Ahoj, vlastním B6 s motorem 2.0 103kw 16v PPD. Auto funguje normálně, jenom při každé výměně oleje (10tkm) měním i palivový filtr a ten je úplně černý. Při první výměně po prvním majiteli bylo ve filtru i hodně usazeného kalu.
Tyto motory mají údajně problém s vyklepanim sedla vstřiku a následným podfukovanim. Je nějaký způsob jak poznat, jestli se jedná o saze nebo olej? Zatím se to nijak neprojevuje, olej se znatelně neztrácí. Pouze u studeného motoru je slyšet klepání - možná vstřik, možná zdvihátka.
Děkuji za odpověď.
Černá nafta
Moderátoři: KJirka, ejne, pásovec
Pravidla fóra
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
Moji milí příznivci nových Passatů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případnì použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Passatů vkládejte do podsekce (ne)Jen můj Passat 3C / CC a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Poptávky a nabídky do této sekce nepatří. Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mě obracejte v SZ.
pásovec
- Jirka.
- VWmaniak
Re: Černá nafta
Jedná se o saze, má to každý druhý
ŠKODA 1000MB DE LUXE
ŠKODA 136GL Tuzex
Pásovec 3C 2.0TDI BKP Highline DSG
ŠKODA Octavia RS CEGA
ŠKODA 136GL Tuzex
Pásovec 3C 2.0TDI BKP Highline DSG
ŠKODA Octavia RS CEGA
-
- Řidič
Re: Černá nafta
A lze to nějak omezit/odstranit? Případně na kolik vyjde obnova seděl vstřikovačů?