Nejlevnější povinné ručení můžete získat i přes internet

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrator
Administrator
Příspěvky: 821
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Serverovna
Kontaktovat uživatele:

Nejlevnější povinné ručení můžete získat i přes internet

Příspěvek od admin »

Nejlevnější povinné ručení můžete získat i přes internet

Všichni motoristé tu nepříjemnou chvíli znají. V den, kdy vám přijde nový předpis povinného ručení na příští rok. Zpravidla na přiložené složence naleznete vyšší částku, než tomu bylo pro uplynulé období. Nemusíte to však nechat jen tak. Nemusíte patřit k těm, kteří podlehnou a částku zaplatí. Existuje způsob, jak můžete na povinném ručení snadno ušetřit, a proto si o tom něco řekneme v následujícím článku.

Srovnejte si ceny

Nelíbí se vám částka, kterou vidíte na předpisu povinného ručení na příští rok? Potom není nic jednoduššího než si srovnat nabídky ostatních pojišťoven. V dnešní době je to navíc velmi jednoduché, vše zařídíte snadno z pohodlí domova. Na výši povinného ručení má vliv hned několik faktorů, přičemž mezi ty nejzásadnější patří:

• Výše bonusu

• Věk řidiče

Sledujte akce pojišťoven

S ohledem na výši bonusu je to doba, kterou jezdíte bez nehody. Samozřejmě mladší řidiči obecně mají bonus nižší, protože jednoduše nemají tolik odježděných let, i když jezdí stále bez nehody. Všechny tyto a další aspekty samozřejmě pojišťovny při stanovování ceny povinného ručení zahleňují. Ne u každé pojišťovny ale dosáhnete stejné ceny, protože přistupují k výpočtům jinak. Stejně tak mohou mít různé akce pro různé kategorie řidičů. Například již pro zmiňované mladší řidiče.

Dále je stále častěji k vidění, že pojišťovny nabízejí lepší cenu pojistky lidem, kteří nenajezdí tolik kilometrů. Pokud jsme zmiňovali, že srovnat si nabídky pojišťoven je jednoduché, je to proto, že nejlevnější povinné ručení můžete nalézt přes různé srovnávače, kde uvidíte nabídky jednotlivých pojišťoven přehledně vedle sebe. Nemusíte tak složitě procházet weby pojišťoven nebo obvolávat jednotlivé pojišťovny. Těchto srovnávačů rok od roku využívá stále více lidí, protože nabízejí efektivní možnost, jak ušetřit.

Do ceny pojištění promlouvají také další faktory, mezi které patří třeba lokalita, odkud pocházíte. Obecně je pojištění vyšší třeba ve městech, kde je vyšší riziko dopravní nehody z důvodu vyšší hustoty dopravy. Svou roli hraje také to, jaký máte motor, respektive jeho objem.

Sjednání pojištění je snadné

Pokud při srovnání nabídek pojišťoven zjistíte, že momentálně platíte příliš vysokou cenu, určitě se vyplatí sjednat nápravu. Není totiž rozhodně důvod platit více, pokud to není třeba. Velkou výhodou je, že velice jednoduše sjednáte povinné ručení prostřednictvím internetu, a tak nemusíte nikam chodit. Dá se říci, že vše je v současné době zjednodušeno na maximum. Většinou se ke sjednání samotné smlouvy můžete dostat přímo z webových stránek srovnávačů.

Rozhodnete-li se sjednat novou pojistku, přijde vám také ihned zelená karta, a to do e-mailu, odkud si ji můžete vytisknout. Zpravidla se takto vystavuje zelená karta na měsíc. Originál vám potom přijde poštou po úhradě pojistky.

Nezapomeňte na výpověď stávající smlouvy

Sjednáváte-li novou pojistku, nezapomeňte také na to, že musíte rovněž vypovědět stávající pojistnou smlouvu. Platí to také pro ty případy, kdy je nová pojistka sjednána u stávající pojišťovny. Jedná se totiž o novou smlouvu, a tak starou je potřeba vždy vypovědět. Výpověď lze provést zpravidla buďto:

• E-mailem na kontaktní adresu pojišťovny

• Doručením poštou


V dnešní době zpravidla není důvod, abyste se zabývali zasíláním výpovědi klasickou poštou. Většina pojišťoven bez problému přímá zaslání výpovědi prostřednictvím e-mailu, takže ani v tomto případě s tím nebudete mít velkou starost. Sjednat si povinné ručení online zkrátka přináší jen samé výhody. Některé pojišťovny přímo nabízí formulář, takže víte přesně, jak má taková výpověď vypadat. Vždy nezapomeňte především na číslo smlouvy a datum, ke kterému pojistku vypovídáte, což je tedy ke dni výročí smlouvy.
Přílohy
giv_boural.jpg

Obrucnik
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: 20.01.2021 18:43

Re: Nejlevnější povinné ručení můžete získat i přes internet

Příspěvek od Obrucnik »

Chtěl bych si vyřídit zákonné pojištění na naše auto u levnější pojišťovny. Co si pohlídat u levnější nabídky pojištění? Je v levnější pojistce nějaký háček?

Adamkaldas
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 08.01.2021 21:37

Re: Nejlevnější povinné ručení můžete získat i přes internet

Příspěvek od Adamkaldas »

Pojišťovna vždy nabízí několik balíčků. Některá povinná ručení mohou obsahovat i pojištění vašeho auta třeba do 10 - 20 tisíc. Nebo třeba také výměnu čelního skla atd.... Rozdíl je také v pojistném krytí. Já si vybral pojištění 100 / 100 což je tak rozumné. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit si pojištění srovnat přes srovnávač pojištění, kde najdete všechny nabídky pojišťoven. Stačí si pak jen vybrat tu pro vás nejrozumnější a sjednat si ji můžete přímo na srovnávači online.

Obrucnik
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: 20.01.2021 18:43

Re: Nejlevnější povinné ručení můžete získat i přes internet

Příspěvek od Obrucnik »

Se kterým srovnávačem pojištění máte zkušenost? A jak přesně funguje to sjednání pojištění online?

Adamkaldas
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 08.01.2021 21:37

Re: Nejlevnější povinné ručení můžete získat i přes internet

Příspěvek od Adamkaldas »

Mám zkušenost se srovnávačem pojištění https://www.klikpojisteni.cz/ , kde je možnost si pojištění uzavřít online. Je to celé zdarma a díky tomu, že se dá pojištění pak zaplatit z účtu, nemusíte nikam chodit do pojišťovny. Platbou přes účet se pojištění potvrdí.

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“