Passat B8 2020-21 s motorem 110kw EVO
Moderátoři: standokan, rapid.direct
-
Losob
- Nový člen

Passat B8 2020-21 s motorem 110kw EVO
Ahoj Všem.
Chtěl bych Vás poprosit o radu.
Vybírám ted nějaké novejší kombi 2020- a chtěl bych se vás(ideálně kdo ten motor máte) zeptat na motor 110kw EVO v passatu.
Jelikož mám služebák, který ale nemohu používat pro soukromé jízdy, musím vlastnit svůj, se kterým najedu cca jen 10tis./rok.
Jak je na tom tato motorizace na kratší trasy?
Samozřejmě vím, že by byl ideálnější 2.0.TSI140kW, který ještě má přímý i nepřímý vstřik, ale aut s tímto benzínovým motorem bych v inzerci napočítal za poslední čtvrt rok co sleduji inzerci denně na prstech a ani jedno mi v něčem nesedlo.
Uvažuji proto o té 110kw verzi, kde je z čeho vybírat, ale netuším, jak moc dobře tento inovovaný motor s dvěma katalyzátory a AdBlue vhodný na krátké trasy za "nákupy"
Passata jsem si vybral hlavně kvůli prostoru. Koukám na auta s nájezdem do cca 140tis. a rozpočet mám 550tis.+-
Díky
Chtěl bych Vás poprosit o radu.
Vybírám ted nějaké novejší kombi 2020- a chtěl bych se vás(ideálně kdo ten motor máte) zeptat na motor 110kw EVO v passatu.
Jelikož mám služebák, který ale nemohu používat pro soukromé jízdy, musím vlastnit svůj, se kterým najedu cca jen 10tis./rok.
Jak je na tom tato motorizace na kratší trasy?
Samozřejmě vím, že by byl ideálnější 2.0.TSI140kW, který ještě má přímý i nepřímý vstřik, ale aut s tímto benzínovým motorem bych v inzerci napočítal za poslední čtvrt rok co sleduji inzerci denně na prstech a ani jedno mi v něčem nesedlo.
Uvažuji proto o té 110kw verzi, kde je z čeho vybírat, ale netuším, jak moc dobře tento inovovaný motor s dvěma katalyzátory a AdBlue vhodný na krátké trasy za "nákupy"
Passata jsem si vybral hlavně kvůli prostoru. Koukám na auta s nájezdem do cca 140tis. a rozpočet mám 550tis.+-
Díky
Passat B8,5 R-Line 2.0TSI 140Kw
Golf 5 Plus 1.9TDI 77Kw
Golf 5 Plus 1.9TDI 77Kw
-
paiadin
- Nový člen

Re: Passat B8 2020-21 s motorem 110kw EVO
Já toho taky moc nenajezdím, za rok mám do 10t km a jezdí se mi s tím motorem dobře, nemám pocit, že bych dělal něco nepatřičného. Prostě sednu a jedu.
VW Passat Variant B8 2.0 TDI 110 kW 2020
-
cervajz
- Nový člen

