POI Radary CZ - "Discover Media"

3G5 / 3G2 2014 - 201.
Uživatelský avatar
lukas232
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 08.09.2017 12:47

POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od lukas232 »

Kdyby někdo chtěl - nově jsem si dával dohromady POI pro CZradary. Jsou rozděleny do několika kategorií (úsekové podle rychlosti, hlídky, stacionární, kamery na křižovatkách). Není tam EU radary - snad v nějaké další verzi. Stačí rozbalit ZIP a nahrát na SD kartu - a následně Navigace, Nastavení, Správa paměti, Aktualizace z SD karty. Pozor smaže to předchozí uživatelsky nahrané POI.
Přílohy
CZ_POI_VW12082018.zip
(268.75 KiB) Staženo 656 x
Passat B8 BiTDI

Uživatelský avatar
eauto1.cz
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1474
Registrován: 29.09.2014 11:41
Bydliště: Opavsko
Kontaktovat uživatele:

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od eauto1.cz »

Luxus, dík!
Já bych neskromně ihned prosil k tomu aspoň Německo a budu spokojen :drinks:

Podle mě je lepší, když dáš radary všechny včetně kamer na semaforech do jednoho pytle.
Důvod je, že je omezeno zobrazování několika kategorií POI.
Když dám pět typů radarů, k tomu restaurace, parkoviště, pumpy, tak víc toho nepřidám a pak mi chybí třeba banky servisy atp...

Zpomaluješ u každého, je jedno co to je za typ jestli takový nebo makový radar.
Auto1 - Import a prodej aut http://www.eauto1.cz"

Uživatelský avatar
Sharpe1
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 28
Registrován: 17.12.2017 15:14

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od Sharpe1 »

Tak toto hned otestuji, to je přesně, co mi chybělo k plné spokojenosti! :) Dám vědět. Každopádně díky moc.
Vidím, že je stejně update k 12/12/2017, takže stáhnu rovnou i nové podklady. Jinak super, že VW dává aktualizace navigace zdarma!!!

Update ke stažení zde:
https://webspecial.volkswagen.de/maps/int/en/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sharpe1
Passat B8, 1.4TSI ACT 110 kw

hampejz
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 224
Registrován: 05.04.2009 15:13

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od hampejz »

Díky za tip na mapy. Úspěšně nahrané.

POI - to mi bohužel nechce nahrát :( co mohu dělat špatně? a případně nedá se nahrát přes car-net?
Přílohy
9e1AVZkaTcanKoICr7TBMA.jpg

RBKVW
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 22
Registrován: 23.04.2017 23:05

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od RBKVW »

jakékoliv POI pro CZ si stáhnu zde : poi.cz
(pokud budete mít lepší typ na zahraniční POI tak dejte vědět) za zatím stahuji jakékoliv zahraniční POI obsahuje i CZ zde, vybrat zemi a typ poi např. speedcamera : https://poiplaza.com/index.php?p=search" onclick="window.open(this.href);return false;
soubory ve verzi .gpx dále si stáhnu příslušnou ikonu-obrázek .bmp
nahraji do PC jak soubor .gpx tak obrázek .bmp
otevřu carnet, nahraju to z počítače do zvláštních cílů a při výběru k příslušnému souboru .gpx přiřadím v rámci výběru i obrázek .bmp
nasypu tam i radary rakousko, německo, itálie a volím popis abych se v tom vyznal tj. stejné názvy akorát počáteční písmena CZ, AT, DE, IT atd. (bohužel kategorií je hodně a omezený počet zobrazovaných zvláštních cílů tj. při přejezdu hranic v autě volím radary příslušné země)
v počítači lze jednotlivé kategorie sloučit do sebe a nasypat to tam jako celek, zatím jsem nedělal není čas
v autě dám aktualizovat systém zvláštní cíle a z carnetu se to tam nasype samo
jediné co mi nefunguje je, že discover_pro umí zvukově upozorňovat na zvláštní cíle je tam zátržítko v nastavení navigace, nevím jestli k těm poi mám dohrát i upozorňovací zvuk ? a celé znovu to musím ještě vyzkoušet,
ale aby mi to pípalo i u míst z častým výskytem hlídek by se mi asi nelíbilo, budu ještě zkoušet tj. zatím jen kouknu občas do mapy jestli tam svítí ikona nebo ne,
zvláštní cíle POI se zobrazují pouze na displeji rádia na displeji místo přístrojů se nezobrazují ani nahrané ani standardní

