Polo 1.9SDI - silentblok + označení SDI

rv. 1994 - 2001

Moderátoři: Martin. D, BigBang

Odpovědět
Jaqub
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: 15.07.2017 12:48

Polo 1.9SDI - silentblok + označení SDI

Příspěvek od Jaqub »

Zdravím, chtěl bych se zeptat na pár věcí.
Mám polo 6n1 1.9 sdi 1997 ale ve velkém TP a malém TP mám motor 1.9d s označením AGD (což je označení motoru pro sdi jestli se nepletu)
Na štítku v kufru mám už normálně SDI označení AGD. Je to jen chyba když to přepisovali nebo jak se vůbec dovím jaký tam mám doopravdy motor? Vizuálně vypadají naprosto totožně.
Problém č.2 koupil jsem si auto s tím že je utržený silentblok převodovky a auto se na volnoběh trochu třáslo (nepatrně), po výměně silentbloku se situace několikrát zhoršila a brnějí mi i věci v kufru (šílený dunění do celého interiéru), na volnoběh je to nejhorší jak se přidá jě to ok ale stejně to vibruje i za jízdo v nízných jako by byla špatná dvouhmota kterou SDI asi nemělo (na sešlápnutí spojky to nemá vliv), při rozjezdech se to třese 10x hůř... . Tak jsem zkoušel menit všechny ale to nepomohlo. Co mě zarazilo tak se mi z pohledu na motor klepe pravá strana motoru výrazně více (tam kde je převodovka). Auto startuje hezky, jezdí normálně,chod je dobrý, neškube, jen od 3 tis otáček si pěkně černě zakouří. Opravdu nevím po čem jít jestli sundat předovku a kouknout se na setrvák nebo poslat vstřiky na kontrolu.
Děkuji za všechny rady!

Uživatelský avatar
BigBang
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 6909
Registrován: 11.12.2009 16:39
Bydliště: DuchcoVW & Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Polo 1.9SDI

Příspěvek od BigBang »

Nevím v čem je problém s tím kódem motoru. V TP máš kód motoru AGD, na štítku máš AGD a motor v autě máš předpokládám taktéž AGD :D Přídomky typu SDI apod. jsou jen marketingový označení. Důležitej je kód motoru, tedy právě AGD ;)

Ohledně tý reakční vzpěry. Často se stává že i novej silentblok je špatnej, zvláště u tohoto provedení. Určitě rozdělej ten starej a podívej se jak je vyroben. Někde tady v sekci je myslím návod jak tu vzpěru upravit aby se omezily přenášený vibrace :idea:
Hliník
Mulťák v nouzi
Wartburg 353 Tourist

ex: Golf III variant 1.4 1995 - šel do světa; !RIP!: Sharan 1.9 TDI PD 85kW 2001 sociál s koženym volantem, Polo 86c 2f 1.3 40kW 1992

Detailing Club

Jaqub
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: 15.07.2017 12:48

Re: Polo 1.9SDI

Příspěvek od Jaqub »

Další informace, vzpěra vypadá dobrá dnes jsem si nehl pod auto a koukám že převodovka se klepe jak mokrej pes a silentblok vůbec ani spodek auto do kterýho by to mělo přenášet vůbec nevibruje. Má to dvouhmotu jako 1.9d nebo jednohmotu?

Kuba97
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 10.08.2015 11:33

Re: Polo 1.9SDI - silentblok + označení SDI

Příspěvek od Kuba97 »

Mám stejný problém, už jsme to tady na fóru řešil. Dostal jsem několik rad.
Jako první jsem si zkusil kupit nový silentblok, ale bylo to ještě horší.
Pak jsem byl odkázán na tuto stránku kde je přesný postup jak upravit silentblok, aby ten hluk přestal.
http://www.volkswagenpoloclub.cz/genera ... i-neutralu
I když mě to teda vůbec nepomohlo :-)
Zkusil jsem si dokonce i s autem vyjet na nájezdy a pak jsem ten silentblok sundal a zkusil nastartovat auto. A najednou hluk úplně přestal. Ale bez silentbloku se jezdit nedá, takže jsem tam vrátil ten starý, protože byl lepší než ten nový :-)
Takže problém u mě přetrvává. Ale zkus ho podle toho postupu upravit a možná to pomůže. :-)
Jestli máš zájem, můžeš si pročíst moje téma ohledně toho dunění.
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=2 ... k#p3173993

Papi123
Nový člen
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 04.06.2018 12:04

Re: Polo 1.9SDI - silentblok + označení SDI

Příspěvek od Papi123 »

Takovy napad, jaky je vyrobce toho silentbloku? Mam zkusenost, ze cinani odlevaji z mnohem tvrdsi gumy, vysledkem je vetsi hluk a vibrace

Odpovědět

Zpět na „Polo 6N1/6N2“