Špatný chod motoru,volnoběh
Moderátoři: standokan, rapid.direct
-
- Jezdec
Špatný chod motoru,volnoběh
Ahoj,moc prosím o radu.
Mám Passat b5 pd motor 1.9tdi, 85kw/115.
Auto mám jako první majitel a nechci se ho zbavit,je to takový člen rodiny.
Problém mám s motorem, který na volnoběh když se ohřeje, tak škube nepravidelně lehce autem. Někdy to vůbec nedělá.
Za jízdy je to bez problému, jen ten volnoběh.
Před 2 lety udělané rozvody a komplet brzdy.
Teď kvůli tomu volnoběhu vyměněn palivovy a vzduchový filtr,repas turba, vyměněn svazek kabelů u vstřikovačů, dále potom repas vstřikovačů.
Už nevím, co dál udělat. Ještě snad přehrát software, kvůli vyřazenému EGR ventilu.
Ale ten jsem zaslechl před 10 lety a nebyl s tím problém.
Díky za rady
Mám Passat b5 pd motor 1.9tdi, 85kw/115.
Auto mám jako první majitel a nechci se ho zbavit,je to takový člen rodiny.
Problém mám s motorem, který na volnoběh když se ohřeje, tak škube nepravidelně lehce autem. Někdy to vůbec nedělá.
Za jízdy je to bez problému, jen ten volnoběh.
Před 2 lety udělané rozvody a komplet brzdy.
Teď kvůli tomu volnoběhu vyměněn palivovy a vzduchový filtr,repas turba, vyměněn svazek kabelů u vstřikovačů, dále potom repas vstřikovačů.
Už nevím, co dál udělat. Ještě snad přehrát software, kvůli vyřazenému EGR ventilu.
Ale ten jsem zaslechl před 10 lety a nebyl s tím problém.
Díky za rady
- majkl1
- VWmaniak
Re: Špatný chod motoru,volnoběh
Až na to přijdeš, tak dej vědět, protože mě to dělá přesně to samé. Stačí plynem zvednout otáčky na 1000 a popocukávání přestane. Přitom to neudělá hned. Vždy to pár vteřin vrčí normálně a až po chvilce to začne nepravidelně škubat. Vyměněno kde co.
Korekce vstřiků je jak u nového motoru. Hledání příčiny jsem už vzdal. Krom toho poškubávání na volnoběh se to jinak neprojevuje.
Korekce vstřiků je jak u nového motoru. Hledání příčiny jsem už vzdal. Krom toho poškubávání na volnoběh se to jinak neprojevuje.
Passat B5,5 4motouz (AVF)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)
Yamaha Virago XV 535
- oneb1t
- Profík
- Kontaktovat uživatele:
A není problém s časováním? Často je to při výměně rozvodu ignorováno a tyhle příznaky to může mít.
-
- Jezdec
Zdravím Majkla u kterého jsem byl asi před 12 lety a opravil mi spínací skříňku na této B5.
Myslíte, že by mohlo pomoct přehrát software, když mám už delší dobu zaslepeny EGR ventil a s původním softwarem jsem nic nedělal?
Celou dobu to,ale nevadilo až teď od podzimu.
To časování se provede jak ?

Myslíte, že by mohlo pomoct přehrát software, když mám už delší dobu zaslepeny EGR ventil a s původním softwarem jsem nic nedělal?
Celou dobu to,ale nevadilo až teď od podzimu.

To časování se provede jak ?
- majkl1
- VWmaniak
Časováním to není (alespoň u mě). Rozvody si dělám sám. Synchronizaci mám na nule (jak podle přípravků, tak podle diagnostiky). Ale zkoušel jsem jí měnit od -5 do +5 a krom spotřeby se nezměnilo nic.
Přehrát software po odstranění EGRu netřeba. Leda bys už měl jednotku, co si to hlídá a hodí ti potom chybu (emise do dílny). Motoru to nevadí, ten pojede pořád stejně, ale na STK by byl problém (svítila by ti MIL)
U mého passata (AVF 96kw) to bylo potřeba přehrát, ale u A4 (taktéž AVF 96kw) nebylo potřeba. U bou taktéž EGR už není.
Přehrát software po odstranění EGRu netřeba. Leda bys už měl jednotku, co si to hlídá a hodí ti potom chybu (emise do dílny). Motoru to nevadí, ten pojede pořád stejně, ale na STK by byl problém (svítila by ti MIL)
U mého passata (AVF 96kw) to bylo potřeba přehrát, ale u A4 (taktéž AVF 96kw) nebylo potřeba. U bou taktéž EGR už není.
Yamaha Virago XV 535
Yamaha Virago XV 535
-
- Jezdec
Začalo mi to dělat od této doby :
Auto po nastartování hlavně když bylo horko,tak mi chvili pískal řemen. Ten jsem nechal přitáhnout a od té doby to blbne na ten volnoběh.
