Brzdy - samovolné brzdění nonstop
Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec
Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
-
Rostisrot11
- Nový člen

Zdarec,
Řeším problém s brzdama a už nevím kudy kam. Jednoho dne mi hořela levá přední brzda, takže jsem si říkal klasika a vyměnil třmen. Nicméně pak jsem zjistil, že samovolně přibržďuji 3 brzdy (LP, LZ, PZ). Již po jízdě 5-10km jsou tyto všechny kotouče horke na spálení ruky, pouze PP je chladná v pohodě. Vyměnil jsem už hlavní brzdový válec, komplet všechny brzdové hadičky, nová kapalina (prolito snad už 4L), X krát odvzdušněno přetlakem - i ABS pomocí diag a stále to samé. Čidla otáček kol ukazují všechny stejnou rychlost. Zkoušel jsem odpojit podtlak z posilovače, žádná změna. Pedal zabírá hezky od shora, žádné propady. Ve vagu ukazuje tlak brzd 0bar, po stlačení pedalu jde hezky nahoru na cca 60bar. Třmeny jdou všechny volné, nic nikde zatuhle. Jakmile je auto zvednuté a zařazen neutral s vypnutým motorem, jdou kola otáčet celkem lehce, jakmile nastartuju, ihned se bloknou a jdou sotva rukou otočit - jdou ale dost ztuha. Nechci už dál měnit pokus omyl ABS kostku, lze nějak 100% ověrit zda je vadná? Nebo po čem ještě jít? Diag nehlásí žádné chyby. Jediné co se na autě dělalo, bylo 4 měsíce zpět zadní komplet brzdy kotouče + desky, ale žádný problém nebyl...nebo jsem ho alespoň nezaznamenal. Co jsem ještě akorát měnil byl vadný snímač výšky u PP kola, zrovna u toho které se nehřeje a jelikož mám DCC, tak by to chtělo udělat adaptaci podvozku, no bohužel mě k tomu nechce vag pustit, tak mě už z nouze napadlo, zda tam nemůže být spojitost a nemůže snímač výšky posílat nějaké údaje do ABS/ESP jednotky a auto si třeba myslet, že je ve smyku a brzdit ? Ale to je asi hloupost. Díky za případne rady, nápady.
VW CC TDI 130kw, 4motion, DSG, rv 2014
(poctivý nájezd 110tkm, opravdu poctivý znam prvního majitele od novoty)
Řeším problém s brzdama a už nevím kudy kam. Jednoho dne mi hořela levá přední brzda, takže jsem si říkal klasika a vyměnil třmen. Nicméně pak jsem zjistil, že samovolně přibržďuji 3 brzdy (LP, LZ, PZ). Již po jízdě 5-10km jsou tyto všechny kotouče horke na spálení ruky, pouze PP je chladná v pohodě. Vyměnil jsem už hlavní brzdový válec, komplet všechny brzdové hadičky, nová kapalina (prolito snad už 4L), X krát odvzdušněno přetlakem - i ABS pomocí diag a stále to samé. Čidla otáček kol ukazují všechny stejnou rychlost. Zkoušel jsem odpojit podtlak z posilovače, žádná změna. Pedal zabírá hezky od shora, žádné propady. Ve vagu ukazuje tlak brzd 0bar, po stlačení pedalu jde hezky nahoru na cca 60bar. Třmeny jdou všechny volné, nic nikde zatuhle. Jakmile je auto zvednuté a zařazen neutral s vypnutým motorem, jdou kola otáčet celkem lehce, jakmile nastartuju, ihned se bloknou a jdou sotva rukou otočit - jdou ale dost ztuha. Nechci už dál měnit pokus omyl ABS kostku, lze nějak 100% ověrit zda je vadná? Nebo po čem ještě jít? Diag nehlásí žádné chyby. Jediné co se na autě dělalo, bylo 4 měsíce zpět zadní komplet brzdy kotouče + desky, ale žádný problém nebyl...nebo jsem ho alespoň nezaznamenal. Co jsem ještě akorát měnil byl vadný snímač výšky u PP kola, zrovna u toho které se nehřeje a jelikož mám DCC, tak by to chtělo udělat adaptaci podvozku, no bohužel mě k tomu nechce vag pustit, tak mě už z nouze napadlo, zda tam nemůže být spojitost a nemůže snímač výšky posílat nějaké údaje do ABS/ESP jednotky a auto si třeba myslet, že je ve smyku a brzdit ? Ale to je asi hloupost. Díky za případne rady, nápady.
VW CC TDI 130kw, 4motion, DSG, rv 2014
(poctivý nájezd 110tkm, opravdu poctivý znam prvního majitele od novoty)
Naposledy upravil(a) Rostisrot11 dne 16.04.2026 16:59, celkem upraveno 1 x.
VW CC, 2.0TDI 130kW, 4motion, DSG
- Peťas
- VWexpert

