Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Elektronika vozu + vše uvnitř

Moderátor: Olaf87

Odpovědět
Uživatelský avatar
marian86
Řidič
Řidič
Příspěvky: 187
Registrován: 13.01.2019 20:26

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od marian86 »

Tak zkusit par jizd at se nepripojuje?

Uživatelský avatar
ablorhm
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2055
Registrován: 21.09.2015 20:57
Bydliště: Praha

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od ablorhm »

Ono by bluetooth mělo umět více zařízení současně. :roll:
V mém případě to jsou chytré hodinky a v autě BT HF + OBD VW Connect.
Otázka je, jestli ho spíš neruší jiná aplikace využívající GPS současně - u mě Waze.
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015
používám VW Connect Dataplug

Uživatelský avatar
SandrikGVI
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2101
Registrován: 18.01.2011 20:20
Bydliště: Středočechy :D

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od SandrikGVI »

Vyzkousim jet bez pripojeneho radia :good: vsechny jizdy jezdim s GoogleMaps ;)
VW club RoadTrip Worthersee:
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=26&t=349086" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
marian86
Řidič
Řidič
Příspěvky: 187
Registrován: 13.01.2019 20:26

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od marian86 »

ablorhm jj, melo by, ale takhle by se vyloucilo co ho rusi. Treba jestli je to spustenou navigaci, nebo tim, ze telefonuje pres handsfree atd.

Uživatelský avatar
Roman_P
Řidič
Řidič
Příspěvky: 160
Registrován: 20.05.2018 21:17
Bydliště: Praha západ

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od Roman_P »

Já nejdřív myslel, jestli to nedělá, když volám a telefon je spojen přes BT k autu, ale s tím to souvislost nemá.
Navigace v telefonu využívající jeho GPS spolu s touhle aplikací mi to taky nevyhodila, tak nevím.
Zkusím to otestovat, ale jezdím denně tam a zpět třeba jen 12km a moc toho za tuhle vzdálenost nezjistím.
V týdnu pojedu na hory a taky nakoupit do Německa, tak to bude šance.
VW Golf VII Variant 1.4 TSI 103kW High Line
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=291&t=348950" onclick="window.open(this.href);return false;

TomCZ
Řidič
Řidič
Příspěvky: 61
Registrován: 27.05.2018 20:21

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od TomCZ »

Netušíte, jestli se chystá přidání dalších nákladů na auto do VW connect ? Jako to má třeba Fuelio (výměna oleje, pojištění, dálniční známka ....). Mají tam i příjmy, např. přísp. zaměstnavatele apod.
VW Sharan 2.0 TDI 110 kW DSG, 2019
DataPlug

Uživatelský avatar
ablorhm
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2055
Registrován: 21.09.2015 20:57
Bydliště: Praha

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od ablorhm »

To nevíme, ale můžeš zkusit poslat dotaz na vwconnect-support@volkswagen.de nebo přidat komentář k aplikaci - i zde reagují
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015
používám VW Connect Dataplug

Uživatelský avatar
Roman_P
Řidič
Řidič
Příspěvky: 160
Registrován: 20.05.2018 21:17
Bydliště: Praha západ

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od Roman_P »

Mě by spíš zajímalo, proč se mi to po každém updatu čím dál víc odpojuje, resp. neloguje se trasa z gps.
Proč je to tak přísné na benzíny na dálnici. Je snad logický, že tam kde nafta pojede stejnou rychlostí na 2000 ot/min že tam já budu mít řekněme 2500ot. Nezkoušel jsem to, je to příklad.

Ale abych jenom nebrečel, hodně úkolů vyjma těch eko jsem už vyjel a teď tam jedu takové ty dlouhodobě, jako je Checkpoint 100 a tak. Mám tvrdě vydřených 13,000 boodů a chci se zeptat, jak se chová aplikace, když mám nabito na tři úkoly a aplikovatelné jsou všechny. Vybere to jeden, nebo splním jednou jízdou i dva, například Checkpoint 100 + Odpolední jízda.
VW Golf VII Variant 1.4 TSI 103kW High Line
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=291&t=348950" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
ablorhm
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2055
Registrován: 21.09.2015 20:57
Bydliště: Praha

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od ablorhm »

Skoro bych řekl, že ten přenos přes BT nestíhá, nevím no. Nebo aplikaci zabíjí dnešní telefony s úsporou energie jednotlivých aplikací? Co třeba iPhony?
Jestli by nebylo lepší wifi přenos nebo se slotem na SIMku s vlastním GPS modulem a vzdálená výměna dat s aplikací. Ale to už jsme u jiné cenovky, vč. datového paušálu a vlastně to nabízí např. T-Mobile.

Každopádně je alespoň vidět nějaká snaha a vývoj aplikací a funkční - viz naposledy přidání upozornění z některých jednotek a čidel
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015
používám VW Connect Dataplug

Uživatelský avatar
daniel83
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 494
Registrován: 01.06.2016 21:48

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od daniel83 »

Taky bych řekl, že problém bude s BT přenosem. Občas si pustím hudbu přes BT audio z mobilu, k tomu Dataplug, k tomu Handsfree, a pak je vidět, že BT jednotka v mobilu nestíhá - třeba čtení SMS v infotainmentu selhává s chybou, apod. Když nepoužívám BT audio, tak to je o poznání spolehlivější... Takže myslím, že to bude o BT jednotce v mobilu...

