Odvětrání klik. skříně /Dekarbonizace motoru od firmy BG

Benzínové agrégáty

Moderátor: Olaf87

Odpovědět
Mira393
Nový člen
Nový člen

Odvětrání klik. skříně /Dekarbonizace motoru od firmy BG

Příspěvek od Mira393 »

Vlastním VW Golf 1,4Tgi, s chipem 136koní, při 107 tis.km jsem chtěl ověřit zda je bez eko-*urvítka a sundal sací potrubí a všimnul si že sací ventily a celý prostor sacího kanálu v hlavě válců je zaneřáděný nějakými úsadami.
Složil jsem to zpět a nechal udělat de-karbonizaci od firmy BG.

Pán od BG mi sdělil že úsady na sacích ventilech jsou z důvodu recirkulace výdechu z odvětrání klik. skříně že olej se usazuje na teplých místech sacích ventilů ze strany sání (tj. na dříkách sacích ventilů, na talířkách a a taky v prostoru nad sacími ventily, (plus k tomu co uniká z válce směs (cng+vzduch) při uzavírání sacích ventilů.

Ptám se:
jestli-že vyvedu odvětrání klik. skříně mimo vzduch.filtr (airbox) přes jednocestný ventil protože mám CNG motor nezničím ho pak?
Důvod: není takto přimazávám suchý plyn přes výdech z klik.skříně do prostoru filtrbofu a tím pak do sacích kanálů????
Kdybych měl čistě benzínový motor vůbec bych to neřešil a prostě bych ten výdech z klik.skříně vyvedl ven, mimo filtrbox, protože u čistě benzínového motoru je to jen další zasírač, další eko-urvítko motoru ale protože mám CNG motor, není tím takto řešen přímaz suchého paliva (zemního plynu)???

Neznáte prosím někoho skutečně zasvěceného do problému kdo by mi mohl na moji otázku ohledně přímazu CNG ve VW motoru odpovědět?

Odpovědět

Zpět na „Motory - benzín“