Audi quattro Cup slaví 20. narozeniny

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
T4
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1467
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Decin
Kontaktovat uživatele:

Audi quattro Cup slaví 20. narozeniny

Příspěvek od T4 »

Úspěšný Audi quattro Cup slaví letos své 20. narozeniny. Během dvou desetiletí hrálo přibližně 1,1 milionu golfistů o vítězství v národních turnajích a ve světových finále, které se konaly na nejkrásnějších golfových hřištích celého světa. Česká série se letos uskutečnila pošestnácté a 21. srpna vyvrcholila finálovým turnajem na Zbraslavi. Na Sardinii změří své síly s nejlepšími světovými amatérskými golfisty dvojice Zbyněk Svoboda–Miroslav Čermák.

Audi quattro Cup má skvělou pověst ve více než 50 zemích celého světa. Oblíbená série se koná například v Argentině, Austrálii, Chile, Číně, Španělsku a Jižní Africe. Z drobného golfového turnaje založeného na dobrém nápadu se během pouhých dvaceti let vyvinula nejúspěšnější amatérská série. Také sezona 2010 byla pro Audi quattro Cup mimořádně úspěšným rokem. V 700 turnajích si zahrálo o účast ve světovém finále, které se uskuteční v říjnu na Sardinii, více než 80 000 účastníků z 53 zemí. Jen v Německu se do 122 turnajů přihlásilo 12 200 účastníků, v České republice se letos utkalo 174 golfistů ve 3 turnajích (česká kvalifikace, moravská kvalifikace a národní finále).

„Audi a mezinárodní golf – to je již dlouho dokonalá a úspěšná kombinace,“ říká Peter Schwarzenbauer, člen představenstva společnosti AUDI AG zodpovědný za marketing a prodej. „Audi quattro Cup je toho obzvlášť dobrým příkladem. Děkuji všem partnerům značky Audi za jejich nasazení a organizaci a samozřejmě i všem účastníkům, kteří z malého turnaje pod patronací značky se čtyřmi kruhy udělali úspěšný podnik v celosvětovém měřítku.“

Golfové turnaje na cestě k zemskému finále se hrají na pozvání regionálních partnerů značky Audi ve dvojicích jako párové čtyřhry. V roce 1991 začal Cup s 51 turnaji v Německu a hned se jich zúčastnilo více než 6000 hráčů. Již o rok později vykročil Audi quattro Cup za hranice. K 70 turnajům v Německu se tehdy připojilo 62 turnajů v sedmi dalších evropských zemích. V roce 1993 se uskutečnilo první světové finále, a to ve Velké Británii. V roce 2002 byla poprvé překročena rekordní hranice 60 000 účastníků z celého světa za rok.

Poté, co se v uplynulých šesti letech zúčastnilo Cupu vždy více než 75 000 golfistů, padly nové rekordy i v letošním jubilejním ročníku. Po českém finále na Zbraslavi čeká na nejlepší amatérské golfisty světové finále na Sardinii ve dnech 8. až 12. října 2010, které bude hostit golfový klub Pevero, jehož hřiště s 18 jamkami situované na mořském pobřeží patří díky úchvatným skalnatým formacím mezi nejkrásnější a nejlepší golfová hřiště ve středomořské oblasti.

zdroj: IVG
Přílohy
QuattroCup_01.jpg
QuattroCup_02.jpg
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“