!!pomoooc s kurenim!!

Nafta a benzín - opravy, úpravy, servis,

Moderátoři: Bastard, gregi

Odpovědět
k4mz1k
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 46
Registrován: 14.10.2007 18:48
Bydliště: Košice/Slovakia

!!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od k4mz1k »

zdravim chalani. tak mam takyto problem, mam passat B4,rv 95. mam v nom dorabanu klimu (diavia) a s nou su problemy, panel je digitalny, lenze on si zmysli pomerne casto alebo v kuse ze nepojde. niekedy sa zapne ale po case zmrzne. tym padom neviem ovladat kurenie co je v tomto obdobi dost na <>. radiator kurenia funguje pretoze pri vyssej rychlosti prefukuje a hreje, lenze neda sa ist vzdy 60+... skusal som to odpajat, ale ani naznak zeby sla. minuly tyzden som auto rano (okolo 10) umyl a zrazu vsetko fungovalo ako ma ale uz o 13.oo uz nesla a tak mi to doobeda fungovalo v piatok aj v sobotu...skusal som ventilator ci funguje a on funguje, pokial mi ide panel tak viem aj nastavit kam ma fukat (okno,nohy....)skusal som vycistit nozicky rele ktore su pri baterii ale vysledok ziaden, rele neviem ci idu, nemam ako vyskusat.chalani ak viete nieco, resp ste sa stretli s podobnym problemom,poradte co s tym. uz som bezradny. dikes
Přílohy
a1.jpg

Uživatelský avatar
gregi
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1623
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Plzeň

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od gregi »

Začal by jsem kontrolou zapojení displeje ať víš , na čem jsi . Pokud Ti půjdou proudy a napájení do panelu , tak můžeš začít schánět panel , pokud budou scházet proudy , tak bude hledání v přívodu - napájení , spínací skříňka , .... atd.

Dobré by možná bylo zkusit sehnat schéma zapojení - montážní středisko , Diavia ???

Jak jsi auto myl , koupal jsi ho celé , nebo jsi ho jenom opláchnul z vnějšku ? Pokud jsi ho jen oplachoval a nekoupal , tak by zprovoznění panelu nemuselo být ve spojitosti s mytím .
B3 Variant - láska na první pohled !!!!

chester.mino
Řidič
Řidič
Příspěvky: 76
Registrován: 19.11.2008 16:06
Bydliště: Sereď(horalky+deluxe),SVK

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od chester.mino »

Ja myslim ze je problem v tom ze toz vlastnime troska naladove afta:)

k4mz1k
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 46
Registrován: 14.10.2007 18:48
Bydliště: Košice/Slovakia

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od k4mz1k »

gregi píše:Začal by jsem kontrolou zapojení displeje ať víš , na čem jsi . Pokud Ti půjdou proudy a napájení do panelu , tak můžeš začít schánět panel , pokud budou scházet proudy , tak bude hledání v přívodu - napájení , spínací skříňka , .... atd.

Dobré by možná bylo zkusit sehnat schéma zapojení - montážní středisko , Diavia ???

Jak jsi auto myl , koupal jsi ho celé , nebo jsi ho jenom opláchnul z vnějšku ? Pokud jsi ho jen oplachoval a nekoupal , tak by zprovoznění panelu nemuselo být ve spojitosti s mytím .

no ked som to meral tak tam prud bol, skusim to cez vikend premerat znova, ci sa nieco zmenilo alebo nie. uvidime kde bude chyba. vies, ja neviem v ktorom stredisku to bolo montovane ale skusim ist do ich servisu, uvidim ako pochodim.

umyval som ho v umyvarke,zvonka aj zo spodku a vtedy to slo, co mi je divne.

k4mz1k
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 46
Registrován: 14.10.2007 18:48
Bydliště: Košice/Slovakia

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od k4mz1k »

chester.mino píše:Ja myslim ze je problem v tom ze toz vlastnime troska naladove afta:)
to je svata pravda :mrgreen:

Uživatelský avatar
gregi
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1623
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Plzeň

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od gregi »

k4mz1k píše:
gregi píše:Začal by jsem kontrolou zapojení displeje ať víš , na čem jsi . Pokud Ti půjdou proudy a napájení do panelu , tak můžeš začít schánět panel , pokud budou scházet proudy , tak bude hledání v přívodu - napájení , spínací skříňka , .... atd.

Dobré by možná bylo zkusit sehnat schéma zapojení - montážní středisko , Diavia ???