Jsem na tom podobně. Před rokem jsem koupil B8.5 FL 2020 s najezdem 93tis, ted mam 101tis. Vetsinou kratke trasy kolem 10km a do toho jeste obcas zastavka do skolky atd... Zatim vse v pohode, pred casem jsem menil olej kdyz mel cca 12tis od posledni vymeny. Tyhle motory uz maji specifikaci 0w-20 coz povazuji za "vodu"
ale zase na ty kratke trasy to asi dava smysl.
Diky kratsim kratsam probiha casteji regenerace dpf cca kolem 150-200km, ale i z jinych prispevku jsem pochopil, ze je to normalni. Jak auto vytahnu na delsi cesty tak se interval prodluzuje treba na 400km atd...
Bohuzel dneska uz ani normalni benzin na kratke trasy neni
a motor trpi taky, takze benzin/nafta je skoro jedno...
p.s. do nafty leju pravidelne VIF a po koupi jsem to prohnal cistenim BG PD15, nasledne BG245 a ted jednou rocne dam do nadrze zase BG245. Z informaci od par lidi na FB foru, ktei merili stav vstriku pred a po to opravdu nejaky efekt ma a tech 700kc rocne me nezabije i kdyby to bylo placeno...
Diky kratsim kratsam probiha casteji regenerace dpf cca kolem 150-200km, ale i z jinych prispevku jsem pochopil, ze je to normalni. Jak auto vytahnu na delsi cesty tak se interval prodluzuje treba na 400km atd...
Bohuzel dneska uz ani normalni benzin na kratke trasy neni
p.s. do nafty leju pravidelne VIF a po koupi jsem to prohnal cistenim BG PD15, nasledne BG245 a ted jednou rocne dam do nadrze zase BG245. Z informaci od par lidi na FB foru, ktei merili stav vstriku pred a po to opravdu nejaky efekt ma a tech 700kc rocne me nezabije i kdyby to bylo placeno...
- B8R
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
Já si kupoval 11/2023 B8.5 (facelift) s motorem 110kW EVO a přestože jsem přecházel ze 147kW Kodiaqu, tak to auto jelo v podstatě stejně, protože Kodiaq je velká obluda, která něco váží a má velký odpor vzduchu. Spotřeba není základní ukazatel, ale i z ní jsem byl celkem překvapený. Po půl roce jsem ho nechal načipovat na 140kW a opravilo to prodlevu mezi zmáčknutím plynu a reakcí motoru + to jede ještě lépe.
U všech DSG doporučuji udělat remap DSG, psal jsem o tom tady: https://www.b8r.cz/2024/04/24/remap-dsg ... im-motoru/
Je strašný jezdit bez úpravy po městě (bydlím v Praze), protože to podtáčení motoru je hrůza.
Co se týče spotřeby oleje, byť ti prodejce klidně řekne, že to může žrát 1l na 1000km, tak já nedoléval ani kapku mezi výměnou (15 tisíc km).
Jinak jsem kupoval B8.5 R-line (venek), Variant v pěkné výbavě za 550 tisíc a najeto 93 tisíc. Asi jsem měl z pr**le kliku, protože i dnes jsou ty ceny (po roce a něco) furt podobný, přitom auta mají vyšší nájezdy.
Jinak do nafty leju stejně jako cervajz VIF (letní i zimní), ale na BG jsem slyšel dost negativních zkušeností, kdy to ve stručnosti způsobilo více škody, než užitků. Takže já bych se na BG vykašlal.
Jenom pro informaci, když jsem auto kopil, tak jeden vstřik byl lehce mimo, někdo mi radil taky BG, ale pak mi někdo jiný poradil, ať tam naleju OMV prémiovku a motor opráším akcelerací. Nemyslel tím jet na dálnici 200km/h, ale dávat tomu motoru napít, tzn. zrychlení a jednoduše tu naftu tím motorem "propálit". Stačila jedna nádrž a hodnoty vstřiků se hned srovnaly. Ale pro mě za mě, lejte si do aut co chcete
U všech DSG doporučuji udělat remap DSG, psal jsem o tom tady: https://www.b8r.cz/2024/04/24/remap-dsg ... im-motoru/
Je strašný jezdit bez úpravy po městě (bydlím v Praze), protože to podtáčení motoru je hrůza.
Co se týče spotřeby oleje, byť ti prodejce klidně řekne, že to může žrát 1l na 1000km, tak já nedoléval ani kapku mezi výměnou (15 tisíc km).
Jinak jsem kupoval B8.5 R-line (venek), Variant v pěkné výbavě za 550 tisíc a najeto 93 tisíc. Asi jsem měl z pr**le kliku, protože i dnes jsou ty ceny (po roce a něco) furt podobný, přitom auta mají vyšší nájezdy.
Jinak do nafty leju stejně jako cervajz VIF (letní i zimní), ale na BG jsem slyšel dost negativních zkušeností, kdy to ve stručnosti způsobilo více škody, než užitků. Takže já bych se na BG vykašlal.
Jenom pro informaci, když jsem auto kopil, tak jeden vstřik byl lehce mimo, někdo mi radil taky BG, ale pak mi někdo jiný poradil, ať tam naleju OMV prémiovku a motor opráším akcelerací. Nemyslel tím jet na dálnici 200km/h, ale dávat tomu motoru napít, tzn. zrychlení a jednoduše tu naftu tím motorem "propálit". Stačila jedna nádrž a hodnoty vstřiků se hned srovnaly. Ale pro mě za mě, lejte si do aut co chcete
Passat B8 2.0TDi 110kW R-Line (model 2021) blog na https://www.B8R.cz - Vytvořil jsem databázi míst, kde vyřídíte evidenční kontrolu https://www.evidencni-kontrola.cz
-
Losob
- Nový člen

