Řidič
Příspěvky: 89
Registrován: 06.01.2008 13:36
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od bocanek »

A tu najdu kde??? To by, ale napsala diagnostika ne?
Goauld píše:Například to může dělat jednotka dochlazování, to je častá závada.

Uživatelský avatar
Goauld
VWexpert
VWexpert
Příspěvky: 4646
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Prostějov

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Goauld »

Diagnostika to napsat nemusí. Jednotka je přimontovaná pod baterií. Je dobry si někde pučit jinou, abys zbytečně nekoupil a nebylo tím.
GOLF IV 1.9TDI ; Isuzu Rodeo LS 3.2 V6

listek
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 06.09.2011 19:53
Bydliště: jeseníky vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od listek »

Ahoj asi mi odešla klima kompresor. Zrovna když ji potřebuju. Chladivo doplněno, řídící jednotka OK, vstřik. jehla OK. Nemám štítek na klimě. Jakou mám schánět? VW Bora 1.9 TDI PD AJM 85KW, mám shánět novou nebo se to dá nějak opravit opravárenskou sadou? Díky

Uživatelský avatar
xerxes
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 9669
Registrován: 24.02.2006 21:02

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od xerxes »

předpokladam že ti odešla lamela na řemenici cgtělo by se na to kuknout než budeš schánět nov nebo jiny kompresor,v tom připadě bys nemusel znova plnit system takže par stovek ušetřenych :wink:

Petee
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 02.03.2011 23:31
Bydliště: Jihlava

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Petee »

Zdravím, chci se zeptat - dá se z diagnostiky vytáhnout aktuální hodnota tlakového spínače F129 a termospínače klimatizace F14, popřípadě snímač tlaku klimatizace G65.? A pokud ano, tak kde tyto hodnoty uvidím - myslím tím konkrétní kanály.
Díky - jinak Golf IV - climatronik.

Uživatelský avatar
duduh
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2397
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Krnov - Jëgerndorf

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od duduh »

TO listek:Proč plašíš hnedle s kompresorem?Co takhle:
1.pojistky
2.el. magnetická spojka
3.jednotka dochlazování
4.diagnostika.....
A ten kompresor se dá dohledat podle vinka.

Uživatelský avatar
duduh
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2397
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Krnov - Jëgerndorf

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od duduh »

TO Petee:Servis klimatizace.I když ti diagnostika bude třeba hlásit vadný tlakový spínač tak tam bude třeba "i únik chladící kapaliny.
Naposledy upravil(a) duduh dne 25.07.2013 09:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Batistuta
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1299
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Stověžatá

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Batistuta »

Diagnostika ti v chybových kodech napíše jestli je malý nebo velký tlak či je rozbitý tlakový spínač,ale nenapíše,když je špatná ta jednotka dochlazování,většinou je to tak,že pokud je diagnoostika čistá,tak je to ta dochlazovací jednotka,teda za předpokladu,že je dobrá spojka na kompresoru,kterou to sice taky nenapíše,ale dá se vyzkoušet v akčních členech.

Petee
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 02.03.2011 23:31
Bydliště: Jihlava

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Petee »

Abych byl konkrétnější, klima mi jde, ale po ujetí cca 15-20km se samovolně vypne. Zastaví se kompresor, stojí sahary - nic se neděje. Dle mého tento stav způsobuje bud vyskoká teplota chladícího média, nebo vysoký tlak chladícího média. Protože klima v momentě kdy vypadne, tak už ji nenahodím, ale pokud v ten okamžik zastavím a chcípnu auto třeba na cca 20min - tak pak klimu zase normálně zapnu. Myslím si právě že je to tím, že bud padla teplota, nebo padnul tlak - ale třeba se pletu. Díky za rady ;)

Petee
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 02.03.2011 23:31
Bydliště: Jihlava

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Petee »

Chtěl jsme se zeptat - termospínač klimatizace F14 je co? Chápu to dobře, že to je termostat, který hlídá teplotu chladícího média? A dále pak, dá se nějak tento termospínač F14 nějak otestovat - popřípadě vyčíst aktuální hodnotu? A dále pak tlakový spínač klimatizace F129 - vyčíst aktuální hodnotu s tohoto tlakového spínače údajně nejde - co jsme teda zjištoval. Ale zajímalo by mě, co je myšleno - spínač ventilátoru E9. Tuto informaci mám z uživatelské příručky. Jde o to, že v této příručce je návod, jak otestovat tlakový spínač klimatizace F129 a to tak, že vyklemuju konektor od F129 - pin 1 a 2, dám spínač ventilátoru E9 do polohy 1 a otočím klíčem do polohy před startem. Pokud mi sepne elektormagnetická spojka na kompresoru = bud vadný tlakový spínač F129, nebo málo chladícího média. A já nevím zda jsme test provedl správně, když nevím co je spínač ventilátoru E9 - a tím pádem nevím, zda byl při testu v 1-ce. ;)

Uživatelský avatar
Batistuta
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1299
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Stověžatá

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Batistuta »

Petee píše:Abych byl konkrétnější, klima mi jde, ale po ujetí cca 15-20km se samovolně vypne. Zastaví se kompresor, stojí sahary - nic se neděje. Dle mého tento stav způsobuje bud vyskoká teplota chladícího média, nebo vysoký tlak chladícího média. Protože klima v momentě kdy vypadne, tak už ji nenahodím, ale pokud v ten okamžik zastavím a chcípnu auto třeba na cca 20min - tak pak klimu zase normálně zapnu. Myslím si právě že je to tím, že bud padla teplota, nebo padnul tlak - ale třeba se pletu. Díky za rady ;)
A točí se ti vůbec sahary,když zapneš klimu ? Ona klima jde i bez sahar,ale musíš pořád jet,chladí se to náporem vzduchu za jízdy,jakmile zastavíš třeba na semaforu,přestane se to chladit,přetlakuje se klima a tlakový spínač jí vypne kvůli ochraně komponentu. Co si pamatuju,tak ten kritický tlak je někde kolem 22 baru.

Petee
Řidič
Řidič
Příspěvky: 157
Registrován: 02.03.2011 23:31
Bydliště: Jihlava

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Petee »

Ano, po zapnutí klimatizace se sahary točí - obě dvě.Dříve se mi točila se mi jenom jedna, ale saharu jsem vyměnil - ted se točí obě, ale havarijní stav stále trvá - takže asi více problémů najednou. :( Ten tlak je myslím 3,2Mpa při kterým to zastaví klimu.

Uživatelský avatar
Batistuta
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1299
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Stověžatá

Re: Přestala fungovat klima (climatronic)

Příspěvek od Batistuta »

A diagnostika je čistá ? Zkusil bych ještě tu jednotku dochlazování co je pod baterkou,jednou byla v dílně Octávka co blbla podobně jako tobě a nakonec to byla ta jednotka. Nejhorší je třeba okyslá kostra,to se blbě hledá a dokáže to dělat hrozný věci.

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“