Volkswagen CorssBlue - 415 koní a 700NM

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrator
Administrator
Příspěvky: 822
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Serverovna
Kontaktovat uživatele:

Volkswagen CorssBlue - 415 koní a 700NM

Příspěvek od admin »

Volkswagen CorssBlue Coupé, přebírající designové prvky karoserie typu kupé, byl vyvíjen společně se sedmimístným modelem SUV CrossBlue, který automobilka představila v lednu na detroitském autosalonu.

Verze s označením Coupé má být předobrazem modelu, kterým chce koncern Volkswagen zaútočit na zákazníky pokukující po BMW X4 a X6. Sedmimístný CrossBlue i pětimístné "kupé" CrossBlue, budou v Americe a Číně následovníky menšího Tiguanu. Cena bude příznivější než u luxusnější Touaregu.

Obrázek

Klíčovými designovými vlastnostmi je zachování hlavních linií SUV modelu CrossBlue a zvýraznění sportovních rysů, včetně nižší - více svažující se karoserie. Úhel čelního skla je menší a vrchní část karoserie více připomíná velký hatchback jako SUV.

Obrázek

Cross Blue Coupé je oproti druhé generaci VW Touareq o 93 mm delší, 74 mm širší a 36 mm nižší. Automobil je postaven na flexibilní podlahové platformě MQB s motorem uloženým napříč. Cross Blue Coupé se chlubí rozvorem náprav 2 980 mm a celkovou délkou 4 889 mm.

Designový styl pětimístného interiéru v podstatě kopíruje SUV CrossBlue. Objem zavazadlového prostoru je někde na úrovni 540 litrů, včetně rezervního kola.

Obrázek


Nové "kupé" CrossBlue pohání nová hybridní pohonná jednotka typu Plug-In, která je složena z přeplňovaného benzínového třílitrového motoru V6, který nabídne výkon 224 kW (305 k) a dvojice elektromotorů. Vozidlo disponuje celkovým výkonem 305 kW (415 k) se 700 Nm točivého momentu.

Elektrická energii uchovávají lithium-ion akumulátory, které jsou složeny z 375 V baterií s kapacitou 9,8 kWh. Baterie jsou ve středovém tunelu napříč celým automobilem.

Obrázek


Hybridní pohonné ústrojí je kombinované se šestistupňovou, dvouspojkovou převodovkou a pohání kola přední, zadní, nebo obou náprav. Jedním z pěti módů převodovky je "nabíjecí", umožňující nabití baterií pomocí spalovacího agregátu.

Seriová verze modelu CrossBlue Coupé bude poháněna mimo benzínové V6 i benzínovým čtyřválecem, ale nebudou chybět ani naftové pohonné jednotky. Továrna v Americkém Tennessee spolu se závodem v Šanghaji začnou nový model vyrábět v roce 2015.

Obrázek
Přílohy
uvd.png

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“