Co se týče plnění úkolů - mám obdobnou strategii, za jízdy většinou dostávám málo bodů, tak to doháním plněním úkolů a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že můžeš splnit více úkolů najednou jednou jízdou...
Ale i v těch úkolech mají bugy - třeba úkol Šnek - najet 5 jízd >10 km s maximální rychlostí <100 km/h. Minulý týden jsem měl jízdu 10,9 km s maximální rychlostí 95 km/h a nezapočítala se mi. Vypadá to, že to započítává jen jízdy, kde ujetá vzdálenost je 11 km nebo více, takže podle tohoto 10,9 není více než 10 :D

TomCZ
Řidič
Řidič
Příspěvky: 61
Registrován: 27.05.2018 20:21

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od TomCZ »

Roman_P píše:.....
Proč je to tak přísné na benzíny na dálnici. Je snad logický, že tam kde nafta pojede stejnou rychlostí na 2000 ot/min že tam já budu mít řekněme 2500ot. Nezkoušel jsem to, je to příklad.

....
Tak dnes to bylo přísné i na mého diesela. Praha - Brno a jen 75%. Sebralo mi to za řazení, ehm mám DSG :taunt: a za příliš velkou rychlost, průměr 101 km/h a max 138 km/h :fool:

A přitom 2 jízdy po D11 Praha- HK - Praha to dalo 81 - 92%. Už jsem si myslel, že to to čte i dopravní značky, protože pravda, asi dva úseky se zjevně zapomenutými 80km/h jsem ignoroval :blush:

Jo ještě dodám, nijak to netočím, teprve zajíždím motor, takže do 2500 ot max.
VW Sharan 2.0 TDI 110 kW DSG, 2019
DataPlug

TomCZ
Řidič
Řidič
Příspěvky: 61
Registrován: 27.05.2018 20:21

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od TomCZ »

Aktuálně mám dost problémy s připojením. Musel jsem dočasně přejít na náhradní telefon, protože moje Xperia XZ2 kde, pokud jde o připojení VW connect a automatické spuštění hotspotu pro Car-Net fungovalo výtečně, musí do servisu. Přešel jsem na náhradní Xperia XA1 a VW connect má problémy se spojit s dataplugem. Při některých jízdách se vůbec nespojí a nic nezaznamená, někdy se připojí až v půli cesty. Navíc, nevím, jak posílá data po ukončení jízdy, resp. opuštění auta, protože:

Předchozí stav tachometru (konec správně zaznamenaní jízdy): 1.586 km
Stav tachometru při zahájení jízdy: 1.584 km :negative:

Dnes při odchodu z auta stav na displeji 1.617 km, ale v aplikaci zarytě 1.610 km :?: (a to jsem se díval, že před vypnutím zapalování aplikace ukazovala: připojeno :!:

Navíc mi vůbec nefunguje automatické zapnutí/vypnutí hotspotu přes Tasker při připojení k BT auta, což jsme nastavil stejně jako na XZ2 :sorry:
(BTW: kde zjistím MAC adrsu BT v autě ?) Já to někde našel, ale teď se mi to nedaří nikde najít.
VW Sharan 2.0 TDI 110 kW DSG, 2019
DataPlug

Uživatelský avatar
marian86
Řidič
Řidič
Příspěvky: 187
Registrován: 13.01.2019 20:26

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od marian86 »

Taky mam podobne problemy, ze to zaznamena trasu az od pulky nebo vubec.

Taky mi nejde zadat STK pro rok 2023 (2019+4roky). Kdyz zadavam tankovani, a zadam stav kilometru 0 (protoze nove auto), tak se tam neulozi nic. Kdyz to pak to chci editovat a zadam neco jineho do stavu kilometru, vymazou se naklady a cena za litr... Skoda, ze nejde zadavat i jine naklady jako servis, dalnicni znamka a tak...

Uz jsem psal na podporu a odepsali mi, at poslu jakou mam verzi atd, tak by se tim snad mohli tim zabyvat a opravit to.

Kdyz by jste nekdo chtel taky napsat, tak: vwconnect-support@volkswagen.de

poslete vase VIN a tyto udaje, ktere najdete v aplikaci pod polozkou "Nastaveni":

- The version of your Volkswagen Connect app
- The Serial Number of the DataPlug
- The Software Version of the DataPlug
- The Database version
- The selected country


s popisem chyby, idealne treba s videem. Tak bude nejvetsi pravdepodobnost, ze budou moct tu chybu odhalit a opravit.

Uživatelský avatar
ablorhm
VWsenior
VWsenior
Příspěvky: 2055
Registrován: 21.09.2015 20:57
Bydliště: Praha

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od ablorhm »

Mi skoro přijde, že na podpoře sedí někdo, kdo to neměl v ruce ani v autě :roll:

Jinak si ty zpětné reakce a dotazy na upřesnění chyb nedokáži vysvětlit.

Vždyť stačí zařízení vložit do jakéhokoliv VW a chyby musí být všude stejný... A že jich není málo :zzz:
VW Golf VII 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+ 2015
používám VW Connect Dataplug

TomCZ
Řidič
Řidič
Příspěvky: 61
Registrován: 27.05.2018 20:21

Re: Volkswagen Connect Dataplug 5GV051629E

Příspěvek od TomCZ »

Mno, mě pŕijde, že záleží i na mobilu, protože s tou XZ2 to chodilo bez jediněho problému. Teda nemyslím možná ani typu, ale kusu :roll:
VW Sharan 2.0 TDI 110 kW DSG, 2019
DataPlug

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektronika“