Problém s ČKP

Povinná ručení, havarijní pojištění, přihlášení a odhlášení auta, depozit, pokuty, úřady, leasingy, řešení právních, administrativních a finančních otázek.

Moderátor: Odborní poradci

Odpovědět
Uživatelský avatar
PaSSat 4x4
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 409
Registrován: 29.11.2011 19:08
Bydliště: Morava

Problém s ČKP

Příspěvek od PaSSat 4x4 »

Zdravín prisel nam dopis ze mame uhradit 6620kč nejake exekutorske spolecnosti a ma to byt dluh prestoupen od ČKP za obdobi nepojisteneho vozidla ale my jsme to vozidlo v te dobe vubec nevlastnily a podle data to vycazi na predchoziho majitele, na tel se do te spolecnosti nemuzu dovolat a na email neodpovidaji, mam se neceho bat nebo kdyz mam kupni smlouvu mezi mnou a predchozim majitelem a i dokonce mezi nim a bazarem kde auto koupil jsem v klidu?
Páša 2.8 V6 142kw 4x4 v kombajnu

Uživatelský avatar
flacek
Řidič
Řidič
Příspěvky: 110
Registrován: 07.12.2011 17:50
Bydliště: Praha

Re: Problém s ČKP

Příspěvek od flacek »

Měl jsem podobný prolém, je dobré reagovat aspoň přes internet a podat námitku, pak se 30denní doba nějak ruší a řeší se to konkrétně. Po me chtěli zaplatit auto co už bylo dávno zlikvidované, tak jsem došel na inspektorát a vyžádal si kdy bylo auto odhlášeno a to jsem jim oskenoval a poslal. Po cca 60dnech přišel papír že to pozastavují.
Veškeré informace nalezneš v tom papíru co zaslali i s int.adresou kde jim posleš veškeré podklady.

Uživatelský avatar
tdiracing
Profík
Profík
Příspěvky: 1084
Registrován: 01.10.2008 11:09
Bydliště: Slaný

Re: Problém s ČKP

Příspěvek od tdiracing »

Právní zastoupení proti České kanceláři pojistitelů. :baseball:

Přišla vám výzva od České kanceláře pojistitelů o zaplacení příspěvku nepojištěných?Přesto že vaše auto je nepojízdné,rozebrané,neúplné a je zaparkováno na soukromém pozemku a ČKP a nebo již inkasní společnost od vás vyžaduje zaplacení příspěvku nepojištěných,vyhrožují soudy a exekucemi?Pomůžeme vám,zastoupíme vás v jednání s ČKP nebo inkasní společností a celý problém vyřešíme.A to vše zdarma,veškeré náklady s tím spojené uhradí protistrana.Napište nám na autoporadna@centrum.cz nebo volejte 777064493
http://www.transporterclub.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.transportercentrum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Specializovaný servis na vozy VW Transporter,Caravelle,Multivan

Uživatelský avatar
pino.t
VWmaniak
VWmaniak
Příspěvky: 5204
Registrován: 27.02.2008 17:45
Bydliště: Mám, PV
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ČKP

Příspěvek od pino.t »

Jestli ti přišel až dopis od nějaké vymahačské společnosti, předpokládám, že eos-ksi
Pokud jsi v té době auto nevlastnil, zajdi si na inspektorát a tam by ti měli vyjet kdy jsi které auto vlastnil i s daty od do.
Jinak ti určitě napsali v tom dopise i nějaké úřední číslo pod kterým to vedou a tu můžeš zadat i s číslem techničáku na netu do jejich databáze se podívat kdy ti jaký dopis poslali.
Tady probíhá delší debata http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=1 ... &start=120" onclick="window.open(this.href);return false;
Sněhová paštička
Stropnici na Passata mám od Passtu a luxus, díky.
Držáky předního nárazníku Passat B4 jsem si vyrobil, tak si je za 500 strčte do ...