Mechanik mi řekl, že to nemůže mít spojitost,tak nevím.
Já mám r.v 12/2000
85\115. 1.9tdi
motor AJM
Tak nevím s tím softwarem, jestli by se měl přehrát, když bych to nechal udělat může se něco pokazit?
Auto po nastartování hlavně když bylo horko,tak mi chvili pískal řemen. Ten jsem nechal přitáhnout a od té doby to blbne na ten volnoběh.
Mechanik mi řekl, že to nemůže mít spojitost,tak nevím.
Já mám r.v 12/2000
85\115. 1.9tdi
motor AJM
Tak nevím s tím softwarem, jestli by se měl přehrát, když bych to nechal udělat může se něco pokazit?
- majkl1
- VWmaniak
2000 se přehrávat nemusí.
Můžeš to zkusit, ale asi bych si na odstranění poškubávání nevsadil.
Pokud přehraješ, dej vědět.
Můžeš to zkusit, ale asi bych si na odstranění poškubávání nevsadil.
Pokud přehraješ, dej vědět.
Yamaha Virago XV 535
Yamaha Virago XV 535
-
- Jezdec
@ majkla1 určitě bych ti dal vědět
Přitažení toho řemenu, to je asi nesmysl,že,
Přitažení toho řemenu, to je asi nesmysl,že,
- majkl1
- VWmaniak
Předpokládám, že mluvíš o tom ke klimakompresoru (ten druhý nevím, jak by se da našponovat).
Vliv by to mít nemělo. Ale klidně ho sundej (třeba i přeřízni), teď do jara to kompresor stejně nepojede. A budeš hned vědět, jestli to má vliv. Já si myslím, že ne.
Na DP ti psali, že mohou podfukovat vstřiky. Taky jsem si to myslel, ale klidně mohu nechat auto stát dva týdny a chytne na drc. To by s podfukujícími vstřiky nešlo. Navíc by patrně přibýval olej. To se u mě též neděje. A asi by to i bylo vidět na stabilizaci volnoběhu, kdy by nějaký vstřik byl výrazněji mimo. Což také nemám.
Vliv by to mít nemělo. Ale klidně ho sundej (třeba i přeřízni), teď do jara to kompresor stejně nepojede. A budeš hned vědět, jestli to má vliv. Já si myslím, že ne.
Na DP ti psali, že mohou podfukovat vstřiky. Taky jsem si to myslel, ale klidně mohu nechat auto stát dva týdny a chytne na drc. To by s podfukujícími vstřiky nešlo. Navíc by patrně přibýval olej. To se u mě též neděje. A asi by to i bylo vidět na stabilizaci volnoběhu, kdy by nějaký vstřik byl výrazněji mimo. Což také nemám.
Yamaha Virago XV 535
Yamaha Virago XV 535
-
- Jezdec
Teď jsem schválně ještě projel a zjistil jsem, že to dělá pouze na ten volnoběh a pouze když stojím na místě.
Otáčky jsou přibližně na 900 a když to škubne,tak mají snahu lehce klesnout.
Zvláštní je,že za jízdy při volnoběhu to nedělá.
- majkl1
- VWmaniak
Mám to přesně stejně.
Yamaha Virago XV 535
Yamaha Virago XV 535
-
- Jezdec
Tak co s tím? Nemůže to být vzduchem, že když to auto jede,tak tam jde vetsi tlak vzduchu ?
- majkl1
- VWmaniak
To si nemyslím. Mě to přijde jako vynechávání jednoho vstřiku nebo nějaký elektrický problém. Jen jsem nepřišel na to, jaký. Jelikož auto jinak funguje normálně, tak se mi nechce vytahovat vstřiky jen kvůli neklidnému chodu na volnoběh při teplém motoru (defakto kvůli pár vteřinám za celý den). Pak bych zjistil, že po zrepasování vstřiků auto jede hůř, pak další vstřiky atd. A dávat 31 (ano to není překlep) litrů za jeden nový vstřik, to jako fakt ne.
Problém je, že u PD stetoskopem neposlechneš vstřiky. VCDS zarytě mlčí, dávky jsou OK, el. svazek nový. Já se s tím prostě smířil.
Problém je, že u PD stetoskopem neposlechneš vstřiky. VCDS zarytě mlčí, dávky jsou OK, el. svazek nový. Já se s tím prostě smířil.
Yamaha Virago XV 535
Yamaha Virago XV 535
-
- Jezdec
Jak jsem psal,já vstriky repas,kabel nový a stejně to nepomohlo
-
- Jezdec
Teď jsem schválně ještě projel a zjistil jsem, že to dělá pouze na ten volnoběh a pouze když stojím na místě.
Když auto stojí a volnoběh kolem 900 otáček škube,tak po přidání od nějakých 1100 otáček to přestane
Když auto stojí a volnoběh kolem 900 otáček škube,tak po přidání od nějakých 1100 otáček to přestane