Jak vycvaknout rámeček kolem řadící páky u B8FL

Interiér, palubky, výbava, sedačky, R packet, elektrika, vybavení

Moderátoři: ejne, pásovec

Odpovědět
Losob
Nový člen
Nový člen

Jak vycvaknout rámeček kolem řadící páky u B8FL

Příspěvek od Losob »

Ahoj.
Jdu opět pro radu. Koupil jsem si od číňanů kabel na deaktivaci start-stop, který se jen vloží jako mezikus pod tlačítko, ale nemůžu dostat ten rámeček kolem řadičky ven. Studoval jsem dnes yt a nenašel jsem žádné video na po fl. Před fl, kde končí rámeček až u popelníku(přihrádky) a z té strany se rámeček s koženkou vycvakne nahoru jsem viděl, ale tady je mezi nabíjecí přihrádkou a rámečkem řadičky ještě kus plastu a ani po vložení plastového páčidla mezi rámeček a plast se nic neděje, taktéž jsem zkoušel zatahat za samotnou koženku ze směru od palubovky a odzadu a nic. Tlačítka samotný vyndat taky nejdou i když jsem si vytvořil háček ze svářecího drátu, tak odzadu tlačítka odjistím a lehce přizvednu, ale vpředu stále na něčem drží. Nechci ty plasty rozlámat, tak se raději ptám, jaký je v tom fígl... :oops:
Dík

Obrázek
Passat B8,5 R-Line 2.0TSI 140Kw
Golf Sportsvan 1.4TSI 92Kw

cervajz
Nový člen
Nový člen

Re: Jak vycvaknout rámeček kolem řadící páky u B8FL

Příspěvek od cervajz »

Ahoj, u FL už samotný tlačítka vyndat nejdou. Musíš vyndat celou manžetu, stačí dát řadící páku k sobě a v části před odkládacím prostorem zajet prsty pod koženku a škubnout, pak rámeček s manžetou převlíkneš přes páku a máš přístup dál, kde jsou v rozích 4 šroubky, po jejich uvolnění už jde s rámečkem manipulovat dostatečně na to abys tam ten kablík narval.
Druhá možnost je přístup z boku po odendání bočního krytu tunelu. Pokud jsi nikdy nesundaval, dělá se poprvé dost blbě. U pedálů je krytka, pod ní šroub. Pak je nutné kryt odtrhnout v místě poblíž rádia (tam kde si většinou opíráš nohu, jsou tam 3 "cvočky") a pak celý ten kus plastu dostat ven.

Pujcim si foto z FB fora:
Přílohy
obrázek_2025-01-20_210149615.png
obrázek_2025-01-20_210149615.png (457.46 KiB) Zobrazeno 2943 x
Naposledy upravil(a) cervajz dne 20.01.2025 23:44, celkem upraveno 1 x.

cervajz
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od cervajz »

Asi takhle nějak https://www.youtube.com/watch?v=NSMQ7yQfyFk jen u FL musíš proste z pod té koženky kde se dá chytnout

respektive tady kolem času 1:50 to vytrhává i z bohu https://youtu.be/zYpYASpVzs0?t=109

Losob
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Losob »

Ahoj, tohle jsou přesně ty videa, na které jsem koukal a o kterých jsem psal a mě to takhle fakt nejde. Rval jsem za to, že se ty plasty prohýbají, ale nevyskočí to. Když se podíváš na moji fotku, mezi chromovým rámečkem a přihrádkou mi zůstává ještě kus plastu, ale na těch videích je chromový rámeček až k přihrádce, tak nevím jestli na to není jiný fígl. Už mě snad jen napadá, jestli to třeba nedrnčelo a někdo to natvrdo nezalepil :( Přístup zboku mě nenapadnul, ale bude to asi podobný u všech vw a u staré pětky jsem ten plast už sundával kvůli opravě PTC, tak to zkusím zítra i tady.
Nebo za to vezmu ještě zítra pořádně i kolem řadičky, ale jestli to zlomím tak se pos*ru :?

Tady jsem označil o čem mluvím...
Obrázek

Losob
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Losob »

Tak se dnes povedlo. System je to stejnej jako u staršího modelu, jen tam ten plast "mezi" zůstane a nedá se to tedy odpáčit jako u staršího typu.Jen se musí zasunout prsty podle koženky dolu směrem od palubovky a rvát a rvát. U mě to drželo brutálně, ale když vyskočila jedna strana, věděl jsem, že je vyhráno.

Obrázek

Obrázek

Peťas
VWexpert
VWexpert

Příspěvek od Peťas »

Takže tak jako vždy: "když to nejde silou, jde to ještě větší silou". :laugh:
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Lupo 1.4 FSI
Obrázek - VW Touran 5T1 2.0 TDI DSG

Auto musi smrdět benzínem (přimhouřím oko i nad naftou) jinak to není auto.

Losob
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Losob »

Asi tak nějak, ale stál jsem nad tím rozkročmo, pr**l na palubovce a chvíli jsem myslel že mi zůstne v ruce celej ten panel :D

petrando30
Řidič
Řidič

Příspěvek od petrando30 »

Ahoj, Díky za fotky. Vidím, že máš i tlačítko jízdních režimů. Funguje ten čínský kabel dobře? V některých recenzích píšou, že pokud jsou i jízdní režimy, tak to blbne. Že třeba pak nejdou ty jízdní režimy přepínat... Který konkrétní kabel jsi kupoval?
Díky

petrando30
Řidič
Řidič

Příspěvek od petrando30 »

Odpovím si sám. Kabel funguje dobře i s tlačítkem jízdních režimů. Kupoval jsem na ebay.de za 18E i s poštou. Vycvaknout rámeček šlo dobře. Mám facelift model.rok 2022.

https://www.ebay.de/itm/306806236144?mk ... name=11400

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“