Bílý kouř zpoza motoru

Moderátor: SandrikGVI

Odpovědět
Ha8194
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 27.05.2019 18:32

Bílý kouř zpoza motoru

Příspěvek od Ha8194 »

Ahojte, nedávno jsme koupili Golf VI 1.6 TDI 66 kW, r.v. 2009 a hned máme trápení.

Za pár dní od nákupu se nám rozsvítila kontrolka motoru - žádné jízdní vlastnosti se nám nezměnily, teplota nestoupala nad běžnou, nic se nedělo, nesmrdělo. Jen to svítilo, že je něco v nepořádku. A protože bazar, kde jsme auto koupili, je dost z ruky, dali jsme auto nejprve do místního servisu na diagnostiku a pohledovou kontrolu, kde řekli, že je potíž s EGR (P0401: Exhaust flow too low) a našli prasklinu na výfuku. Volali jsme tedy do bazaru, že máme problém. Prý ok, jestli to jezdí, dojeďte si, opravíme. Takže s rozsvícenou kontrolkou bylo najeto dalších cca 130 km, auto si převzali, opravili a dojeli s ním zpět k nám do práce s tím, že vše už je ok. Jeli jsme večer domů, vše se zdálo v pořádku.

Další den ráno jsme opět jeli do práce (cca 18 km), auto žádný problém nehlásí, teplota běžná, jízdní vlastnosti beze změn, žádné divné zvuky. Nicméně jsme dojeli k parkovišti a najednou strašně zvláštní zápach, ani nevím, jak ho popsat. Manžel se akorát autem stočil a že zacouve do chlívku, a najednou se nám z ventilace do auta začal valit bílý kouř, který se objevuje někde zpoza motoru, což jsme zjistili po otevření kapoty... Přikládám video: https://youtu.be/VC4TpgbwP_8" onclick="window.open(this.href);return false; . Tak jsme auto chcípli a nechali tam. Netušíme, co to může být. Kapaliny jsme omrkli, jsou doplněné a ve správných hladinách. Žádný únik jsme pod autem nenašli.

Chtěla bych vás poprosit o radu, jestli se s tím někdo setkal, nebo aspoň tuší, kde by mohl být problém? DPF? Těsnění pod hlavou? (Jen střílím od boku, fakt netuším :fool: )
Nevím, jestli si s tím máme troufnout jet vubec někam do servisu, nebo to raději nechat odtáhnout.
Budu ráda za každou připomínku. Díky, H.

fb_štěpán4
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 23.04.2021 19:01

Re: Bílý kouř zpoza motoru

Příspěvek od fb_štěpán4 »

dobry den vim ze uz to neni aktualni reaguji na vas dotaz ohledne auta a zajimalo by me jak to dopadlo dnes se mi stalo neco podobneho dekuji Stepan

fb_vojtěch6
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 43
Registrován: 25.01.2021 15:13

Re: Bílý kouř zpoza motoru

Příspěvek od fb_vojtěch6 »

Me tohle dela vzdy kdyz se zapne dpf zvednou se otacky a zapne sahara kdyz slapnu na plyn jde bilej kour vypalovani saze

Odpovědět

Zpět na „Závady a servisní služby“