Golf Plus 1,2TSI r.v. 2013
Moderátor: SandrikGVI
-
betom
- Nový člen

Golf Plus 1,2TSI r.v. 2013
Vážení kolegové a autoelektikáři věděl by někdo z vás kam je vyveden (připojen) kabel od ABS a indikace stavu brzdových destiček? Po zapnutí klíčku se objeví hláška "Zkontrolujte stav brzdového obložení". Brzdové destičky jsem vyměnil a hláška se stále objevuje. I původní byly O.K. Potřebuji změřit zda není kabel někde přerušený, ale nevím kde hledat jeho zakončení.
- vasekpetr1
- Nový člen

Re: Golf Plus 1,2TSI r.v. 2013
Spíš bych zkontroloval izolaci kabelů od obložení okolo nápravy do podběhů, protože tato hláška bude od "ukostření" signálního vodiče na kostru vozu. Za normálního provozu je kontakt kabelu rozpojený, až se "ubrousí" na minimální tloušťku, tak se spojí s kostrou vozu a pošle hlášku. Jestli je kablík někde prodřený a dotýká se kostry, tak to tam máš. Není někde u kola od toho kablíku konektor? Tak je zkus rozpojit, jestli hláška nezmizí. Pak postupně připojuj a budeš vědět, které kolo to dělá. Samozřejmě pokud není zkrat někde dál v kabeláži.
VOLKSWAGEN TIGUAN, 4x4 automat, r.v. 2011, 103kW nafta 2,0 CFFBAD7 AC, MYG 7A, hnědá-metal. Bydlím v Hospodě u Třebíče 
VIN: WVGZZZ5NZCW006563
-
betom
- Nový člen

Tak tady je to obráceně. Brzdová destička má dva vodiče které jsou v ní spojeny. Po "odbroušení" spojovacího kontaktu se objeví hláška. I u nové destičky je odpor mezi vodiči (kablíky) 0 (nula) ohmů. Měřil jsem u původní i nové brzdové destičky.
- Petr Pasik
- Jezdec

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tady je to jinak.Signál jde z budíků, které trvale posílají napětí na vodič vedoucí ke kolu. V budíku je pull-up rezistor, který omezuje proud v obvodu na miliampery. Proud proteče přes vodič do kola, přes destičku na kostru. Díky v podstatě trvalému zkratu dochází na obvodu k úbytku napětí-Ohmův zákon a jednotka ví, že desky jsou ok. Jakmile se ale sjedou, obvod se přeruší, proud přestane téct a dojde k nárůstu napětí-zase ten Ohmův z. To je okamžik pro kontrolku-rozsvítí se. Takže pokud chceš zjistit, kde je chyba, natáhni si od mínus pólu drát,připoj ho oběmna pinům 1 a 2 ,zapni zapalování a hýbej svazkem. Pokud kontrolka zhasne(netuším,zde není potřeba vypnout a zapnout klíček ,aby se načetla aktualní hodnota)máme jasno-problém je někde ve svazku u kola. Vypni klíček, vytáhni kostru z pinu 1 a změř odpor mezi tímto pinem a kostrou. Pokud naměříš 0 nebo něco blízké 0 ohm, zahýbej svazkem,pokud se odpor nebude měnit, máš přerušený jen jeden vodič mezi budíky a pinem u kola.Vezmi kabel z pinu 1 ho přepíchni do pinu 2. Pokud naměříš na obou pinech Ol nebo megaohmy, jsou ve finále zlomené oba vodiče. Nebo logicky bude postup opačný podle toho, který pin odpojíš jako první hned na začátku, zda pin 1 nebo 2.Snad to dává smysl.
Passat B8HL 2.0TDI 110kW CRLB+DSG6
Golf GIV 1.6 16V 77kW AZD+02K 5sp
Golf GIV 1.6 16V 77kW AZD+02K 5sp
-
betom
- Nový člen

Petře díky, Jen bych potřeboval vědět které "budíky" myslíš a kde jsou umístěny. Přístrojovka, řídící jednotka nebo pojistkovka v kabině? Hláška o kontrole brzdového obložení se objeví po zapnutí klíčku a potom když jedu kolem 50km/hod většinou z kopce, takže někde bude vadný kontakt a potřebuji proměřit vodiče od konektoru k jejich ukončení k budíku, který nevím kde je umístěn.
- Peťas
- VWexpert

Budíky = přístrojový štít v palubní desce.
-
betom
- Nový člen

Díky za info. Vyzkouším Tvůj návod a doufám, že bude jen stačit vyměnit část kabelu do rozvidlení k ABS. Palubovku se mi rozebírat nechce.
- vasekpetr1
- Nový člen

Stejně si myslím, že problém bude nejspíš v konektoru u kola nebo v kabeláži poblíž náprav. Tam bych začal. Samozřejmě pokud se nejedná o závadu po předchozí bouračce nebo třeba zapadnutí autem do hlubokého výmolu...
VOLKSWAGEN TIGUAN, 4x4 automat, r.v. 2011, 103kW nafta 2,0 CFFBAD7 AC, MYG 7A, hnědá-metal. Bydlím v Hospodě u Třebíče 
-
betom
- Nový člen

OPRAVENO !!! Použil jsem návod od Peťase. Proměřil jsem odpor kablíků vzhledem ke kostře (-). Jeden měl 39 Kohmů a druhý 0. Aha tak bude asi někde vodič přerušený. Ale napadlo mě změřit jestli na něm není při zapnutém klíčku napětí a bylo tam kolem 12 V. Odstřihl jsem konektor a spojil vodiče a po zapnutí klíčku se hláška "Zkontrolujte brzdové obložení" již neobjevila Napojil jsem tedy nový konektor a zatím je vše O.K.
vasekpetr1 měl pravdu.
Díky za rady; moc pomůžou.
vasekpetr1 měl pravdu.
Díky za rady; moc pomůžou.