Už to sice není aktuální, ale díky za vaše postřehy, který se třeba budou hodit někomu jinému.
Já nakonec sehnal 2.0TSI 140kw komplet v r-line, ale taky jsem si musel trochu připlatit nad původní rozpočet. Ty benzínový B8,5 nejen v čr prostě nejsou a když jsem před vánoci tohle kupoval, na inzerci jsem našel 2+ se tam zjevilo to moje. Oproti tomu v těch evo motorech je z čeho vybírat. Já se ale fakt bál toho dpf+adblue. Předtím jsem měl mondeo, které jsem kupoval na 110tis a po pěti letech prodával na 160tis. a už regenerovalo snad každých 100km takže se asi blížila jeho smrt. Tady je ten systém ještě složitější + adblue. No kéž by vám to namotalo bez poruchy aspoň 300tis...
Zase na druhou stranu prý dokážou ty 110kw evo motory jezdit pod 5 litrů, já s tím benzínem jezdím couračky ted v zimě kolem 8,5-9l/100
Já nakonec sehnal 2.0TSI 140kw komplet v r-line, ale taky jsem si musel trochu připlatit nad původní rozpočet. Ty benzínový B8,5 nejen v čr prostě nejsou a když jsem před vánoci tohle kupoval, na inzerci jsem našel 2+ se tam zjevilo to moje. Oproti tomu v těch evo motorech je z čeho vybírat. Já se ale fakt bál toho dpf+adblue. Předtím jsem měl mondeo, které jsem kupoval na 110tis a po pěti letech prodával na 160tis. a už regenerovalo snad každých 100km takže se asi blížila jeho smrt. Tady je ten systém ještě složitější + adblue. No kéž by vám to namotalo bez poruchy aspoň 300tis...
Zase na druhou stranu prý dokážou ty 110kw evo motory jezdit pod 5 litrů, já s tím benzínem jezdím couračky ted v zimě kolem 8,5-9l/100
Golf 5 Plus 1.9TDI 77Kw
Golf 5 Plus 1.9TDI 77Kw
- B8R
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
Mně u komplet R-line štvou ty kožené sedačky. Já to měl, v létě to je rozpálený, v zimě to strašně studí, za mě zlatá alcantara.
Jinak máš recht, že DPF a AdBlue není úplně potěšení, často se řeší únik močoviny přes hadičky, ale třeba ten stav DPF se dá zjistit přes diag, já ho měl při nákupu někde na 20% životnosti, takže jsem to bral "jakože v pohodě". Jinak jezdit se s tím dá pod 5 litrů i při plném naložení, pokud na to člověk úplně nedupe, je to celkem příjemný, ale upřímně, nejsem ten, co to auto bude držet do 300 tisíc km, ale něco pod 200k km ho pošlu do světa, protože nechci čekat na velké investice.
Protože to je můj první Passat, tak mě trošku zklamala kvalita. Ten vrzající podvozek, který se "jakoby" řeší mazáním je za mě špatně. Vyřešit se to dá výměnou silentbloků za "plnější", ale proč tohle nemá VW vychytaný, to je mi záhadou.
Ať auto slouží
Jinak máš recht, že DPF a AdBlue není úplně potěšení, často se řeší únik močoviny přes hadičky, ale třeba ten stav DPF se dá zjistit přes diag, já ho měl při nákupu někde na 20% životnosti, takže jsem to bral "jakože v pohodě". Jinak jezdit se s tím dá pod 5 litrů i při plném naložení, pokud na to člověk úplně nedupe, je to celkem příjemný, ale upřímně, nejsem ten, co to auto bude držet do 300 tisíc km, ale něco pod 200k km ho pošlu do světa, protože nechci čekat na velké investice.
Protože to je můj první Passat, tak mě trošku zklamala kvalita. Ten vrzající podvozek, který se "jakoby" řeší mazáním je za mě špatně. Vyřešit se to dá výměnou silentbloků za "plnější", ale proč tohle nemá VW vychytaný, to je mi záhadou.
Ať auto slouží
Passat B8 2.0TDi 110kW R-Line (model 2021) blog na https://www.B8R.cz - Vytvořil jsem databázi míst, kde vyřídíte evidenční kontrolu https://www.evidencni-kontrola.cz
-
Losob
- Nový člen

Popravdě, kůži a panoramu jsem v autě fakt mít nechtěl, ale nebylo z čeho vybírat, no...
Vpředu si zapnu v zimě výhřev a je pohoda, ale na léto si nechám asi nějakej bílej hadr pod prdelí:) A silentbloky už jsem ted při velkým servisu nechal dát taky, ale jaký mi tam dali fakt nevím, maximálně je nechám udělat za rok-dva znovu a dám tam ty lepší, když už to ted vím.Jinak zatím spokojenost. Ale to už jsme daleko od tématu...
Golf 5 Plus 1.9TDI 77Kw
Golf 5 Plus 1.9TDI 77Kw
-
cervajz
- Nový člen

