Dodatečné proplacení opravy po prodeji vozidla / SOUD ??

Povinná ručení, havarijní pojištění, přihlášení a odhlášení auta, depozit, pokuty, úřady, leasingy, řešení právních, administrativních a finančních otázek.

Moderátor: Odborní poradci

Odpovědět
Kkubaiss
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 02.02.2016 19:49

Dodatečné proplacení opravy po prodeji vozidla / SOUD ??

Příspěvek od Kkubaiss »

Ahoj. Zajímá mě Vás názor. Známý ca před měsícem prodal starší auto (ca 2002). Prodejní cena byla 35 000 Kč. Pár dní po prodeji ho kupující kontaktovala s tím, že na autě je únik olej (zřejmě blbost) a žádá proplacení opravy. To bylo z jeho strany odmítnuto. Nyní mu přišel dopis od pražské advokátní kanceláře, že na autě byla nalezena závada, který byla prokazatelně v okamžiku prodeje a žádají do 1 týdne zaplatit na jejich účet čátku 14 000 Kč !!! (dle přiložené kalkulace opravy z nějakého autoservisu - nové pístní kroužky, všechna těsnění, 9 000 Kč servis. práce) .. Jinak že ho dají k soudu ..

Můj dotaz zní: Má na to kupující vůbec právo ? Vozidlo 3 týdny používá a jezdí s nim .. Poruchu mohla způsobit ona po koupi nešetrným zacházením .. Na místě měla při koupi člověka, který auto prohlížel, mimochodem ještě ukecal 3 tis. slevu).. V kupní smlouvě tato porucha uvedena nebyla. Jak chtějí případně dokázat, že se závada na vozidle nacházela v okamžiku prodeje (jako zamlčená) .. ?

Co s tím ?

Díky za názory

Uživatelský avatar
Bastard
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9884
Registrován: 24.02.2006 21:02

Re: Dodatečné proplacení opravy po prodeji vozidla / SOUD ??

Příspěvek od Bastard »

V podobném duchu... http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=27&t=323319" onclick="window.open(this.href);return false;

Koupil ojetou, 15 let starou opotřebenou věc... Úbytek oleje není závada ani u nových aut, viz návody k obsluze, kde píšou klidně i litr na 1000km... A pokud měl na autě závadu, kterou chtěl reklamovat, měl se ozvat před tím, než auto servisoval... Ale s ohledem na naše soudnictví bych se poradil s nějakým právníkem, pozdě bycha honiti :zzz:

Odpovědět

Zpět na „Povinné ručení & pojištění & úřady & Policie“