Pneuservis Děčín

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
admin
Administrator
Administrator
Příspěvky: 822
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Serverovna
Kontaktovat uživatele:

Pneuservis Děčín

Příspěvek od admin »

Pneuservis Děčín

Z našich zkušeností více jak 70% majitelů vozidel vlastní plnohodnotná zimní a letní kola. Pneuservis až na obouvání nových pneumatik zpravidla řeší přehazováním obutých disků.

Základní chybou majitelů je nevyvažování zimních a letních pneumatik. Nerovný terén, díly, kamenité cesty, dálnice – to je denní chleba pneumatiky. Pneumatika je přímým spojením auta se silnicí po celou dobu životnosti vašeho vozidla. Takto opotřebovávaná součástka potřebuje svůj respekt a údržbu. Údržbou je právě vyvažování.


Pojďme o krok zpět a projít si to jedno za druhým

Když je disk a pneumatika zvlášť... Pracovník namaže patky pneumatiky zvenku i zevnitř mazivem, které usnadní instalaci. Ráfek se upne do přezouvačky a spodní patku pneumatiky s pomocí ramena nazuje na horní okraj ráfku. Otáčením ráfku s ramenem pod pneu je plášť natažen na ráfek. Stejným způsobem technik nasadí i horní patku pneumatiky. Pneumatika se nachází volně na ráfku.Rychlým přifouknutím tlaku pneumatika naskočí na ráfek za doprovodu obrovské rány. Následně je pneumatika umístěna na rotační měřící zařízení, které spočítá potřebné gramy závaží na vyvážení disku a pneumatiky. V každé chvíli opotřebení pneumatiky a disku dochází k drobným změnách na rozložení hmotnosti. Ideálním standardem je vyvážení před sezónou a nebo po nájezdu 20 000 km v rámci jedné sezóny.

Rychlé opotřebení, vibrace do volantu nebo brždění jsou poté minulostí.

Na očištěný náboj se postupně na kříž přitáhne disk s pneumatikou. Konečné utahování je nutné provést momenťákem. Jednoduše Vám to neupadne a po sezóně nemusíte šrouby odvrtávat.

Kolik stojí pneuservis?

- Běžné prohození zimního a letního obutého setu a vyvážením se pohybuje od 450 – 700 Kč podle regionu.
- Kompletní obutí pneu na čistý ráfek je prováděno od 750 – 1200 Kč. Často je u velmi znečištěných nebo závažím obsypaných kol závažím účtován příplatek.


Za pneuservis Děčín
Martin
continental_sportcontact_6ssr.jpg
continental_sportcontact_6ssr.jpg (34.27 KiB) Zobrazeno 3835 x

Zamčeno

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“