Gratuluji k pašíkovi
když už jsme offtopic, já silentbloky zatím jen mažu. Jezdím hlavně v Praze, takže samej retardér atp, po koupi klasické vrzání. Namazal jsem pastou od FEBI 31942 (má specifikaci VW pasty kterou to v servisech mažou) a o vrzání od té doby nevím. Před zimou jsem to zase preventivně máznul, naštěstí to jde dělat i na parkovišti, jen se sehnout a natáhnout na správné místo. Na jaře to udělám zase atd. Balení pasty vystačí na roky, ale mám malý nájezd a chápu, že někomu to může vrzat víc a lidi co jezdí hodně to každý měsíc mazat nebudou, pak raději plné silentbloky, jen bude auto asi tvrdší.
Na FB foru, kam doporučuji vlézt (pokud už nejsi) se řeší i "vylepšený" kryt motoru, ale zrovna i od kolegy B8R a jeho blogu tuším, že to není zrovna trvalé řešení.
Na FB foru, kam doporučuji vlézt (pokud už nejsi) se řeší i "vylepšený" kryt motoru, ale zrovna i od kolegy B8R a jeho blogu tuším, že to není zrovna trvalé řešení.
- B8R
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
Losob
Vyhřívání sedaček tomu samozřejmě pomůže (nechápu dobu, kdy někdo měl kožené sedačky bez výhřevu), ale stejně tou zadnicí musíš na to ledový sednout a čekat, než se to zahřeje. Alcantara nehřeje, ale nestudí a je zahřátá za 2 minuty tak, že ji vypínám. U silentbloků držím palce, ať to nevrže...
Cerjvaz
Taky jezdím po Praze a právě díky retardérům a větráním v létě jsem zjistil, že to vrže jak idiot. Se zataženýma oknama jsem to neregistroval, ale stačilo vyvětrat a eh.... co to je sakra za zvuk. Jak stará Felicie před rozpadem...
Co se týče té FB skupiny a vylepšeného krytu motoru, tak to ti rovnou řeknu, že si ušetři ty peníze a čas a vykašli se na to. Já si to, jak jsem psal zde: https://www.b8r.cz/2024/02/22/vrzani-pr ... -vyreseno/ nechal na velké doporučení skupiny na FB (kde se vlastně doporučuje všechno, co "kamarádi správců" dělají) udělat a když mi to začalo po 4 měsících zase vrzat, tak mi ten "doktor vrzání" neodepsal ani na jednu z několika zpráv. Ty mu tam necháš svůj dekl, on ti dá jiný dekl, šplichne na to čistidlo, promaže to, stáhne tě o pár tisíc a s pocitem klidu odjíždíš.
Ten kryt má pomoct tomu, že se k tomu silentbloku nedostane tolik bordelu z cest, ale jak jsem psal... po 4 měsících návrat. Já nechal vyměnit silentblok za plnější, vůbec to není tvrdší, naopak bych řekl, že je to příjemnější jízda a nakonec to hlavně nevrže... Pokud začne, budu první, kdo to sem napíše....
Jinak abych lezl co chvilu pod auto a něco tam mazal, na to jsem si nekoupil auto za půl milionu.... a to je vlastně to, co mě celkem na VW zamrzelo.
Vyhřívání sedaček tomu samozřejmě pomůže (nechápu dobu, kdy někdo měl kožené sedačky bez výhřevu), ale stejně tou zadnicí musíš na to ledový sednout a čekat, než se to zahřeje. Alcantara nehřeje, ale nestudí a je zahřátá za 2 minuty tak, že ji vypínám. U silentbloků držím palce, ať to nevrže...
Cerjvaz
Taky jezdím po Praze a právě díky retardérům a větráním v létě jsem zjistil, že to vrže jak idiot. Se zataženýma oknama jsem to neregistroval, ale stačilo vyvětrat a eh.... co to je sakra za zvuk. Jak stará Felicie před rozpadem...
Co se týče té FB skupiny a vylepšeného krytu motoru, tak to ti rovnou řeknu, že si ušetři ty peníze a čas a vykašli se na to. Já si to, jak jsem psal zde: https://www.b8r.cz/2024/02/22/vrzani-pr ... -vyreseno/ nechal na velké doporučení skupiny na FB (kde se vlastně doporučuje všechno, co "kamarádi správců" dělají) udělat a když mi to začalo po 4 měsících zase vrzat, tak mi ten "doktor vrzání" neodepsal ani na jednu z několika zpráv. Ty mu tam necháš svůj dekl, on ti dá jiný dekl, šplichne na to čistidlo, promaže to, stáhne tě o pár tisíc a s pocitem klidu odjíždíš.
Ten kryt má pomoct tomu, že se k tomu silentbloku nedostane tolik bordelu z cest, ale jak jsem psal... po 4 měsících návrat. Já nechal vyměnit silentblok za plnější, vůbec to není tvrdší, naopak bych řekl, že je to příjemnější jízda a nakonec to hlavně nevrže... Pokud začne, budu první, kdo to sem napíše....
Jinak abych lezl co chvilu pod auto a něco tam mazal, na to jsem si nekoupil auto za půl milionu.... a to je vlastně to, co mě celkem na VW zamrzelo.
- Jirka.
- VWmaniak