Uživatelský avatar
Sharpe1
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 28
Registrován: 17.12.2017 15:14

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od Sharpe1 »

Tak funguje skvele! Diky moc. Zahranici az bude prilezitost...jen se zeptam z toho serveru poi.cz teda nutne stahovat Garmin GPX, aby si to rozumelo s Discover Media?
Přílohy
IMG_20180301_175305.jpg
Passat B8, 1.4TSI ACT 110 kw

jprichmond
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 49
Registrován: 20.02.2008 11:51
Bydliště: Ostrava

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od jprichmond »

1. Nefunkční aktualizace POI z "Chyba data nedostupná, vložte zdroj s daty..."
Prosím pokoušel jsem se nahrát POI přes SD/USB ale vždy se stejným výsledkem jak píše někdo výše tj že aktualizace nenalezeny. Mám Discover Pro 10/2016 verze HW H51 verze SW 0814 a ani pokus i na WWW
http://webspecial.volkswagen.de/infotai ... Navigation" onclick="window.open(this.href);return false;
vytvořím soubory pro import tak to nejede. Pokud si z tohoto VW fóra stáhnu starší POI import soubor, který jsem tam našel, tak naimportovat lze.

Předpokládám, že je to verzí SW 0814 a musím s tím do servisu na aktualizaci.

2. CarNet import funguje, jenže bez zvukové signalizace je to nepoužitelné.
Nebo někdo znáte tip jak připravit GPX nebo jiné POI tak aby zahrnovaly zvukové upozornění a pak to prošlo CarNetem ?
Zvukový parametr importu jsem našel pouze na WWW přípravě viz bod 1 kde se to zaklikne.

3. Na WWW fóru v ANGLII k Tiguanu 2017 jsem našel obrázky se zobrazení Speedcam-Radarů také na Active info Display.
Předpokládám, že to do Passat B8 AID asi dostat nelze...nebo máte někdo tip jako to tam dostat ?

Děkuji za radu, tip.

Jarek

Uživatelský avatar
123talis
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 36
Registrován: 15.03.2018 20:56

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od 123talis »

Môže niekto hodiť link na SVK POI? pre Discover Media.
Passat B8 Individual, 110kW, DSG, F1, Full LED.

Uživatelský avatar
eauto1.cz
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1474
Registrován: 29.09.2014 11:41
Bydliště: Opavsko
Kontaktovat uživatele:

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od eauto1.cz »

Kdo umí přidat POI do AID? :P
Sledujte foto, ikony obchodů jsou POI, takže by tam šly logicky i radary a cokoliv.
208526951-w988-h741.jpg
¨

V autě mám na AID pouze dopravní omezení z TMC jako uzavírky a objížďky, ale POI se nezobrazují!
Přitom na MIBII DiscoverPro jsou zobrazeny.

Buď to chce nějakou aktualizaci SW?
Nebo to umí až jednotky MIB3?
Nebo povolit přes skryté MENU?
Nebo jen nainstalovat, jak?

