Odvzdušnění spojky + brzdová kapalina + 5. dveře

Co se nedá zařadit...

Moderátoři: VWMysak, vtuni, HANZ500, MartinZ22

Odpovědět
Artychok
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: 24.06.2019 20:48

Odvzdušnění spojky + brzdová kapalina + 5. dveře

Příspěvek od Artychok »

Ahoj,
Pro začátek chci říct, že jsem co se týče aut úplný laik. Mé auto je VW Golf IV Variant 1.9TDI 66kw (r.v. 1999). Nedávno jsem jel a spojkový pedál mi zůstal na zemi. Zjistil jsem, že mám díru v hadičce, která vede jakoby od spojkového válce k brzdové kapalině. Hadičku jsem si nechal v hydraulické firmě vyrobit úplně stejnou a nahradil jsem jí. Akorát teď absolutně netuším, kde a jak spojku odvzdušnit? Díval jsem se na různá videa a ani za boha nemůžu najít ten odvzdušňovací ventil? A i kdybych ho našel, tak nevím jak pokračovat :D ... Mohl by mi prosím někdo napsat, kde ho najdu a vysvětlit postup jako úplnému idiotovi :D?

Dále jsem se chtěl zeptat, jaká brzdová kapalina se tam lije? Netušil jsem, že je více druhů (DOT3, DOT4 atd.) a kolik se tam celkově vleze? Stačí, když koupím litr?

A poslední dotaz se týká 5. dveří. Mám je prorezlé až tak, že když jsem ho minulý měsíc myl, tak jsem se palcem dostal dovnitř. Nevíte náhodou, kde bych mohl koupit náhradní dveře od kufru? Na obyčejný golfík jich najdu milion, ale na kombik ani jedny. Hledal jsem na českých stránkách, na Allegru, psal jsem maily a volal snad na všechny vrakoviště v ČR. Ještě poslední možnost, kterou mi poradil pan automechanik je autoburza v Gliwicích (jelikož jsem z Ostravy, tak je to kousíček). Říkal, že tam najdu úplně všechno a celkem za dobré peníze, protože to jsou nějaké kradené autodíly. Máte s tím někdo zkušenost? A nevíte náhodou o nějakých zadních dveřích (Nejlépe stříbrných, ale barva už mi je asi po tom měsíčním hledání jedno :D :D ).

Omlouvám se, jestli jsem téma dal do špatné skupiny. Kdyžtak jej prosím šoupněte tam, kde patří.
Děkuji za jakoukoliv reakci.

varok
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1552
Registrován: 03.12.2016 15:45
Bydliště: Havířov

Re: Odvzdušnění spojky + brzdová kapalina + 5. dveře

Příspěvek od varok »

Zkoušel jste hledat na avízu, sbazaru nebo bazoši? Občas tam vídám i na varoše.
VW Golf IV 1,6/74kW akl, světle modrá perleť LW5Z
VW Golf VII 1,4TSI 103kW, tmavě modrá metalíza Night Blue

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“