po pár letech s Golfem Variant 7.5 (Maraton edition) 1.0 TSI 81kW chci upgradovat. Golf začíná mít docela dost najeto a chci ho včas poslat dál.
Vyvstala teda otázka na náhradu. Nepotřebuju větší auto, ale menší taky nechci. Určitě chci automat a pokud možno, co nejlepší výbavu. Přirozeně se nabízí Golf 8 (spíš asi před FL) nebo Passat B8.5 (tedy po FL). Díval jsem se i po jiných značkách, ale nenašel jsem vhodného kandidáta, chci co nejvíc moderní auto a nejsem takový ten konzervativec co nechce v autě jediný displej. Tím padají Japonci, Korejci. Francouze riskovat nechci a hlavně si nechci pohoršit, protože Golf 7.5 nastavil ve své třídě laťku poměrně vysoko.
Kandidáti tedy jsou:
Golf 8 1.5 eTSI 110kW DSG ve výbavě Style - vzhledem k mým požadavkům dává asi největší smysl, ale trochu mi vadí takový nedospělý vzhled
Passat B8.5 1.5 TSI 110kW DSG nebo lépe 2.0 TSI 140kW - vzhledem k mým požadavkům na moderní auto to musí být kus s virtuálním kokpitem, největším 9.2" infotainmentem a takový auta jsou v benzínu vzácný, navíc se později asi špatně prodávají (hlavně ta 1.5, která už bude výkonem na tak velký auto na hraně?)
Seat Leon FR - dobrý poměr cena/výkon, zajímavý vzhled, ale obávám se až moc sportovně naladěného podvozku, rád bych spíše komfort
Octavia 4 - nikdy jsem Škodu nechtěl, beru to jen jako služební auto, jediná výhoda oproti Golfu je vzhled a prostornost
Prosím, je tu někdo, kdo ideálně jel v Golfu 7.5, Passatu B8 i Golfu 8 a mohl by říct hlavní rozdíly? Ve všech autech jsem seděl, ale zatím nejel. Vzhledem k tomu, že Passat B8 už se dávno neprodává/nevyrábí, je skoro nemožný se v něm projet. Má otázka míří hlavně na komfort při přejíždění nerovností a hluku od podvozku. V tomto bych si rád polepšil, tím pádem Leon asi nedává smysl a zbývá jen Golf 8 nebo Passat.
Díky za každou zkušenost.