Uživatelský avatar
remarque
Jezdec
Jezdec
Příspěvky: 264
Registrován: 24.02.2006 21:02
Bydliště: Šumperk

Re: Problém s ČKP

Příspěvek od remarque »

Ahoj,
dnes mi přišla "Výzva k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných" od ČKP. Spočítali mi 6 nepojištěných dní x 30Kč (je to přívěsný vozík). Jedná se o období 2.7.2011 - 7.7.2011. Povinné ručení mám sjednáno od 8.7.2011. Domnívám se ale,že na toto nemají nárok,protože přívěs na mě byl odhlášen až 29.6.2011 a podle toho, co sami píší na svých stránkách, mám 14-denní lhůtu na sjednání nového pojištění (což jsem splnil).

Nevíte prosím někdo č. zákona a §, ve kterém je stanovena 14-denní lhůta? Chtěl bych si to ověřit,ať jim tam nepíšu bláboly.

Díky.

Uživatelský avatar
JeffTL
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 32
Registrován: 20.03.2013 10:55
Bydliště: Praha 8

Re: Problém s ČKP

Příspěvek od JeffTL »

remarque píše:Ahoj,
dnes mi přišla "Výzva k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných" od ČKP. Spočítali mi 6 nepojištěných dní x 30Kč (je to přívěsný vozík). Jedná se o období 2.7.2011 - 7.7.2011. Povinné ručení mám sjednáno od 8.7.2011. Domnívám se ale,že na toto nemají nárok,protože přívěs na mě byl odhlášen až 29.6.2011 a podle toho, co sami píší na svých stránkách, mám 14-denní lhůtu na sjednání nového pojištění (což jsem splnil).

Nevíte prosím někdo č. zákona a §, ve kterém je stanovena 14-denní lhůta? Chtěl bych si to ověřit,ať jim tam nepíšu bláboly.

Díky.
ahoj, je to §15 odst.5 zákona č.168 /1999Sb. napis obycajne vyjadrenie ze si vozik pojistil ve lhute 14 dni... posli to cez ten web co je na dopise... zakon tam ani nemusis uvadzat... staci vyjadrenie a napis mi SPZ toho voziku je tam uvedena na tom dopise alebo mi napis variabilny symbol.... :wink:
Passat 3C 2.0TDI

kingofroad
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: 29.05.2013 12:40

Re: Problém s ČKP

Příspěvek od kingofroad »

ČKP ročně zašle několik tisíc dopisů, ve kterých vymáha pokuty, hodně krát od nevinných lidí, kteří raději zaplatí jak kdyby to měli řešit. Když se vám stane něco podobného, tady je návod jak to řešit: http://owww.cz/odpoved-na-dopis-od-ckp- ... jistitelu/" onclick="window.open(this.href);return false;

dvorky1
Řidič
Řidič
Příspěvky: 130
Registrován: 28.08.2010 06:17
Bydliště: Karlovy Vary

Re: Problém s ČKP

Příspěvek od dvorky1 »

Ahoj. Tady jeden poznatek. Také mi přisla výzva k zaplacení příspěvku za nepojištěný vozidlo. Ve zkratce. Vozidlo jsem koupil jako nepojízdné. V den prodeje majitel zrušil pojistku. Já jsem vozidlo dovezl na plaťáku domu na soukromý pozemek. Tam jsem ho během 7 dnů opravil pak následně pojistil, udělal evidenční kontrolu a pak přepis na svou osobu. Po roce jsem to auto prodal a zhruba po 2 letech dorazila výzva k zaplacení těch 7 dnů kdy bylo vozidlo nepojištěné. Na info lince ČKP jsou jen takový naučený kafemlýnky kteří Vám budou mlýt jen pořád to samé dokola. MUSÍTE ZAPLATIT JINÁ MOŽNOST NENÍ. Ani po přepojení na jejich nadříženou jsem nepochodil tak jsem pročetl zákon o pojištění 168/1999 kde je uvedeno toto :

