Autem na dovolenou v zahraničí? Eliminujte všechna rizika

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrator
Administrator
Příspěvky: 822
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Serverovna
Kontaktovat uživatele:

Autem na dovolenou v zahraničí? Eliminujte všechna rizika

Příspěvek od admin »

Dovolená autem má své kouzlo, to vám jistě nemusíme vysvětlovat. Každá mince má ale dvě strany a s jízdou autem do zahraničí se tak pojí i určitá rizika. Na co byste tedy měli pamatovat?

Zkontrolujte stav vozidla

Před každou delší cestou byste měli důkladně zkontrolovat stav vozu. V ideálním případě jej svěřte odborníkovi, který jeho stav posoudí zcela nezávisle. Dále dejte do pořádku tlak v pneumatikách, zkontrolujte světla, rezervu či lepicí sadu, reflexní vesty, trojúhelník a další povinnou, případně i doporučenou výbavu. Budete tak mít jistotu, že vás při dovolené nepotká nepříjemné překvapení, které by se v zahraničí prodražilo a dostalo vás do situace, kdy by byla jediným řešením online půjčka.

Pojištění by mělo být samozřejmostí

Že každý vůz musí mít povinné ručení, to určitě není třeba připomínat. Zvažte ale i další produkty, jako je havarijní pojištění, díky kterému vám pojišťovna uhradí i škody, které si na autě způsobíte sami. Je vhodné pojistit i čelní sklo, střet se zvěří či rizika spojená s přírodními živly.
Při zahraniční cestě nezapomeňte ani na cestovní pojištění, které zase kryje zdravotní výlohy, ztrátu nebo krádež zavazadel a poskytuje ochranu při škodě způsobené třetí straně.

Naplánujte si trasu

Chápeme, že máte rádi dobrodružství, ale trocha plánování je vždy na místě. Prostudujte si trasu, kterou pojedete, a zmapujte si všechny nástrahy, které na vás čekají. Kolik bude stát využití dálnice a jakým způsobem se poplatek hradí? Jakou měnou se v jednotlivých státech platí?
Obeznamte se i s rychlostními limity, specifickými pravidly silničního provozu a také s opatřeními spojenými s covidem-19. Každé nežádoucí překvapení na cestě je v zahraničí dvojnásob nepříjemné.

Pozor na tankování

V České republice jsou zejména oproti západním a jižním zemím poměrně levné pohonné hmoty. Většinou se tedy vyplatí natankovat plnou nádrž ještě na hranicích. Během cest je obvykle výhodnější doplňovat palivo v menších městech mimo dálniční tahy. Ceny pohonných hmot jednotlivých pump snadno naleznete na internetu, naplánovat tak můžete každý detail.
16-vw-club.jpeg

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“