Jak jsi auto myl , koupal jsi ho celé , nebo jsi ho jenom opláchnul z vnějšku ? Pokud jsi ho jen oplachoval a nekoupal , tak by zprovoznění panelu nemuselo být ve spojitosti s mytím .

no ked som to meral tak tam prud bol, skusim to cez vikend premerat znova, ci sa nieco zmenilo alebo nie. uvidime kde bude chyba. vies, ja neviem v ktorom stredisku to bolo montovane ale skusim ist do ich servisu, uvidim ako pochodim.

umyval som ho v umyvarke,zvonka aj zo spodku a vtedy to slo, co mi je divne.



Tam by to pak znamenalo to proměřit i se zátěží , ne jen měřákem , aby byla jistota . Pokud by tam byl někde velký přechodový odpor pro napájení nebo kostření , tak to mohla voda "vylepšit" . Znamenalo by to však jít pouze po elektroinstalaci v motorém prostoru , pokud nemáš děravou podlahu do interieru :P .
B3 Variant - láska na první pohled !!!!

k4mz1k
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 46
Registrován: 14.10.2007 18:48
Bydliště: Košice/Slovakia

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od k4mz1k »

Ako to zmeram so zatazou? Najhorsie na tom je to ze je strasna zima a ja nemam dielnu kua. Neviete ci sa nahodou neda vymenit ta diavia za normalny climatronic?

Uživatelský avatar
gregi
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1623
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Plzeň

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od gregi »

Zkusit přes žárovku s nějakým vyšším výkonem , alespoň 21W , lepší je vyšší . Po připojení do okruhu mezi jistou kostrou ( akumulátor ) zkoušíš druhým vodičem k žárovce kladné napájení jednotky a po připojení na jisté napájení ( akumulátor ) zkoušíš druhým vodičem k žárovce kostřící vedení jednotky . Pokud by byly velké přechodové odpory , tak to poznáš na intenzitě svitu žárovky - nebude svítit vůbec , nebo jen slabě .
Když budeš používat třeba H4 , tak se ohřeješ :P .
B3 Variant - láska na první pohled !!!!

mkarr
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 06.10.2019 15:24
Bydliště: Dešov, Olomouc

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od mkarr »

Ahoj. Vlákno trochu starší, ale nejvíc k věci.
Nepředělával jste někdo tuhle DIAVIA věc na climatronic, nebo alespoň na manuální ovládání?
Je mi celkem fuk, jestli to bude topit a klimatizovat automaticky, ale ať to alespoň topí, když otočím čulem.
Nebo neválí se někomu regulátor otáček DIAVIA 133000/2 CEV/5 ? Vypadá to že když je v něm chyba, nejede celá jednotka a i když větrák jede naplno, nezatopí.

Uživatelský avatar
Blackraider
Člen klubu
Příspěvky: 94
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: NoVWý Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od Blackraider »

Zdar, ta diavia, aspoň teda v mojí audi 80 má všechno svoje, motorky, čidla, všechno. Na manuál to předěláš dle mě snáze, pokud to všechno vyškubneš ven. Pokud chceš aby to i klimovalo tak přeházet z nějakého dárce komplet klimu.

mkarr
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 06.10.2019 15:24
Bydliště: Dešov, Olomouc

Re: !!pomoooc s kurenim!!

Příspěvek od mkarr »

Ahoj, Dík za upřesnění. Auto není moje, takže ho nemám denně po ruce, abych na něm hledal a zkoušel. Řeším to pro švagra, který elektroniku, ani internetová fóra zas tak moc nedává. No asi bych chtěl aby to i klimovalo, ale klima nemůže být nic tak světoborného na ovládání, ne?
Čidlo správného tlaku chaldiva bude mít jen stav "v pohodě" a "málo" Možná ještě "příliš mnoho". Prostě logické úrovně. Solenoid na kompresoru je prostě buď pod napětím a chaldí to, nebo bez napětí a nechaldí to. Takže bych čekal, že dobře vykuchaný climatronic bude umět adoptovat těch pár drátů taky. Případně i manuál by mohl umět tlačítko na kompresor, ne? I když asi bude ještě hlídat jestli je venku dostatečně teplo, a jestli se točí motor.
Jako, ideálně bych tam DIAVIA nechal a vyměnil jen to co je vadné, ale vypadá to jako dost nedostatkové díly, respektive nové dostupné za cenu celého auta v podobné kondici jako je to co mi netopí. Ještě toho ježka zkusím rozebrat, proměřit a třeba najdu něco vadného opravitelného.
Pokud ne, tak asi nejdůležitější bude, k čemu se dostanu z nějakého vraku, abych měl kde brát.

Odpovědět

Zpět na „Motory“