Elon Musk se projel v ID4 - Bude to stačit?

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrator
Administrator
Příspěvky: 822
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Serverovna
Kontaktovat uživatele:

Elon Musk se projel v ID4 - Bude to stačit?

Příspěvek od admin »

hybrid.cz píše:Volkswagen uvádí na trh své nové elektromobily ID.3 a ID.4 a udělá všechno proto, aby jim udělal dobrou reklamu. Například v nich nechá svézt Elona Muska.
Nejdřív mě tahle úvaha přišla zvrácená a hodna naprosto fanatického uvažování, ale pak jsem začal přemýšlet. Sám Elon Musk otiskl zadek do ID4 a ID3, což by mělo stačit minimálně ke srovnání prodejů elektrických vozidel produkovaných VW Group a Teslou. Tušíme, že Elon Musk udělal první zásadní chybu na své cestě na Mars.

Teď vážně. Pojďme se podívat na auta co jim neupadávají kola za jízdy a podobné drobnosti. Majitelé Tesly 3 si zvykli na mnoho neduhů a nálepkují je pojmy jako je technologická firma. Naopak od ID4 se očekává smysluplnost / skutečná hodnota, kterou není potřeba vyvažovat fanatismem.
Příkladem je možnost tahat přívěs do hmotnosti 1000kg. Inteligentní řízení nabíjení, které umožňuje využívat baterii pouze v režimu cca 5-95%, kde interval 90% je zákazníkovi prezentován jako 100%. Tím je jednoduše umožněno používat elektromobil jako člověk a neřešit kdy a jak je nabíjen s rizkem likvidace baterie. Velkým neduhem dnešních elektromobilů je rekuperace a brždění. Pedály si doslova dělají co chtějí a jednou brzdí tak a jindy vůbec nebrzdí. Všechny tyto běžně tolerované problémy vozidel s cenou 1,5M a vyšší má příchod VW ID4 smést ze stolu novým standardem.

Předpokládané propady zůstatkových cen

ID4 je elektromobil druhé generace u které se dá očekávat prudká technologická inflace. Jinak řečeno jeho cenu smete nová generace baterií a současným majitelům zůstanou oči pro pláč ze zůstatkové ceny. Volkswagen se snaží tuto situaci brzdit zárukou na 8let / 160 000 km s garancí 70% kapacity baterie.
Vrcholný model s 77 kWh baterií slibuje dojezd 500-520km. Po 160 000 km vám tedy zbude 350km u vrcholného modelu. Bude to stačit?

Ovšem 150kW motor s 310Nm skoro z nulových otáček je hitparáda. Jen se obávám, že je to návykové a s teoretickým dojezdem to nejde dohromady.

Přátelé rozbijme prasátka. ID4 je v konfigurátoru Volkswagenu za 1 224 000 Kč.
Přílohy
ID4.jpg

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“