§ 1
(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropských společentví1) a upravuje
a) pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (dále jen „pojištění odpovědnosti“),
b) zřízení České kanceláře pojistitelů (dále jen „Kancelář“), její právní postavení, organizaci a předmět činnosti.
(2) Nestanoví-li tento zákon jinak může na dálnici,1a) silnici,2) místní komunikaci3) a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná4) (dále jen "pozemní komunikace"), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci.

poznámka pod čarou
4) § 7 zákona č. 13/1997 Sb. - § 7 Účelová komunikace

(1) Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Příslušný silniční správní úřad může na žádost vlastníka účelové komunikace a po projednání s příslušným orgánem Policie České republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci, pokud je to nezbytně nutné k ochraně oprávněných zájmů tohoto vlastníka. Úprava nebo omezení veřejného přístupu na účelové komunikace stanovené zvláštními právními předpisy21) tím není dotčena.

(2) Účelovou komunikací je i pozemní komunikace v uzavřeném prostoru nebo objektu, která slouží potřebě vlastníka nebo provozovatele uzavřeného prostoru nebo objektu. Tato účelová komunikace není přístupná veřejně, ale v rozsahu a způsobem, který stanoví vlastník nebo provozovatel uzavřeného prostoru nebo objektu. V pochybnostech, zda z hlediska pozemní komunikace jde o uzavřený prostor nebo objekt, rozhoduje příslušný silniční správní úřad.

Takže podle pltaných zákonů sice vymáhají příspěvek, ale zapomínají, že nám platné zákony umožnují tu možnost vlastnit vozidlo, které je dle registru provozované (tedy nemá značky v depozitu ) a zároveň na vozidlo nemusí být uzavřeno zákonné pojištění. Toto lze ale pouze v tom případě, že se vozidlo nachází na účelové komunikci (soukromý pozemek veřejnosti nepřístupný). Na Vás je pak pouze prokázat vhodným způsobem, že se vozidlo nacházelo v době za kterou je vymáhán příspěvek nepojištěných na této účelové komunikaci. Po dotazu na právníka z ČKP mi tento sám uvedl toto - citace: Na Vás pak, jako na osobě obeslané by bylo do 30 dní od doručení výzvy prokázat, že vozidlo nebylo provozováno v rozporu se Zákonem. Sám zákon nestanoví, jakým způsobem lze prokazovat. My jsme však toho názoru, že svědecké výpovědi potvrzující odstavení vozidla na soukromém pozemku, fotografie nepojízdného vozidla, čestné prohlášení, či potvrzení ze servisu který prováděl opravu by měly být dostačující.
POZOR !!! Důležité je reagovat na výzvu do 30 dnů od doručení. Nejlépe písemnou formou.
Mně se snažili důvody zamítnout a částku navýšit o další poplatky za opakované obeslání a to z důvodu, že jsem neměl čestné prohlášení o tom, že se vozidlo nacházelo na soukromém pozemku v písemné formě, aby tam byl můj podpis. Toto jsem jim dodatečně zaslal a po nějaké době dorazil email, že se vymáhání příspěvku zastavuje.
Toto není návod jak porušovat zákony, ale jak jich využít v případě že máte vozidlo nebo jeho torzo a toto se nachází na soukromém pozemku (viz popis účelové komunikace) a vozidlo je stále evidované jako provozované ale není pojištěné. Nezapomeňte však na další zákonné povinosti vyplývající z vlastnictví vozidla.
Dle § 15 zákona č.168/1999 Sb. povinnost uzavřít nové pojištění k vozidlu v době do 14 dnů ode dne zániku pojištění předchozího nebo po této lhůtě odevzdat tabulku s registrační značkou a osvědčení o registraci vozidla příslušnému orgánu .
Dle § 12 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb. - Žádost o zápis změn údajů zapisovaných do registru silničních vozidel jsou osoby uvedené v § 11 povinny podat do 10 pracovních dnů od vzniku skutečnosti, která zakládá změnu zapisovaného údaje.

Odpovědět

Zpět na „Povinné ručení & pojištění & úřady & Policie“