Jen pár postřehů z pozice mechanika. Ty EVO motory oproti předchozí generaci trpí víc na rozvody, pískání té spodní malé kladky ve 120t je zcela běžné. Co je celkem průšvih je regulace na turbu kdy jsem se několikrát setkal s autem padajícím do nouze a vypisujícím závadu REGULACE VZPŘÍČENÁ bohužel regulace na tenhle motor není samotatny ND, takže celý turbo, když jsme to dělali naposled na nějaký OIV tak se to dělalo i s novým dpf protože pánovi v autorizáku řekli že je taky na hraně protože auro má najeto 270t. V autorizáku celá akce naceněná na 150 bez dph. Jinak to jsou fajn motory prd to žere a celkem dobře to funguje.
Naposledy upravil(a) Jirka. dne 16.01.2025 17:26, celkem upraveno 1 x.
ŠKODA 1000MB DE LUXE
ŠKODA 136GL Tuzex
Pásovec 3C 2.0TDI BKP Highline DSG
ŠKODA Octavia RS CEGA
ŠKODA 136GL Tuzex
ŠKODA Octavia RS CEGA
- B8R
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
Pískání myslíš od čeho? Mně motor syčí po startu, ale za 5 minut je relativně klid. Nemám najeto ani 120k km. Když už se to bude řešit, tak udělám rovnou rozvody, byť na to je ještě relativně brzo. Na kolik vyšlo nové turbo bez DPF? Dá se tomu nějak předejít?
- Jirka.
- VWmaniak

Pískání od kladky rozvodů. Je to takový pravidelný popiskování co se zvyšuje s otáčkama motoru, dělá to většinou jen ráno studené. Je to od té malé spodní kladky na rozvodech, je v ní málo vazeliny. Turbo záleží jaké, jestli nové, nebo nějaké použité, práce jestli to je 4x4 atd, předejít se tomu asi nijak nedá.
ŠKODA 1000MB DE LUXE
ŠKODA 136GL Tuzex
ŠKODA Octavia RS CEGA
ŠKODA 136GL Tuzex
ŠKODA Octavia RS CEGA
- B8R
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to bude ono (to pískání). Říkal jsem si, že nechám udělat rozvody jak se bude příště měnit olej. Akorát někdo strašil, že za 25 tisíc km mu to začalo znova.... VW high quality.... Turbo jsem koukal, že 24 za nové a 11 za repas.
Turbo jsem dělal na Octavii ve 140 a dával jsem rovnou nové, koukám, že cena se nezměnila.
Turbo jsem dělal na Octavii ve 140 a dával jsem rovnou nové, koukám, že cena se nezměnila.
- Jirka.
- VWmaniak

Po 25t snad ne, nebo asi záleží co tam kdo dal za sadu, já dávám origo i s pumpou, není to tak drahý s prací to vyjde na 15, tak by to mělo vydržet jak z výroby. Turbo nevím jaké si koukal, ale origo na skodadilech vychazi skoro 49, nějaká druhoška asi 28. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/ ... 51468.html
ŠKODA 1000MB DE LUXE
ŠKODA 136GL Tuzex
ŠKODA Octavia RS CEGA
ŠKODA 136GL Tuzex
ŠKODA Octavia RS CEGA
- B8R
- Řidič

- Kontaktovat uživatele:
"Vydržet jak z výroby"... toho se právě děsím, ono i těch 93 tisíc (kupoval jsem to v té době a už to pískalo) není za mě úplně zázrak, když to má vydržet 210k km. S originalem jinak problém nemám. Jinak nové turbo jsem našel tady: https://www.turboexpert24.cz/2638-nove- ... 110kw.html
To je celkem skokový rozdíl.
To je celkem skokový rozdíl.