Vyhřívání zadního skla

Interiér, palubky, výbava, sedačky, R packet, elektrika, vybavení

Moderátoři: ejne, pásovec

Odpovědět
BJHawk
Nový člen
Nový člen

Vyhřívání zadního skla

Příspěvek od BJHawk »

Zdar klubáci,
přesedlal jsem na novější model Passata (2015 B8 Variant), a zjistil jsem, že mi nefunguje vyhřívání zadního skla. Kontrolka se rozsvítí na 2 vteřiny a zhasne, relé necvaká. Diagnostika nic nehlásí, základní nastavení relé procvaká, při testu napíše chybu příliš vysokých otáček motoru, i když jsem na volnoběhu.

Poradí někdo? Nikde na netu jsem nic nenašel.

Petr L
Nový člen
Nový člen

Re: Vyhřívání zadního skla

Příspěvek od Petr L »

Zdravím, přestalo mi fungovat vyhřívání zadního skla a zrcátek, poradí někdo, která je to pojistka. Zkoušel jsem zde hledat, ale nenašel jsem. Moc díky za radu nebo za nasměrování
VW Passat Variant B8 Highline 2,0 TDI BMT 110 DSG

Petr L
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Petr L »

Zdravím, přestalo mi fungovat vyhřívání zadního skla a zrcátek, poradí někdo, která je to pojistka. Zkoušel jsem zde hledat, ale nenašel jsem. Moc díky za radu nebo za nasměrování
VW Passat Variant B8 Highline 2,0 TDI BMT 110 DSG

00Inferno00
Jezdec
Jezdec

Příspěvek od 00Inferno00 »

Vyhřívání nebude mít pojistku, bude připojené napřímo z ŘJ.
VW Passat B8 Variant 2.0TDI 110kW DSG DQ250, DYNAUDIO Confidence, Full LED, DLA, Lane asist, Ambiente, 230V,...

Petr Pasik
Řidič
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Pasik »

1.jpg
1.jpg (13.64 KiB) Zobrazeno 754 x
2.jpg
2.jpg (10.99 KiB) Zobrazeno 754 x
3.jpg
3.jpg (50.09 KiB) Zobrazeno 754 x
4.jpg
4.jpg (124.16 KiB) Zobrazeno 754 x
Zkus se zamyslet,co jsou nižší otáčky než volnoběžné?Ano žádné= otáčky,tzn.při testu logicky jen ,,zapni klíček“ a motor nech spát.A rozhodně neveř blábolu,že bude okruh vyhřívání bez pojistky. Rozhodně tam v pojistkové skříni v kabině pojistka bude-minimálně pojistka na relé viz obrázky

00Inferno00
Jezdec
Jezdec

A vyhřívání zrcátek? Je divné, že to přestalo fungovat společně. Zrcátka jsou dle schématu z ELSY připojená napřímo z ŘJ ve dveřích. Jde do těch skel zrcátek napětí?

OT: Odpovídat na dotaz z roku 2022 je opravdu blábolení bez nějakého hlubšího smyslu.
VW Passat B8 Variant 2.0TDI 110kW DSG DQ250, DYNAUDIO Confidence, Full LED, DLA, Lane asist, Ambiente, 230V,...

Petr Pasik
Řidič
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Pasik »

00Inferno00 píše:
02.03.2026 18:31
A vyhřívání zrcátek? Je divné, že to přestalo fungovat společně. Zrcátka jsou dle schématu z ELSY připojená napřímo z ŘJ ve dveřích. Jde do těch skel zrcátek napětí?

OT: Odpovídat na dotaz z roku 2022 je opravdu blábolení bez nějakého hlubšího smyslu.
Dobrý 🤷🏻,spojil jsem dva dotazy do jedné odpovědi.Jak ten dotaz PetrL. vznesl dvakrat, ztratil jsem se v tom a přehlédl, že první dotaz je od nekoho jiného z 22.Zavady spolu nemusí souviset-z dotazu to rozhodně nevyplývá.Proste si první zavady nevšimneš a druhé ano až po dvou měsících.Nebo souvisí,zkrat na obvodu okna či zrcatka.Shori pojistka,jedna nebo dvě.Pokud zapnu výhřev zadniho okna, pošlu jen příkaz .....rele by mělo sepnout silový obvod,pokud ho nesepne, páč je ko pojistka nebo je relé ko,BCM to hned odpoji.A může klidně odpojit celý okruh vysokoodberovych komfort. spotrebicu. PetřeL-Jak se chová výhřev zrcátek? Zobrazit lze treba na infotainmentu přes komfortní spotřebiče.Kdyz zapneš vyhrev,co vidíš na infotainmentu? Byva třeba i v motorovém prostoru 30A pojistka-tusim pozice 16-pro napájení BCM.Ja sázím na vadnou pojistku-relé.Podle mě s diagnostikou by asi bylo vice jasno. Rear window heater: short to ground nebo by to klidně mohlo být Load management active.Pricina problémů může být opravdu mnohem jednodušší -co baterie a napětí?

00Inferno00
Jezdec
Jezdec

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Interiér + Elektro“