Dobrý deň neviete poradiť.
Menil som si rozvody za original, všetko ok.
Checel som vyčistit VVC Variabilný ventil na vačkovú hriadeľ tak som musel po 10 rokoch prvý krát odpojiť baterku.
Vybral som ventil (pekne špinavý) rozobral skriňu tam je také sitko s guličkou a to tiež zanesené , vyčistil a zložil (dlhý štart po dlhšiom odstavení auta)
Poskladal a vložil nabitú 10 ročnú baterku. Auto naskočilo ale na palubovke svietilo mnoho kontroliek a na obrazovke som toľko poruch ani nevidel. nešlo čo si pamätám riadenie, ani jeden assistent, kontrola pneumatik, auto sa rozbehlo len keď sa pridal plyn , prevodovka a mnoho poruch P0xxx. cez VCDS to nešlo vymazať , vracalo sa to. Obliali ma poty čo teraz idem to previesť. Po pár zatočení volantom aby som sa dostal z garáže začali kontrolky zhasínať naskočili assistenti a všetko sa vrátilo do normalu. Vymazal som všetky chyby cez VCDS a začal nastavovanie cez obrazovku. Jedine čo nejde ako pred tým je že ked začne pískať senzor v predu alebo v zadu tak niekedy sa na obrazovke ak ked bola vypnutá zjavilo autičko a ukazovalo vzdialenosť s paličkami.
Teraz nie a neviem prečo.
Side assistent (mrtvy uhol) nefungoval už mnoho rokov pred tým ale toto ukazovalo automaticky.
Neviete kde nastaviť ???
Dakujem
Passat B8 2.0 TDI 110Kw CRLB 2015
Nezobrazuje park assistent na obrazovke ale piska ok.
- mirob
- Řidič

- 00Inferno00
- Jezdec

Re: Nezobrazuje park assistent na obrazovke ale piska ok.
Trošku bych s tím pojezdil, jestli se to nesrovná.
VW Passat B8 Variant 2.0TDI 110kW DSG DQ250, DYNAUDIO Confidence, Full LED, DLA, Lane asist, Ambiente, 230V,...
- mirob
- Řidič

Ano mali ste pravdu, večer som to bol v garaži to skontrolovať znova a už po cca 10km to začalo fungovať ako pred tým. Sorry, stresoval som tak som založil tento case, ak chce administrator prosim zmazať. Ale možno pre ostatných baterka odpojená po desiatich rokoch, lebo aj filter DSG vymeniš bez odpojenia a čo rozvody tak meniť skôr ako 210K. Mne sa pokazila teraz vodna pumpa v Albansku 202K , sme dolievali vodu z potoku až domov, ostatne veci ako remeň boli celkom fajn . Dal som original VW pumpu a teraz sa motor zohreje o polovicu skôr tak stara asi už nefungovala. Kto ma starý 2015 a tuším 2016 system VVC zle ranne štarty, hlavne v lete (chyba camshaft atď) sú dve možnosti 1 rozobrať starý system a pekne vyčistiť alebo kupiť nový system cez 400€ plus práca.
PS. Prosím ale postupovať podľa manualu, inač to dopadne zle.
PS. Prosím ale postupovať podľa manualu, inač to dopadne zle.
-
p4r4d0x
- Řidič

Odpojovani baterky na MQB zpusobi ze to prvnich par desitek metru jede jak kopa hnoje, to je celkem normalni. Projet to kolem baraku a smazat chyby, bude klid.