Passat B8.5 vs Golf 8

3G5 / 3G2 2014 - 201.
Odpovědět
Kuba5
Nový člen
Nový člen

Passat B8.5 vs Golf 8

Příspěvek od Kuba5 »

Ahoj,

po pár letech s Golfem Variant 7.5 (Maraton edition) 1.0 TSI 81kW chci upgradovat. Golf začíná mít docela dost najeto a chci ho včas poslat dál. :)

Vyvstala teda otázka na náhradu. Nepotřebuju větší auto, ale menší taky nechci. Určitě chci automat a pokud možno, co nejlepší výbavu. Přirozeně se nabízí Golf 8 (spíš asi před FL) nebo Passat B8.5 (tedy po FL). Díval jsem se i po jiných značkách, ale nenašel jsem vhodného kandidáta, chci co nejvíc moderní auto a nejsem takový ten konzervativec co nechce v autě jediný displej. Tím padají Japonci, Korejci. Francouze riskovat nechci a hlavně si nechci pohoršit, protože Golf 7.5 nastavil ve své třídě laťku poměrně vysoko.

Kandidáti tedy jsou:
Golf 8 1.5 eTSI 110kW DSG ve výbavě Style - vzhledem k mým požadavkům dává asi největší smysl, ale trochu mi vadí takový nedospělý vzhled
Passat B8.5 1.5 TSI 110kW DSG nebo lépe 2.0 TSI 140kW - vzhledem k mým požadavkům na moderní auto to musí být kus s virtuálním kokpitem, největším 9.2" infotainmentem a takový auta jsou v benzínu vzácný, navíc se později asi špatně prodávají (hlavně ta 1.5, která už bude výkonem na tak velký auto na hraně?)
Seat Leon FR - dobrý poměr cena/výkon, zajímavý vzhled, ale obávám se až moc sportovně naladěného podvozku, rád bych spíše komfort
Octavia 4 - nikdy jsem Škodu nechtěl, beru to jen jako služební auto, jediná výhoda oproti Golfu je vzhled a prostornost

Prosím, je tu někdo, kdo ideálně jel v Golfu 7.5, Passatu B8 i Golfu 8 a mohl by říct hlavní rozdíly? Ve všech autech jsem seděl, ale zatím nejel. Vzhledem k tomu, že Passat B8 už se dávno neprodává/nevyrábí, je skoro nemožný se v něm projet. Má otázka míří hlavně na komfort při přejíždění nerovností a hluku od podvozku. V tomto bych si rád polepšil, tím pádem Leon asi nedává smysl a zbývá jen Golf 8 nebo Passat.

Díky za každou zkušenost.

velickin
Řidič
Řidič

Re: Passat B8.5 vs Golf 8

Příspěvek od velickin »

Já myslím, že ve všech autech co píšeš je docela velký výběr. Jen tomu věnovat čas, najít, svézt se, a udělat si sám názor.

oneb1t
VWagenista
VWagenista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oneb1t »

dobre vybavenej passat B8 je lepsi auto nez golf 8 -> a ten 9.2 display + MHI2 se da pri nejhorsim do hezkyho kousku dodelat

Peťas
VWexpert
VWexpert

Příspěvek od Peťas »

Mě přijde už ten výběr aut takový zvláštní. Jsou ta zamíchané různé kategorie a značky aut a ruzné typy karoserie. Buď přece vím, jakou karoserii chci (Hatchback - Golf, Kombi - Golf, Liftback - Octavia, Sedan/Kombi - Passat), je mi jedno jaká značka to bude a potom vybírám mezi různými značkami. Nebo vím jakou konkrétní značku chci a vybírám z toho, co má ona v nabídce. Když se budu držet přímo VW, tak vybírat mezi Golfem a Passatem??? Co vede člověka k tomu, že neví, jestli chce menší, nebo větší auto?

Fakt by mě zajímaly tyhle myšlenkové pochody. Dokáže mi to někdo vysvětlit?

P.S.: tenhle příspěvek sice nijak nepomůže v rozhodnutí, ale s tématem tak nějak souvisí.
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Lupo 1.4 FSI
Obrázek - VW Touran 5T1 2.0 TDI DSG

Auto musi smrdět benzínem (přimhouřím oko i nad naftou) jinak to není auto.

Kuba5
Nový člen
Nový člen

Příspěvek od Kuba5 »

Petas:
Ja nejak nechapu co by na tehle myslenkovych pochodech melo byt nepochopitelny.
Co vede cloveka k tomu, ze nevi jestli chce mensi (Golf) nebo vetsi (Passat)? Asi prave ty rozdily ne? Ty to pises jakoby byl Passat jen trochu vetsi Golf, jinak stejny auto. A to preci neni vubec pravda. Ostatne to je prave to na co jsem se tu puvodne chtel zeptat. Jak moc velky rozdil mezi Golfem a Passatem bude z hlediska komfortu na nerovnostech, odhlucneni.
Lide si auto nevybírají jen podle barvy a podle velikosti.
A o liftbacku ani hatchbacku jsem tady nic nepsal. Myslim, ze je jasne, ze kdyz srovnavam s Passatem tak mam na mysli kombi varianty a vsechny zmineny auta kombi muzou byt.

velickin, oneb1t:
Diky za reakce. Souhlas. Bohuzel Passaty B8 nenabizi zadne carsharingy ani pujcovny tak si ho budu muset projet alespon v nejakem bazaru.
Golfem 8 jsem uz jel a v nejakych vecech se oproti sedmicce zlepsil, v nekterych zase zhorsil.

Peťas
VWexpert
VWexpert

Příspěvek od Peťas »

Trošku moc "neznámých". Nevím jakou značku auta chci, nevím jaký model chci, nevím jaký motor (výkon) chci. No aspoň víš, že chceš kombi.

Prostě je nějak moc toho "nevím co vlastně chci".
Obrázek - VW Golf I Cabrio 1.8 SportLine
Obrázek - VW Golf V 2.0 GTI Pirelli DSG
Obrázek - VW Lupo 1.4 FSI
Obrázek - VW Touran 5T1 2.0 TDI DSG

Auto musi smrdět benzínem (přimhouřím oko i nad naftou) jinak to není auto.

Odpovědět

Zpět na „Passat B8“