Čištění EGR ventilu 3.0 TDI 176Kw

2002 - 20..

Moderátor: Mára_VR6

Pravidla fóra
Moji milí příznivci všech Touaregů, předtím než založíte nové téma důkladně projděte FAQ a ostatní témata, případně použijte VYHLEDÁVÁNÍ.
Fotky svých Touaregů vkládejte do podsekce Můj Touareg a nezapomeňte u fotek mazat RZ.
Neslušná, hrubá, výhružná slova a jinak zákonem nepřijatelné texty budou smazána.
S problémy týkající se chodu sekce se na mì obracejte v SZ.
Mára_VR6
Odpovědět
MartinVK
Nový člen
Nový člen

Čištění EGR ventilu 3.0 TDI 176Kw

Příspěvek od MartinVK »

Dobrý den,

zaregistroval jsem se zde kvůli poruše, která vyhazovala hlášku ''Motor do dílny'' a s tím blikala oranžová kontrolka žhavení. Na VAGu ukazalo vadný EGR(klasika zadehtovaný). Zjistil jsem, že demontáž EGR ventilu je celkem solidní opruz, proto jsem hledal alternativu čištění a narazil na Valvoline EGR cleaner. Shodil jsem tedy přivod sání u turba, nastavil otáčky na 2000RPM a postupně nastříkal celý obsah spreje do otvoru sání. Dělal jsem to jeden vstřik cca 5 vteřin s 30s pauzama. Po každém vstřiku se otáčky zvýší a pomalu zase spadly na nastavených 2000RPM. Z výfuků šel chvílema pěkný humus, takový šedočerný dým. Po vysříkání celé nadobky spreje se na kontrolkách objevily blikající kontrolka žhavení a DPF. Vše jsem ještě za běho motoru namontoval zpět a jel auto projet. Po cca 5km jízdy na 3 rychlostní stupen s otáčkami kolem 3000RPM vše zhaslo a motor se chová jako by vyjel z fabriky. Tichý a kultivovanější chod, plynulost při řazení automatu je mnohem uhlazenější, auto se celkově chová super. Chyba EGR se již neobjevila, takže nějaká špína asi odešla. Chtěl jsem se jen podělit o zkušenost, protože jsem tomu moc nedával, že by to mohlo pomoct...no pomohlo. Na jak dlouho, to se terpve ukáže. Pokud budete mít podobný problém to vyzkoušejte, mě to skutečně pomohlo. :wink:

majkl1
VWmaniak
VWmaniak

Re: Čištění EGR ventilu 3.0 TDI 176Kw

Příspěvek od majkl1 »

Tak jako neplacená reklama dobrý.
Passat B5,5 4motouz (AVF)
Yamaha Virago XV 535
Audi A4 B6 Avant quattro (AVF)
Touareg I facelift 3.0 TDI (CASA)

MartinVK
Nový člen
Nový člen

Re: Čištění EGR ventilu 3.0 TDI 176Kw

Příspěvek od MartinVK »

Nechtěl jsem dělat reklamu, pokud to vadí, prosím o smazání příspěvku. Chtěl jsem jen napsat, že mě to pomohlo a tím jsem ušetřil celkem dost peněz. Samozřejmě nevím jak moc to EGR vyčistilo, těžko říct. Ale hlášení chyby je pryč a motor jede jako nikdy před tím. Tož tak. :)

Odpovědět

Zpět na „Touareg“