Pokud to po nastartování začne přibrzďovat, tak bych prostě zkusil odpojit konektor od jednotky ABS a uvidíš co se stane potom (chyby, co při tom naskočí asi i v motoru po zapojení zpět smažeš). Pokud to potom přibrzďovat už nebude, tak je jasné, že je chyba někde v té jednotce, nebo její hydraulické části.
-
Rostisrot11
- Nový člen

Zkoušel jsem ABS odstavit vytažením pojistky, projel se a pořád to samé bez jakékoliv změny. Promiň zapomněl jsem to zmínit.Peťas píše: ↑16.04.2026 09:16Pokud to po nastartování začne přibrzďovat, tak bych prostě zkusil odpojit konektor od jednotky ABS a uvidíš co se stane potom (chyby, co při tom naskočí asi i v motoru po zapojení zpět smažeš). Pokud to potom přibrzďovat už nebude, tak je jasné, že je chyba někde v té jednotce, nebo její hydraulické části.
- Petr Pasik
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
Nebyl někdo chytrej a nanastavil přes diag intenzivnější vysoušení brzd? Je tam několik režimů a pokud je tam ten nejagresivnější, může to vypadat takhle. Proč je ale PP ok netuším.Ano,mělo by to být řízeno deštovým sensorem,ale-nic proti, dneska už má diagnostiku každý a vrtá se v autě až moc,tak se mohlo stát,že se nějak hráblo do nastavení dešťového sensoru-nebo se uplně pokakal,nevím.Vařím z vody 
- Peťas
- VWexpert

Re: Brzdy - samovolné brzdění nonstop
Zkus ten konektor úplně odpojit, tím máš 100% jistotu, že máš veškerou elektroniku kolem brzd opravdu odpojenou. Neznám schéma zapojení ABS a je klidně možné, že je tam víc pojistek.
Pokud to bude dělat i potom, tak už snad jenom problém v brzdových hadičkách. Můžou být z nějakého důvodu ucpané. Pod tlakem z posilovače kapalina projde k třmenům, ale zpátky už se nedokáže rychle vracet a zůstává tam tlak.
Když máš to auto zvednuté a po nastartování to hned přibrzďuje, je to hned aniž by jsi šlápnul na brzdu? A co se stane když to vypneš? Přibrzďuje to pořád, nebo jdou zase volně?
Pokud to bude dělat i potom, tak už snad jenom problém v brzdových hadičkách. Můžou být z nějakého důvodu ucpané. Pod tlakem z posilovače kapalina projde k třmenům, ale zpátky už se nedokáže rychle vracet a zůstává tam tlak.
Když máš to auto zvednuté a po nastartování to hned přibrzďuje, je to hned aniž by jsi šlápnul na brzdu? A co se stane když to vypneš? Přibrzďuje to pořád, nebo jdou zase volně?
-
Rostisrot11
- Nový člen

