Topení málo topí
Moderátor: Olaf87
-
varok
- VWjunior

Topení málo topí
Dobrý den, přestalo mi topit topení. Tedy topí ale málo. Má topit podle obrázku na infotainmentu už okolo 22,5°C, tak to doteď bylo, ale už mi to topí až u vysokých teplot. Někde od 24°C mi to fouká vlažný vzduch a někde od 27°C jde teprve trochu teplý. Myslíte prosím že je ucpaný radiátor topení jak čtu že je to u Golfů 7 běžné nebo by mohlo být špatné nějaké čidlo teploty nebo servo klapky? Děkuji
VW Golf IV 1,6/74kW akl, světle modrá perleť LW5Z
VW Golf VII 1,4TSI 103kW, tmavě modrá metalíza Night Blue
- srotty
- VWmaniak

Re: Topení málo topí
Problémy se zacpaným radiátorem měly nafťáky. Tady to spíš vidím na klapku nastavování teploty. Chtělo by to dignostiku, udělat zákl. nastavení, zkontrolovat hodnoty z čidel.
-
varok
- VWjunior

A mohl bych poprosit o bližší informace? Když se na diagnostice podívám a nebude žádná chyba, na jaké teploty kouknout? To musím kliknout na Klimatizaci/topení a tam to někde zjistit? A to základní nastavení se prosím dělá jak? Zkoušel jsem kalibraci přímo na klimě, zmáčknout tlačítko AC a výdech na tělo. Chvíli blikají LED diody a nastavuje se to, ale nepomohlo.
-
Michal Stojan
- Nový člen

Zdravím, já měl podobný problém minulou zimu u 1.4tsi. Byl zacpaný tepelný výměník
-
varok
- VWjunior

Aha, tak přece jenom mě výměna radiátoru asi nemine. No zdá se mi že se to zhoršovalo postupně, ne nárazově. Pořád jsem musel v chladnějších měsících přidávat na teplotě. Když jsem auto koupil stačilo opravdu něco málo přes 22°C na panelu a už to začalo topit. Samozřejmě po zahřátí chl. kapaliny. Pak už jsem musel nastavovat až kolem 24°C aby to topilo vlažně. Aby byl vzduch z výdechů alespoň trošku teplý tak až někde kolem 26-27°C což je skoro maximum. Tak děkuji
-
varok
- VWjunior

Dobrý den, před pár dny mi po zapnutí klíčku něco klepalo pár vteřin za rádiem a myslel jsem že topení už vůbec netopí. Ale dnes při cestě do práce jsem zjistil že radiátor normálně topí, jde cítit u nohou, ale teplý vzduch jde jen z průduchů u souseda, u řidiče jen studený. Diagnostika napsala chybu některého motorku klapky, ale nevím který to je. Takže bude prosím špatný motorek který otvírá klapku u na řidičovu stranu? A kde ten motorek prosím je, u řidičových nohou? Viděl jsem nějaké videa na youtube že měnili motorky někde pod rádiem. Děkuji
- srotty
- VWmaniak

Motorek si můžeš otestovat v akčních členech. Pokud bude stále vyhazovat chybu, je špatný. Napiš přesně, který motorek to je (kod chyby), podle toho se dá zjistit, kde se nachází. Ale nejspíš bude na řidičově straně nad pedály.
-
varok
- VWjunior

Tady jsem to ofotil mobilem, snad to půjde přečíst. Vložit to přímo z diagnostiky tady neumím.
Kdyby to byl jen ten u řidičových nohou byl bych rád, to bych snad zvládnul vyměnit i sám.
Kdyby to byl jen ten u řidičových nohou byl bych rád, to bych snad zvládnul vyměnit i sám.
- srotty
- VWmaniak

Jo, tak to je ten servomotor V158. Akorát jsou dva druhy klimatizace- buď Denso nebo Valeo. Podle toho jsou i motorky. V příloze máš, jak ho vyměnit. Měl by se vytáhnout ofuk nohou(kvůli tomu musíš vytáhnout kolenní airbag) Pak už uvidíš motorek, drží ho dva šroubky.
- Peťas
- VWexpert

Ty motorky mají sice různá objednací čísla, ale to samotné tělo motorku je snad všude stejné (aspoň já jsem si nikdy žádného rozdílu nevšimnul). Liší se jenom to ozubení, které k němu může být dodané, ale to má, do toho motorku, vždy stejné uchycení.
-
varok
- VWjunior

A už to prosím v reálu někdo měnil? Ono se tedy musí zespodu nad pedály sundat nějaký plast, vyndat airbag a už se půjde dostat k tomu motorku? A jakou značku zvolit? Nebo se vyrábí jen originál? Koukal jsem na youtube, ale podrobné rozebírání a skládání jsem našel jen u radiátoru. Ten motorek buď jen sousedovu stranu nebo jen video s fotkami dílů, to mi moc nepomůže. Děkuji
-
varok
- VWjunior

Dobrý den, tak topení už topí i na levé řidičově straně. Nakonec jsem to dal do servisu, cena nebyla tak strašná, bez pár korun 4000,- Kč. Byl to opravdu servomotorek u noh řidiče.
Co ale přetrvává, tak musím topení dávat na vyšší hodnoty a zdá se mi že topení topí až po delší době. Ale to už bude asi spíše termostatem? Co jsem tak po různu viděl tady a třeba na Facebooku, tak Golf VII už jich má více?
Co ale přetrvává, tak musím topení dávat na vyšší hodnoty a zdá se mi že topení topí až po delší době. Ale to už bude asi spíše termostatem? Co jsem tak po různu viděl tady a třeba na Facebooku, tak Golf VII už jich má více?
- srotty
- VWmaniak

Má dva hlavní v domečku u vodní pumpy a pak tuším nějaké zpětné klapky v hadicích.
A co chl. kapalina, měnila se už někdy nebo je pořád původní ?
A co chl. kapalina, měnila se už někdy nebo je pořád původní ?
-
varok
- VWjunior

No já mám Golfíka odhadem 3 roky a zatím jsem ji neměnil. Ani nevím jaká kapalina tam je. Nějaká růžová, ale typ nevím. Jde to prosím nějak podomácku poznat?
- srotty
- VWmaniak

Protože to 90% lidí nemění, budeš tam mít nejspíš originál G 13. Ta už se ale kvůli známým problémům neprodává, místo ní je G12 EVO.