-----------------------------------------------------
INSTALACE POI DO NAVI ZDE
pozor případně na zamknutí/odemknutí SD myšleno redukce MINI SD/SD adaptéru...
SD-Karta systém souborů FAT32 nebo menší, naformátovat
Stáhni přílohu pod tímto příspěvkem. POI pro celou evropu s akustickým hlášením
stažený soubor rozbalit v PC
Z PC nakopírovat na SD takto EXAKTNĚ, né jinak!
V hlavním adresáři, né ve složce je cesta „PersonalPOI\MIB2HIGH“ takto vložit, né jinak. Ověř to dvakrát, než vytáhneš SD z PC, že to tak je a že v posledním adresáři mášpatřičný stažený obsah skutečně, né prázdnou složku...
POI v Discover Pro jako UPDDATE map instalovat
V menu POI zvolit kategorie, které chci zobrazit na mapě
V menu nastavit případné akustické varování před POI
Fertig :drinks:
Přílohy
volkswagen.zip
(1.04 MiB) Staženo 357 x
Auto1 - Import a prodej aut http://www.eauto1.cz"

jprichmond
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 49
Registrován: 20.02.2008 11:51
Bydliště: Ostrava

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od jprichmond »

Dekuji za soubor VW....ZIP.
V ZIPu souboru jsou ale soubory formátu CSV a ikony, OK.. šlo ale nahrát jen přes Car-Net a bez zvukového upozornění. Mám DM PRO II 10/2016 a v nastavení NAv mám aktivní zvukové upozornění :(
Přes WWW odkaz VW na tvorbu instalace jsem nezkoušel, neboť mi nefunguje... ale je pravda že to dávám na SD tak jak se mi uloží na PC tj
kořen adresář PersonalPOI a soubor metainfo2.txt a v adresáři PersonalPOI pak adresáře MIB2DE, MIB2HIGH, MIB2TSD....
Kartu SD zamknu pro přepis a při importu stejně hlásí, že nenalezl zdroj.

Zkusím zajet do tohoto servisu na povýšení verze SW v DM Pro ... snad to pak půjde aktualizovat z SD :)

Ale přesto se mi více líbí si to posílat přes Car-Net ale co musí být v CSV aby to zvukově upozorňovalo fakt nevím...

J

Uživatelský avatar
eauto1.cz
VWagenista
VWagenista
Příspěvky: 1474
Registrován: 29.09.2014 11:41
Bydliště: Opavsko
Kontaktovat uživatele:

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od eauto1.cz »

Zkus tento druhý link tam jsou radary co na MIB2 Discover Pro POI zvukově hlásí, ale dej si nejdřív aktualizaci, ta je tam taky
Auto1 - Import a prodej aut http://www.eauto1.cz"

Uživatelský avatar
vally_ny
VWjunior
VWjunior
Příspěvky: 1922
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od vally_ny »

ahoj, mám trochu jiný dotaz, ale týká se to taky Discover Media. Pokud Vám při navigování CarNet nahlásí uzavírku, nebo dopravní kolaps, ale dá se nastavit, aby hned taky hledal jinou cestu. V německu mi to funguje, že na dálnici mi řekne, že změnil trasu kvůli dopravní situaci, v CZ moc ne. Třeba včera mě hnal do uzavírky/kolapsu, která měla 45 minut a vůbec mi nepřepočítal alternativní trasu
Obrázek

jaroslavplichta
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: 13.02.2019 15:05

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od jaroslavplichta »

Zdravím,

máte někdo aktuální soubor s radary nebo radu, jak dostat to co mám v ZIP v příloze do Discover Media?
Zkoušel sem to přes usb i přes SD, po vložení mi navigace zahlásí, že jsou na SD data k aktualizaci, ale když dám v nastavení/správa paměti/aktualizovat body zájmu, tak mi to po chvíli napíše, že data nebzla nalezena.
ZIP je vzgenerovaný odsud https://www.poi-radary.eu/
Přílohy
poi-radary_eu.zip
(498.24 KiB) Staženo 203 x

czbird
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: 19.05.2020 08:36

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od czbird »

Ahoj, nemate nahodou nekdo nejakou aktualni verzi radaru pro Discover Media? Predem diky.

piket
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Svitavy

Re: POI Radary CZ - "Discover Media"

Příspěvek od piket »


Odpovědět

Zpět na „Passat B8“