Hřeje se pravé zadní kolo VW Golf VII kombi
Moderátor: Olaf87
-
- Nový člen
Hřeje se pravé zadní kolo VW Golf VII kombi
Všechny zde zdravím, před dvěma měsíci jsem si koupil VW Golf VII kombi 1.4 TSI 90 kW najeto 190 tisíc km a potřeboval bych poradit. Při přezouvání na letní pneu jsem zjistil že se skoro neotáčí pravé zadní kolo, muselo to zlobit už i předešlého majitele neboť cca 15 tisíc km zpět byly dávány nové zadní kotouče + destičky a když jsem koukal na ten nový kotouč tak je pěkně vyhřátý a brzdová destička co je blíže ke kolu je už tak z 50% sjetá. Dal jsem to tedy do servisu kde vyměnili zadní brzdič + nové destičky, bohužel po ujetí cca 40 km bylo kolo opět teplé. Po zvednutí na hever se kolo volně točilo, tak jsem se vrátil do servisu kde následně vyměnili ještě brzdovou hadičku, nepomohlo, následovalo ložisko a nic. Kolo se pořád hřeje. Když se zvedne na zvedák točí se volně jako to levé. V servisu si už neví rady. Máte někdo nějaký nápad co by to mohlo být? Ruční brzda byla uvolněna přes diagnostiku. Děkuji za pomoc, už jsem nešťastný.
- oneb1t
- VWagenista
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hřeje se pravé zadní kolo VW Golf VII kombi
Je problém s vrácením brzdového válečku. Je potřeba zrepasovat/vymenit a hodně promazat. Další věc je že zadní brzdy se používají pro xds a autohold takže kolo může být teplejší i když se nebrzdí pedálem. Po repasu to chce znova naučit diagnostikou polohy ruční brzdy.
-
- Nový člen
Nedělal jsem repas třmenu, dával jsem nový. Zkoušel jsem jezdit i s vypnutim autoholdu a hřálo se to také.
- oneb1t
- VWagenista
- Kontaktovat uživatele:
A naucilo se to nove hodnoty po vymene trmenu?
-
- Nový člen
Tak to netuším, jak se to dělá? Na to je v diagnostice přímo odkaz?
- oneb1t
- VWagenista
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nový člen
Tak tohle mě prý v servisu dělali, otevření pístku, výměna třmenu a destiček, zajetí pístku + nastavení pístku to se prý dělalo.
- oneb1t
- VWagenista
- Kontaktovat uživatele:
udelal bych to preventivne jeste jednou lze to prakticky z libovolne diagnostiky
-
- Nový člen
Ok zkusím to nechat udělat ještě jednou. A nedrhlo by to kolo když by to bylo špatně nastavené? To kolo se totiž točí stejně jako to druhé, zkoušel jsem to zvednout na hever a kolega šlapal na brzdu a já zkoušel hned otočit kolem a šlo krásně točit bez problémů, zkoušel jsem i ruční brzdu a to samé vše ok.
- oneb1t
- VWagenista
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak už mě napadá jen zkusit termokameru/ bezdotykový teploměr a podívat se která součástka to teplo generuje.
Vyhřátý kotouč může být zvlněný a může to škrtat, ale pokud jde všechno na zvedáku volně, tak už jedině prodej.
Vyhřátý kotouč může být zvlněný a může to škrtat, ale pokud jde všechno na zvedáku volně, tak už jedině prodej.

-
- Nový člen
Tak jsme to dneska v servisu znovu prohlíželi a vypadá to že bude asi špatný ten třmen co tam dávali, když jsem se ptal co tam dali za značku třmenu tak prý nejlevnější od starline a vypadá to že pořád trošku brzdí, když se nastavilo přes diagnostiku tak se kolo krásně točilo ale když jsem to projel tak se kolo už tak volně neútočilo. Tak teď jakou značku brzdiče tam dát, našel jsem od ATE za 3200 Kč ale je to repas tak se bojím aby zas nebyl ten repas špatně udělaný a kolo opět nebrzdilo, originál jsem nikde nenašel a ani nevím kolik stojí. Doporučte někdo jakou značku třmenu koupit a popřípadě kde. Děkuji
- oneb1t
- VWagenista
- Kontaktovat uživatele:
ATE bude v pohode
je to prvovyroba pro skodovku

-
- Nový člen
Ale je to repas, bude to OK?
- oneb1t
- VWagenista