Volkswagen zve na "Dakar" do Tesla Areny a na Facebook

Co se děje kolem VW.

Moderátoři: LukaSHek, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
T4
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1467
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Decin
Kontaktovat uživatele:

Volkswagen zve na "Dakar" do Tesla Areny a na Facebook

Příspěvek od T4 »

„Dakarská“ výstava bude veřejnosti přístupná po celý leden během domácích hokejových utkání klubu HC Sparta Praha. Volkswagen má sport v krvi, a tak nepřekvapí, že je již osmou sezonu významným partnerem jednoho z nejstarších českých hokejových klubů, který během své více než stoleté historie nasbíral celkem osm titulů mistra republiky v hokeji.



Výstavu fotografií Dakar pořádanou značkou Volkswagen v Tesla Areně lze zhlédnout ve dnech 9., 13., 21., 23., 25. a 30. ledna 2011. V útrobách jednoho z největších krytých stadionů v České republice s kapacitou pro 14 000 diváků bude vystaveno cca 20 velkoformátových fotografií z Rallye Dakar. Návštěvníci je najdou v severozápadním rohu arény pod hlavní tribunou.



Patřičnou atmosféru budou dotvářet pro akci speciálně upravené a dakarskými motivy polepené vozy Volkswagen Touareg a Volkswagen Amarok. Nový pick-up značky Volkswagen Užitkové vozy si právě před Tesla Arenou odbude svoji českou premiéru před širokou veřejností. Nový Touareg pak budou moci hokejoví fanoušci po dobu výstavy obdivovat přímo u mantinelu v severozápadním rohu kluziště. Organizátoři očekávají, že si výstavu prohlédne až 35 000 návštěvníků.



Čile k světu se má i další čerstvý projekt značky Volkswagen v podobě nedávno spuštěných českých facebookových stránek věnovaných osobním a užitkových vozům Volkswagen. Na adrese http://www.facebook.com/pages/Volkswage ... 435?v=wall" onclick="window.open(this.href);return false; naleznou zájemci například pozvánku na „dakarskou“ výstavu v Tesla Areně.



Příznivci motoristického sportu, a wolfsburské automobilky zvlášť, mohou na Facebooku sledovat také aktuální průběh letošní Rallye Dakar (1. až 16. ledna 2011), v níž Volkswagen usiluje o třetí vítězství v řadě se čtyřmi nově vyvinutými vozy Race Touareg 3. Jejich posádky právě podstupují náročné zkoušky vytrvalostní soutěže vedoucí na území Argentiny a Chile z Buenos Aires přes legendární pampy a vyčerpávající poušť Atacama do závratných andských výšek, odkud se vrací zpět do cíle v argentinské metropoli.



Rallye Dakar je v odborných i laických kruzích považována za největší výzvu v motoristickém sportu. Volkswagen v ní jako dosud jediný výrobce zvítězil v klasifikaci osobních vozů se vznětovým motorem, a to hned dvakrát za sebou v uplynulých dvou letech. Vloni posádky modrých speciálů Race Touareg TDI obsadily první tři místa a čtvrtý Race Touareg skončil v celkovém hodnocení na sedmé pozici.



Kromě účinnosti systému přímého vstřikování nafty používaného koncernem Volkswagen byla klíčem k úspěchu v Rallye Dakar 2010 rovněž spolehlivost Race Touaregů. Navzdory extrémním podmínkám se Race Touareg s výkonem 300 koní osvědčil nejen jako nejrobustnější, ale i jako nejrychlejší vozidlo. Letošní verze Race Touareg 3 je ve všech ohledech včetně výkonu (nyní 310 k) ještě lepší. Pokud započítáme i vítězství z roku 1980, může se německá automobilka pochlubit již třemi triumfy v nejnáročnějším motoristickém podniku ve světě.

zdroj: IVG
Přílohy
Touareg_Dakar_01.jpg
Touareg_Dakar_02.jpg
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“