Díky za tip, ale vyloučeno. Nikdo se v tom nehrabal a jak píšeš... i tak by to nedávalo smysl a musel by se zbláznit i dešťový senzor jelikož mi to dělá za každého počasí.Petr Pasik píše: ↑16.04.2026 12:17Nebyl někdo chytrej a nanastavil přes diag intenzivnější vysoušení brzd? Je tam několik režimů a pokud je tam ten nejagresivnější, může to vypadat takhle. Proč je ale PP ok netuším.Ano,mělo by to být řízeno deštovým sensorem,ale-nic proti, dneska už má diagnostiku každý a vrtá se v autě až moc,tak se mohlo stát,že se nějak hráblo do nastavení dešťového sensoru-nebo se uplně pokakal,nevím.Vařím z vody![]()
-
Rostisrot11
- Nový člen

Ok, vyzkouším to teda odpojit úplně na konektoru. A za předpokladu, že by v mechanické části byly např. zatuhle ventily, tak po odpojení by to nebrzdilo a nedrželo tlak?Peťas píše: ↑17.04.2026 06:46Zkus ten konektor úplně odpojit, tím máš 100% jistotu, že máš veškerou elektroniku kolem brzd opravdu odpojenou. Neznám schéma zapojení ABS a je klidně možné, že je tam víc pojistek.
Jinak dnes jsem to měl opět na zvedáku a pro změnu vypadá, že se kola točí stejně s vypnutým i zapnutym motorem ...nicméně ale stále na můj vkus dost drhnou a stále po pár ujetých kilometrech úplně klidné jízdy extrémně horké kotouče - zadní snad i o chlup víc než přední. Už s tím maturuju přes měsíc a jsem z toho zoufalý.
A k těm hadičkam, to jsem psal už v úvodu... Vyměnil jsem pro jistotu všechny 4, takže jsou nové a v nich problém není.
- Petr Pasik
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
no teda držím palce,páč je to nějaký zapeklitý problém
-
Rostisrot11
- Nový člen

To teda, dnes jsme nad tím strávili defakto půl dne ve třech lidech a vůbec k ničemu nedošli. Ztrácím se už v tom chvilkami, zda hledat mechanickou chybu, či elektronickou. Ale v obou případech už nevím kde hledat. Každopádně díky.
- Peťas
- VWexpert

To už jsem, mezitím, stihnul zapomenout.Rostisrot11 píše: ↑17.04.2026 20:16A k těm hadičkam, to jsem psal už v úvodu... Vyměnil jsem pro jistotu všechny 4, takže jsou nové a v nich problém není.
A co všechno jste teda toho půl dne zkoušeli?
-
Rostisrot11
- Nový člen

Víceméně nic zásadního, hrál jsem si s diagnostikou, adaptoval DCC na zvedáku, koukal na to vysoušení brzd a pro jistotu ještě rozebral zadní třmeny...promazal vodící čepy atd aby byla jistota, že vše chodí opravdu lehce, ale zatuhle to stejně nebylo. To bylo v pátek, o víkendu nebyl na auto čas. A už ani nevím po čem dále jít,už zbývá opravdu asi jedině zkusit tu ABS kostku - musím nejprve odpojit ten konektor a odstavit ji. Pak dám vědět.Peťas píše: ↑18.04.2026 09:42To už jsem, mezitím, stihnul zapomenout.Rostisrot11 píše: ↑17.04.2026 20:16A k těm hadičkam, to jsem psal už v úvodu... Vyměnil jsem pro jistotu všechny 4, takže jsou nové a v nich problém není.![]()
A co všechno jste teda toho půl dne zkoušeli?
-
Pedropce
- Nový člen

Zdravím u Caddy 1,4 cng zablokované levé přední a pravé zadní kolo kde začít?
Děkuji Pedropce
Děkuji Pedropce
- Petr Pasik
- Řidič

- Kontaktovat uživatele: